Fine dining în Bucureștiul de-altădată | Kane

Până acum ceva timp, pe Dianei 9 se afla doar o rămășiță din ceea ce cândva fusese un monument al Bucureștiului interbelic, din vremea când bunul gust și rafinamentul erau esențiale pentru fiecare masă. Clădirea rămăsese neîngrijită, acoperită de buruieni și săpată de ploi. Simțind potențialul de dezvoltare, cineva i-a redat strălucirea de altădată printr-un filtru artistic contemporan.  Continue reading “Fine dining în Bucureștiul de-altădată | Kane”

Tehnologie în bucătărie | Trainingul SkyLine cu Chef Bremen

Cum știm deja de la mai mulți bucătari de succes, pentru a excela în arta culinară, ai nevoie să fii tot timpul la curent cu noutățile și să îți păstrezi constantă setea de cunoaștere. Astfel de bucătari au luat parte la trainingul SkyLine cu Chef Bremen din 28 – 29 noiembrie susținut de Electrolux despre ansamblul Sky Line cuptor-abatitor care a avut loc în show-room-ul SDS din București.

Continue reading “Tehnologie în bucătărie | Trainingul SkyLine cu Chef Bremen”

Ariata School. Despre arta culinară în grai moldovenesc

Ariata School. Despre arta culinară în grai moldovenesc

Pe scurt, Ariata School este o inițiativă care cultivă pasiunea pentru gătit și o duce la rangul de artă. Povestea însă e mai lungă și se construiește pe multă muncă și pe curajul de a urma un vis: acela de a da mai departe secretele gastronomice care transformă bucătarii în chefi.  Continue reading “Ariata School. Despre arta culinară în grai moldovenesc”

Cum sa iti deschizi un bar

Cum sa iti deschizi un bar? Barul este una dintre afacerile care poate avea la fel de mult succes atât într-o variantă clasică, simplă, cât și într-o interpretare creativă. În funcție de buget și de publicul țintă, poate fi o afacere adaptabilă, cu mari șanse de reușită. Pașii de început sunt foarte importanți, de aceea, am trecut în revistă principalele aspecte de care să ții cont în momentul în care deschizi o astfel de afacere. Continue reading “Cum sa iti deschizi un bar”

Ce afaceri să începi în 2019/2020 cu Start Up Nation

Programul Start-Up Nation se adresează firmelor înființate, oferindu-le o finanțare 100% nerambursabilă de 200.000 lei. Prin acest program, poți achiziționa echipamente și utilaje specifice domeniului tău de activitate, mobilier, case de marcat, echipamente IT, sisteme de monitorizare, autoturisme și vehicule comerciale, poți achita chirii lunare sau poți plăti salariile viitorilor angajați. Cât despre finanțarea propriu-zisă, în primele 5 luni de la semnarea acordului de finanțare, ai posibilitatea de a solicita un avans de 30% din valoarea proiectului. Desigur, celelalte opțiuni de finanțare rămân valabile: credit punte, achiziții din fonduri proprii sau plata la termen a furnizorilor. Printre afacerile eligibile pentru acest proiect se numără și curățătoriile profesionale, idee pe care o dezvoltăm în acest articol. Continue reading “Ce afaceri să începi în 2019/2020 cu Start Up Nation”

De încercat: Festivalul de Scrimă Istorică

Între 27 și 29 septembrie, avem plăcerea să fim parteneri ai festivalului de scrimă istorică, Optimus. Festivalul are loc la Casa Universitarilor din București (Dionisie Lupu, 46) și lansează invitația la un weekend plin de activități cultural-istorice atât către practicanții HEMA, cât și pentru iubitorii de istorie sau curajoșii care vor să ia parte la un eveniment inedit. 

Continue reading “De încercat: Festivalul de Scrimă Istorică”

Blast Chiller. Ce este și la ce se folosește

Activitățile care implică produse alimentare sunt întotdeauna un subiect complex, dată fiind lista lungă de elemente de bifat pentru o desfășurare în siguranță și fără risipă. În această listă, un loc fruntaș e ocupat de condițiile de păstrare a alimentelor: cum procedăm astfel încât să oferim mâncare proaspătă, sigură pentru consum și care respectă normele de calitate? Continue reading “Blast Chiller. Ce este și la ce se folosește”

Recomandare de restaurant japonez: INORI, fine dining și atmosferă primitoare

Încă de când intri în restaurantul japonez INORI, te surprinde plăcut atmosfera liniștită și spațiul cald. Nici prea mare, nici prea mic, mese apropiate, dar suficient cât să-ți păstrezi intimitatea. Personalul ne-a întâmpinat cu amabilitate, astfel că ne-a trebuit destul de puțin timp ca să ne deconectăm complet de la cotidianul aglomerat.
Continue reading “Recomandare de restaurant japonez: INORI, fine dining și atmosferă primitoare”