Arhive: Blog

Ce s-a schimbat în HoReCa în ultimii 4 ani

Publicat la data de 22 nov. 2023

Ce s-a schimbat în HoReCa în ultimii 4 ani

În ultimii 4 ani, am asistat la unele dintre cele mai puternice schimbări din industria HoReCa de până acum. Diverse segmente ale domeniului ospitalității, cum ar fi restaurantele, fast-food-urile, food track-urile, pensiunile, hotelurile și multe altele, au trecut prin schimbări semnificative, influențate de mai mulți factori, dintre care cel mai notabil fiind pandemia Covid-19. În […]

Citeste mai mult

Cum formezi și gestionezi personalul unui restaurant: de la bucătari la barmani

Publicat la data de 26 oct. 2023

Cum formezi și gestionezi personalul unui restaurant: de la bucătari la barmani

Succesul din universul culinar este dictat de personalul restaurantului, de oamenii care completează perfect fiecare poziție pentru ca lucrurile să decurgă impecabil. De la echipa de bucătărie care pregătește fiecare fel de mâncare cu pasiune și dedicare, la ospătari și barmani care asigură mereu o momente memorabile pentru clienți, fiecare membru are un rol important […]

Citeste mai mult

Afaceri în HoReCa pe care să le începi în 2023

Publicat la data de 03 oct. 2023

Afaceri în HoReCa pe care să le începi în 2023

Sectorul HoReCa oferă o multitudine de oportunități pentru antreprenorii care își doresc să inițieze o afacere în domeniul ospitalității. Cu toate că este recunoscut faptul că această industrie poate aduce provocări semnificative, este la fel de adevărat că beneficiile și recompensele eforturilor depuse sunt pe măsură. Astfel, este crucial pentru antreprenori să se concentreze întotdeauna […]

Citeste mai mult

Ce înseamnă o franciză în HORECA?

Publicat la data de 18 aug. 2023

Ce înseamnă o franciză în HORECA?

Franciza este un model de afacere în industria ospitalității, HoReCa, care poate oferi oricărui antreprenor șansa de a pune bazele unei activități de succes. În cadrul acestui model, compania care deține afacerea, adică francizorul, oferă altor antreprenori posibilitatea de a achiziționa dreptul de utilizare a mărcii, precum și sistemul complex prin care funcționează. 

Citeste mai mult

Norme privind prepararea alimentelor 2023

Publicat la data de 08 aug. 2023

Norme privind prepararea alimentelor 2023

Prepararea alimentelor în spațiile de alimentație publică în condiții maxime de siguranță reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte ale unei afaceri care activează în acest domeniu. Reglementările legale puse în vigoare cu privire la structura, compartimentarea și dotarea acestor spații sunt esențiale pentru a îndeplini cerințele sanitare și sanitar-veterinare, astfel încât alimentele să fie […]

Citeste mai mult

Cum arată planul unei bucătării profesionale?

Publicat la data de 28 iun. 2023

Cum arată planul unei bucătării profesionale?

Focusul deschiderii unui restaurant ar trebui să fie îndreptat spre oferirea unei experiențe inedite pentru consumatori. Acest lucru înseamnă ca va trebui să pui mare accent atât pe partea în care publicul va servi masa, cât și în partea închisă, unde se va afla bucătăria. Pe lângă atmosfera pe care vei reuși să o conturezi […]

Citeste mai mult

Care este diferența dintre un espressor profesional și unul casnic?

Publicat la data de 26 iun. 2023

Care este diferența dintre un espressor profesional și unul casnic?

Cafeaua este una dintre cele mai apreciate și vândute băuturi la nivel global. Pe parcursul anilor, această cultură a cafelei a devenit din ce în ce mai apreciată, astfel că, trendul consumului acestei băuturi s-a schimbat mult. Dacă la început accentul era pus mai mult pe o necesitate, acum cafeaua este văzută și ca o […]

Citeste mai mult

Cum arată ierarhia unui restaurant?

Publicat la data de 20 iun. 2023

Cum arată ierarhia unui restaurant?

Organizarea unui restaurant din punct de vedere al personalului variază destul de tare, în funcție de nevoile și dimensiunea afacerii. Nu există o teorie general valabilă sau o rețetă a succesului, însă atunci când ai alături o echipă bine formată, cu siguranță vei fi mai aproape de reușită. Orice afacere din horeca ar trebui să […]

Citeste mai mult

Este rentabilă o afacere cu spălătorii profesionale?

Publicat la data de 16 iun. 2023

Este rentabilă o afacere cu spălătorii profesionale?

Atât timp cât hainele curate reprezintă una dintre nevoile de bază a oamenilor, spălătoriile profesionale vor continua să se afle în topul afacerilor profitabile. Chiar dacă în majoritatea locuințelor se regăsește o mașină de spălat haine, spălătoriile profesionale acoperă o gamă mult mai variată de servicii, care nu pot fi realizate cu un echipament de […]

Citeste mai mult

Sectoarele principale din domeniul HoReCa

Publicat la data de 16 mai 2023

Sectoarele principale din domeniul HoReCa

HoReCa este una dintre cele mai importante industrii din piața economică, care s-a dezvoltat constant de la an la an. Termenul de HoReCa este un acronim care face referire la sectorul ospitalității și care cuprinde industria vastă a hotelurilor, restaurantelor și cafenelelor (catering). Așadar, HoReCa definește toate activitățile industriilor ospitaliere și cele legate de alimente.

Citeste mai mult