Uscatoarele de rufe profesionale potrivite afacerii tale

Uscatoarele de rufe profesionale potrivite afacerii tale

Uscatoarele de rufe au fost considerate dintotdeauna cele mai mari consumatoare de energie. Odata cu dezvoltarea industriei de spalatorii au aparut pe piata echipamente care beneficiaza de o tehnologie avansata ce ne ajuta sa economisim energie si timp in uscarea hainelor.

Adevarul este ca in spalatoriile profesionale, viteza si eficienta in procesarea hainelor și celorlalte articole reprezinta o prioritate, in primul rand pentru a implini asteptarile clientilor. Mai mult, prin spălarea și procesarea hainelor mai rapid, spalatoria va putea prelua mai mulți clienți. Acesta este motivul pentru care astfel de companii necesită echipamente mai rapide de spalare si uscare a rufelor.

Uscarea rufelor cu ajutorul unui uscător profesional reprezinta de asemenea o solutie perfecta pentru companiile din industria horeca, care integreaza o spalatorie proprie cum ar fi de exemplu hotelurile si restaurantele.

          Tipuri de uscatoare

Din punct de vedere al alimentarii acestora exista doua tipuri de uscatoare de rufe: electrice si pe gaz. Performantele acestora sunt similare, iar in prezent cele mai utilizate fiind cele electrice.

In functie de modalitatea de uscare exista:

  • Uscatoare cu evacuare

Reprezinta un mod rapid de uscare al rufelor si avantajos din punct de vedere al economisirii de energie electrica deoarece acestea îndepărtează aerul umed produs de procesul de uscare prin tevile de evacuare și previn astfel condensul si umezeala excesiva in spatiul de lucru. Sunt utilizate cel mai mult in spalatoriile industriale datorita vitezei de procesare, iar spatiile industriale mari permit instalarea usoara a acestora.

  • Uscatoarele cu condensare

Sunt cele mai utilizate tipuri de uscatoare si de asemnea sunt cel mai usor de instalat si de folosit datorita modului simplu de functionare al acestora. Spre deosebire de uscatoarele cu evacuare, acestea condenseaza aburul care iese din haine, iar apa rezultata este colectata intr-un rezervor sau este evacuta printr-un furtun de evacuare. In cazul aerului cald, acesta este racit cu ajutorul schimbatorului de caldura si apoi evacuat in exterior.

Cea mai eficienta si cea avantajoasa din punct de vedere al economisirii de energie electrica a uscatoarelor cu condensare sunt cele dotate cu pompa de caldura deoarece acestea au un circuit inchis, aerul cald fiind refolosit in uscarea hainelor.

Expertii nostrii de la Electrolux Professional au creat gama Line 6000 de uscatoare si masini de spalat profesionale dar si gama semiprofesionala myPRO, myPROzip si myProXL pentru afacerile mai mici, acestea fiind cele mai eficiente si mai rapide echipamente de spalatorie de pe piata in momentul actual.