Soluții alimentare sustenabile

Soluții alimentare sustenabile

Publicat pe 02 mai 2022

Ce fac bucătăriile sustenabile ?

În sectorul serviciilor alimentare, conceptul de sustenabilitate se extinde dincolo de ingredientele folosite la prepararea și gătitul unei mese.

Ecole Ducasse  - Bucătării sustenabile Nr.1

În bucătării, sustenabilitatea începe cu echipamentul folosit. Aparatele eficiente, care economisesc energie folosesc mai puține resurse prețioase și, de asemenea, ajută operatorii să economisească costurile de funcționare.

Gătitul inteligent

Ecole Ducasse  - Bucătării sustenabile Nr.2

Produsele Electrolux Professional includ tehnologii inovatoare care economisesc energie, oferind în același timp performanțe ridicate și respectând mediul înconjurator.

Detalii care fac diferenta

Gratare electrice HP - Echipamente sustenabile Nr.1

30% consum mai mic de energie

Gratarele electrice HP Consum de energie cu 30 % mai mic comparativ cu modelele standard.

Timpi de gătire redusi și rezultate uniforme datorită deflectoarelor brevetate care ajută la creșterea căldurii redirecționând-o în sus către suprafața de gătit.

Frytop NitroChrome3 - Echipamente sustenabile Nr.2

10% consum mai mic de energie

Frytop-ul NitroChrome3

Frytop-ul NitroChrome3 permite economii de peste 10% în consumul de energie în timpul fazei de preîncălzire și aproximativ o treime în stand-by, în comparație cu suprafețele din oțel moale. Este nevoie de 30% mai puțin timp și efort pentru curățare.

60% consum mai mic de energie

Inducţie

Campion al eficienței datorită reducerii pierderilor de căldură, sistemul de gătit cu inducție vine cu un nivel de eficiență energetică de 90% și reduce consumul cu 60% față de blaturile electrice tradiționale.

Friteuze - Echipamente sustenabile Nr.3

50% consum redus de ulei

Friteuze

Sistemul avansat de filtrare integrat reduce consumul de ulei la jumătate.

50% consum redus de gaz

Flacăra tip floare

Reglează flacăra pentru a se potrivi cu tigăi de orice diametru. Căldura este concentrată pe fundul cratiței, evitând dispersarea în bucătărie. Arzătoarele pe gaz dotate cu senzori de recunoaștere a oalei realizează economii mai mari, comparativ cu arzătoarele tradiționale.

35% consum mai mic de energie

Ecotop

Un strat superior solid și special previne scăparea căldurii în zona de lucru și garantează o eficiență ridicată și economii la costurile energetice. Funcția de stand-by încorporată reduce automat puterea ori de câte ori nu există oale pe plită.

Descoperă produsele

Plită mixtă

Grătare linia 900XP

Grătare linia 700XP

Friteuze linia 900XP

Friteuze linia 700XP

Sănătos și eficient

Răspunzând nevoilor bucătăriei de astăzi, tigaia cu presiune thermaline oferă multifuncționalitate și economii. Gătitul sub presiune reduce timpul de gătire cu până la 60%. Asta înseamnă că sunt reținute mai multe vitamine și nutrienți esențiali, iar alimentele își păstrează culoarea.

Eficiență în bucătărie: mai mult spațiu cu costuri de funcționare mai mici

Pe măsură ce bucătăriile devin din ce în ce mai mici, în timp ce meniurile devin din ce în ce mai mari, tigaia cu presiune thermaline poate înlocui o serie de aparate. Aceasta prezintă multe avantaje, printre care:

► Mai puțin spațiu necesar pentru aparate (-45%)

► Costuri mai mici de curățenie (-40%)

► Investiții mai mici

► Costuri reduse cu forța de muncă datorită operațiunilor ușoare și rezistente la erori

► Consum mai mic de energie și putere deventilație

► În plus, mai multe funcții de gătit

Gătitul sub presiune reprezintă transferul de căldură ideal, deoarece alimentele sunt gătite într-un mediu închis ermetic, sub abur saturat la o presiune de 0,45 bar (6,5 psi).

Descopera produsele: Thermaline

Thermaline - Echipamente sustenabile Nr.4

-80% Economie de energie

-60% Timp de gătit

Cifrele arată economii în comparație cu utilizarea tigăilor de fiert tradiționale.

Va varia in funcție de rețetă. Valorile pot varia în funcție de rețetă.

Calea către performanță maximă

Cuptoarele Combi și Blast Chillerele SkyLine – două aparate perfect sincronizate care comunică între ele pentru a garanta o sinergie impecabilă de gătit și răcire.

Soluția SkyLine Cook&Chill optimizează fluxul de lucru în bucătărie, prelungește durata de valabilitate a alimentelor și reduce risipa de alimente prin gestionarea incertitudinii. Toate acestea asigurând siguranța și calitatea alimentelor.

Cuptor Skyline - Echipamente sustenabile Nr.5

Cuptoarele combi SkyLine

Performanță și flexibilitate remarcabile în gestionarea diferitelor cicluri de gătit.

Plan ‘n’ Save reduce costurile de energie cu până la 10%. Ciclurile de curățare de înaltă performanță optimizează consumul de utilități. Până la -30% costuri de funcționare pe ciclu.

► Reduceți pierderile de căldură

► O mai bună planificare

► Reduceți risipa alimentară

► Eficiență inteligentă a apei

Descoperă produsele: Cuptoare gastronomice

Blast chillerele SkyLine

Blast chillerele SkyLine ChillS de înaltă precizie oferă o perioadă de valabilitate extinsă, un flux de lucru optimizat, calitate și siguranță alimentară fără compromisuri.

Capabil să răcească/congeleze alimente rapid și sustenabil, datorită izolației îmbunătățite a camerei, ventilatorului cu viteză variabilă și cavității optimizate.

► Economii la costurile de funcționare

► Planificarea efficiențelor

► Siguranța alimentară garantată

► Calitate înaltă

Descoperă produsele: Blast chiller

Blast Chiller Skyline - Echipamente sustenabile Nr.6

Cele mai mici costuri de funcționare din industrie

Un pahar de apă

Modulul inovator de clătire multiplă green&clean folosește apă proaspătă de la rețea pentru clătirea finală și elimină

detergentul și igienizează articolele folosind doar 0,4 litri de apă pe raft: apa este filtrată și reciclată de două ori

folosind o configurație cu două rezervoare cu un sistem cu șase brațe de clătire.

Utilizați cu 63% mai puțină apă

Folosind doar 0,4 litri de apă pe raft, cu performanță de spălare garantată, economisești 800 €/an.

Folosiți cu 62% mai puțin detergent și agent de clătire

Mai bine pentru mediu. Mai bine pentru buzunarul tău. Economisiți 855 €/an la detergent și la agentul de clătire.

Utilizați cu 34% mai puțină energie

Economisiți 1585 €/an la energie și spuneți adio detartrajului manual cu dispozitivul automat de detartrare ZeroLime. Fără depuneri de calcar înseamnă că elementele de încălzire continuă să funcționeze la eficiență maximă în timp.

Menținerea zonei de spălare a vaselor fără abur

Masina de spalat vase Green&Clean - Echipamente sustenabile Nr.7
green&clean – singurele mașini de spălat vase de tip rack de pe piață echipate cu o pompă de căldură cu CO2 cu gaz frigorific ecologic. Mai bine pentru tine. Mai bine pentru mediu.

Economii fără abur

Tipul de rack green&clean, în mod natural, fără ventilație, cu o pompă de căldură cu CO2, este capabil să absoarbă complet aburul, pentru o zonă de spălat vase mai rece și mai sănătoasă. Nu este necesară extracția directă conform reglementărilor.

Reduce dramatic emisiile de CO2 16,415 kWh economisiți/an echivalent cu a conduce 44,495 km pe an într-o mașină cu emisii zero. (Calculat de EPA (Agenția SUA pentru Protecția Mediului).

Descoperă produsele: Mașină de spălat vase

Refrigerare responsabilă

Frigiderele profesionale sunt esențiale pentru conservarea alimentelor. Acestea sunt funcționale 24/7 și reprezintă de obicei o sursă semnificativă de consum de energie.

Gaze mai puțin nocive

Cea mai recentă generație de frigidere profesionale utilizează gaze naturale precum ciclopentanul (în izolație) și hidrocarburi (HC), precum R290 cu GWP scăzut. Hidrocarburile (HC) reduc impactul asupra mediului și contribuie la prelungirea duratei de viață a compresoarelor.

Mai puțină risipă de alimente ca urmare a unei refrigerari eficiente

Conservarea optimă a alimentelor cu ecostoreHP

Frigiderele profesionale sunt singurele aparate care funcționează 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an

Dulapuri frigorifice / congelare ecotop - Echipamente sustenabile Nr.8
Mese frigorifice / congelare - Echipamente sustenabile Nr.9

economii de energie* de până la 830 €/an (congelator) și 300 €/an (frigider)

ecostoreHP Touch

* Economii potențiale bazate pe datele directivei europene de proiectare ecologică. Eticheta respectă Regulamentul delegat (UE) 2015/1094 al Comisiei din 5 mai 2015.

economii de energie* până la 480 €/an

extrA economii

extrA efficiență

ecostoreHP Premium Reduceți-vă factura de energie electrică cu 80%. Mesele frigorifice Electrolux Professional ecostoreHP Premium cu etichetă energetică A și clasa de climă 5 consumă doar 560 kWh pe an, economisind până la 480 EUR pe an.

Descoperă produsele:

Electrolux Professional:

https://www.electroluxprofessional.com/commercial-kitchen-equipment/cook-and-chill/
https://www.electroluxprofessional.com/commercial-kitchen-equipment/commercial-dishwasher/rack-type-dishwashers-full-range/
https://www.electroluxprofessional.com/commercial-kitchen-equipment/refrigerated-cabinets/
https://www.electroluxprofessional.com/commercial-kitchen-equipment/refrigerated-counters/