De ziua noastră, oaspeți în Casa Bună

Pentru a sărbători cei 25 de ani de SDS cum se cuvine, am ales să spunem pas unei petreceri clasice. În schimb, am mers pe varianta unui cadou de suflet, nu pentru noi, ci pentru niște copii care au mai multă nevoie de sărbătoare în viața lor. Am echipat bucătăria proiectului social Casa Bună, un loc primitor de învățare și sprijin pentru copiii din Ferentari. Continue reading “De ziua noastră, oaspeți în Casa Bună”

Povestea cu calandrul prin acoperiș | Ep. 2

Există multe emoții puternice pe care le poți bifa în viața profesională: entuziasmul de la primul job, încrederea unei promovări, teama în fata unui proiect care implică multe responsabilități sau energia dintr-un teambuilding reușit. Totuși, parcă niciuna nu egalează palpitațiile amplificate de vederea unui echipament de câteva zeci de kilograme aterizând prin acoperișul clădirii Expert Plus Clean. Continue reading “Povestea cu calandrul prin acoperiș | Ep. 2”

Fine dining în Bucureștiul de-altădată | Kane

Până acum ceva timp, pe Dianei 9 se afla doar o rămășiță din ceea ce cândva fusese un monument al Bucureștiului interbelic, din vremea când bunul gust și rafinamentul erau esențiale pentru fiecare masă. Clădirea rămăsese neîngrijită, acoperită de buruieni și săpată de ploi. Simțind potențialul de dezvoltare, cineva i-a redat strălucirea de altădată printr-un filtru artistic contemporan.  Continue reading “Fine dining în Bucureștiul de-altădată | Kane”

Tehnologie în bucătărie | Trainingul SkyLine cu Chef Bremen

Cum știm deja de la mai mulți bucătari de succes, pentru a excela în arta culinară, ai nevoie să fii tot timpul la curent cu noutățile și să îți păstrezi constantă setea de cunoaștere. Astfel de bucătari au luat parte la trainingul SkyLine cu Chef Bremen din 28 – 29 noiembrie susținut de Electrolux despre ansamblul Sky Line cuptor-abatitor care a avut loc în show-room-ul SDS din București.

Continue reading “Tehnologie în bucătărie | Trainingul SkyLine cu Chef Bremen”

Ariata School. Despre arta culinară în grai moldovenesc

Ariata School. Despre arta culinară în grai moldovenesc

Pe scurt, Ariata School este o inițiativă care cultivă pasiunea pentru gătit și o duce la rangul de artă. Povestea însă e mai lungă și se construiește pe multă muncă și pe curajul de a urma un vis: acela de a da mai departe secretele gastronomice care transformă bucătarii în chefi.  Continue reading “Ariata School. Despre arta culinară în grai moldovenesc”

Cum sa iti deschizi un bar

Cum sa iti deschizi un bar? Barul este una dintre afacerile care poate avea la fel de mult succes atât într-o variantă clasică, simplă, cât și într-o interpretare creativă. În funcție de buget și de publicul țintă, poate fi o afacere adaptabilă, cu mari șanse de reușită. Pașii de început sunt foarte importanți, de aceea, am trecut în revistă principalele aspecte de care să ții cont în momentul în care deschizi o astfel de afacere. Continue reading “Cum sa iti deschizi un bar”

Ce afaceri să începi în 2019/2020 cu Start Up Nation

Programul Start-Up Nation se adresează firmelor înființate, oferindu-le o finanțare 100% nerambursabilă de 200.000 lei. Prin acest program, poți achiziționa echipamente și utilaje specifice domeniului tău de activitate, mobilier, case de marcat, echipamente IT, sisteme de monitorizare, autoturisme și vehicule comerciale, poți achita chirii lunare sau poți plăti salariile viitorilor angajați. Cât despre finanțarea propriu-zisă, în primele 5 luni de la semnarea acordului de finanțare, ai posibilitatea de a solicita un avans de 30% din valoarea proiectului. Desigur, celelalte opțiuni de finanțare rămân valabile: credit punte, achiziții din fonduri proprii sau plata la termen a furnizorilor. Printre afacerile eligibile pentru acest proiect se numără și curățătoriile profesionale, idee pe care o dezvoltăm în acest articol. Continue reading “Ce afaceri să începi în 2019/2020 cu Start Up Nation”