Ce fac bucătăriile sustenabile ?
În sectorul serviciilor alimentare, conceptul de sustenabilitate se extinde dincolo de ingredientele folosite la prepararea și gătitul unei mese.
În bucătării, sustenabilitatea începe cu echipamentul folosit. Aparatele eficiente, care economisesc energie folosesc mai puține resurse prețioase și, de asemenea, ajută operatorii să economisească costurile de funcționare.
Gătitul inteligent
Produsele Electrolux Professional includ tehnologii inovatoare care economisesc energie, oferind în același timp performanțe ridicate și respectând mediul înconjurator.
Detalii care fac diferenta
30% consum mai mic de energie
Gratarele electrice HP Consum de energie cu 30 % mai mic comparativ cu modelele standard.
Timpi de gătire redusi și rezultate uniforme datorită deflectoarelor brevetate care ajută la creșterea căldurii redirecționând-o în sus către suprafața de gătit.
10% consum mai mic de energie
Frytop-ul NitroChrome3
Frytop-ul NitroChrome3 permite economii de peste 10% în consumul de energie în timpul fazei de preîncălzire și aproximativ o treime în stand-by, în comparație cu suprafețele din oțel moale. Este nevoie de 30% mai puțin timp și efort pentru curățare.
60% consum mai mic de energie
Inducţie
Campion al eficienței datorită reducerii pierderilor de căldură, sistemul de gătit cu inducție vine cu un nivel de eficiență energetică de 90% și reduce consumul cu 60% față de blaturile electrice tradiționale.
50% consum redus de ulei
Friteuze
Sistemul avansat de filtrare integrat reduce consumul de ulei la jumătate.
50% consum redus de gaz
Flacăra tip floare
Reglează flacăra pentru a se potrivi cu tigăi de orice diametru. Căldura este concentrată pe fundul cratiței, evitând dispersarea în bucătărie. Arzătoarele pe gaz dotate cu senzori de recunoaștere a oalei realizează economii mai mari, comparativ cu arzătoarele tradiționale.
35% consum mai mic de energie
Ecotop
Un strat superior solid și special previne scăparea căldurii în zona de lucru și garantează o eficiență ridicată și economii la costurile energetice. Funcția de stand-by încorporată reduce automat puterea ori de câte ori nu există oale pe plită.
Descoperă produsele
Plită mixtă
Sănătos și eficient
Răspunzând nevoilor bucătăriei de astăzi, tigaia cu presiune thermaline oferă multifuncționalitate și economii. Gătitul sub presiune reduce timpul de gătire cu până la 60%. Asta înseamnă că sunt reținute mai multe vitamine și nutrienți esențiali, iar alimentele își păstrează culoarea.
Eficiență în bucătărie: mai mult spațiu cu costuri de funcționare mai mici
Pe măsură ce bucătăriile devin din ce în ce mai mici, în timp ce meniurile devin din ce în ce mai mari, tigaia cu presiune thermaline poate înlocui o serie de aparate. Aceasta prezintă multe avantaje, printre care:
► Mai puțin spațiu necesar pentru aparate (-45%)
► Costuri mai mici de curățenie (-40%)
► Investiții mai mici
► Costuri reduse cu forța de muncă datorită operațiunilor ușoare și rezistente la erori
► Consum mai mic de energie și putere deventilație
► În plus, mai multe funcții de gătit
Gătitul sub presiune reprezintă transferul de căldură ideal, deoarece alimentele sunt gătite într-un mediu închis ermetic, sub abur saturat la o presiune de 0,45 bar (6,5 psi).
Descopera produsele: Thermaline
-80% Economie de energie
-60% Timp de gătit
Cifrele arată economii în comparație cu utilizarea tigăilor de fiert tradiționale.
Va varia in funcție de rețetă. Valorile pot varia în funcție de rețetă.
Calea către performanță maximă
Cuptoarele Combi și Blast Chillerele SkyLine – două aparate perfect sincronizate care comunică între ele pentru a garanta o sinergie impecabilă de gătit și răcire.
Soluția SkyLine Cook&Chill optimizează fluxul de lucru în bucătărie, prelungește durata de valabilitate a alimentelor și reduce risipa de alimente prin gestionarea incertitudinii. Toate acestea asigurând siguranța și calitatea alimentelor.
Cuptoarele combi SkyLine
Performanță și flexibilitate remarcabile în gestionarea diferitelor cicluri de gătit.
Plan ‘n’ Save reduce costurile de energie cu până la 10%. Ciclurile de curățare de înaltă performanță optimizează consumul de utilități. Până la -30% costuri de funcționare pe ciclu.
► Reduceți pierderile de căldură
► O mai bună planificare
► Reduceți risipa alimentară
► Eficiență inteligentă a apei
Descoperă produsele: Cuptoare gastronomice
Blast chillerele SkyLine
Blast chillerele SkyLine ChillS de înaltă precizie oferă o perioadă de valabilitate extinsă, un flux de lucru optimizat, calitate și siguranță alimentară fără compromisuri.
Capabil să răcească/congeleze alimente rapid și sustenabil, datorită izolației îmbunătățite a camerei, ventilatorului cu viteză variabilă și cavității optimizate.
► Economii la costurile de funcționare
► Planificarea efficiențelor
► Siguranța alimentară garantată
► Calitate înaltă
Descoperă produsele: Blast chiller
Cele mai mici costuri de funcționare din industrie
Un pahar de apă
Modulul inovator de clătire multiplă green&clean folosește apă proaspătă de la rețea pentru clătirea finală și elimină
detergentul și igienizează articolele folosind doar 0,4 litri de apă pe raft: apa este filtrată și reciclată de două ori
folosind o configurație cu două rezervoare cu un sistem cu șase brațe de clătire.
Utilizați cu 63% mai puțină apă
Folosind doar 0,4 litri de apă pe raft, cu performanță de spălare garantată, economisești 800 €/an.
Folosiți cu 62% mai puțin detergent și agent de clătire
Mai bine pentru mediu. Mai bine pentru buzunarul tău. Economisiți 855 €/an la detergent și la agentul de clătire.
Utilizați cu 34% mai puțină energie
Economisiți 1585 €/an la energie și spuneți adio detartrajului manual cu dispozitivul automat de detartrare ZeroLime. Fără depuneri de calcar înseamnă că elementele de încălzire continuă să funcționeze la eficiență maximă în timp.
Menținerea zonei de spălare a vaselor fără abur
Economii fără abur
Tipul de rack green&clean, în mod natural, fără ventilație, cu o pompă de căldură cu CO2, este capabil să absoarbă complet aburul, pentru o zonă de spălat vase mai rece și mai sănătoasă. Nu este necesară extracția directă conform reglementărilor.
Reduce dramatic emisiile de CO2 16,415 kWh economisiți/an echivalent cu a conduce 44,495 km pe an într-o mașină cu emisii zero. (Calculat de EPA (Agenția SUA pentru Protecția Mediului).
Descoperă produsele: Mașină de spălat vase
Refrigerare responsabilă
Frigiderele profesionale sunt esențiale pentru conservarea alimentelor. Acestea sunt funcționale 24/7 și reprezintă de obicei o sursă semnificativă de consum de energie.
Gaze mai puțin nocive
Cea mai recentă generație de frigidere profesionale utilizează gaze naturale precum ciclopentanul (în izolație) și hidrocarburi (HC), precum R290 cu GWP scăzut. Hidrocarburile (HC) reduc impactul asupra mediului și contribuie la prelungirea duratei de viață a compresoarelor.
Mai puțină risipă de alimente ca urmare a unei refrigerari eficiente
Conservarea optimă a alimentelor cu ecostoreHP
Frigiderele profesionale sunt singurele aparate care funcționează 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an
economii de energie* de până la 830 €/an (congelator) și 300 €/an (frigider)
ecostoreHP Touch
* Economii potențiale bazate pe datele directivei europene de proiectare ecologică. Eticheta respectă Regulamentul delegat (UE) 2015/1094 al Comisiei din 5 mai 2015.
economii de energie* până la 480 €/an
extrA economii
extrA efficiență
ecostoreHP Premium Reduceți-vă factura de energie electrică cu 80%. Mesele frigorifice Electrolux Professional ecostoreHP Premium cu etichetă energetică A și clasa de climă 5 consumă doar 560 kWh pe an, economisind până la 480 EUR pe an.
Descoperă produsele:
Electrolux Professional:
https://www.electroluxprofessional.com/commercial-kitchen-equipment/cook-and-chill/
https://www.electroluxprofessional.com/commercial-kitchen-equipment/commercial-dishwasher/rack-type-dishwashers-full-range/
https://www.electroluxprofessional.com/commercial-kitchen-equipment/refrigerated-cabinets/
https://www.electroluxprofessional.com/commercial-kitchen-equipment/refrigerated-counters/