Recomandare de restaurant japonez: INORI, fine dining și atmosferă primitoare

Recomandare de restaurant japonez: INORI, fine dining și atmosferă primitoare

Încă de când intri în restaurantul japonez INORI, te surprinde plăcut atmosfera liniștită și spațiul cald. Nici prea mare, nici prea mic, mese apropiate, dar suficient cât să-ți păstrezi intimitatea. Personalul ne-a întâmpinat cu amabilitate, astfel că ne-a trebuit destul de puțin timp ca să ne deconectăm complet de la cotidianul aglomerat.

Mâncare japoneză faină, opțiuni pentru gusturi diverse

Bun, să trecem la mâncarea japoneză, doar de aceea le-am și împins o vizită. După părerea noastră, bucătarii de la Inori s-au pus bine la punct cu arta culinară japoneză, iar noi ne declarăm mai mult decât mulțumiți. Meniul restaurantului japonez INORI e generos și variat, așa că va trebui să mergem de mai multe ori pentru a-l încerca pe tot. Deocamdată ne-am bucurat de:

Supă Ramen Choyou. Tăiței cu ou făcuți în bucătăria proprie, porc suculent, varză, ceapă verde și, obligatoriu, ou. Pe scurt, o combinație delicioasă de arome care ne-a cucerit.

Yakitori. Gustări fierbinți din pui preparat la foc iute care pot fi parte dintr-un brunch exotic perfect într-o zi de weekend.

Ton la grătar. Un preparat simplu care ține de sincronizarea potrivită și care nouă ne-a plăcut la nebunie.

Tempura. Fructe de mare condimentate cu flori și ierburi, trecute printr-un aluat de apă și făină, apoi prăjite în ulei încins. Combinații faine, prăjite exact atât cât trebuie.

Desigur, nu puteam să trecem pe la restaurantul japonez Inori fără să încercăm sushi și sashimi. Au tot felul de variante, atât pentru amatorii de pește crud, cât și pentru vegetarieni sau vegani. Probabil că asta ne-a plăcut cel mai mult la Inori, opțiunile variate, sănătoase. Dacă punem la socoteală staff-ul profesionist și amenajarea bună, punem Inori cu siguranță pe lista de încercat a restaurantelor cu specific japonez din Cluj.

Dincolo de ușile închise. Echipamente folosite intr-un restaurant japonez

Din punctul de vedere al echipamentelor, Inori dispune de o gamă largă de accesorii pentru acest tip de bucătărie: cuțite speciale pentru sushi, spatule, tocătoare. Bucătarii se folosesc de echipamente standard pentru a găti produse specific japoneze, adaptând procedeele tradiționale la un mod de lucru modern, igienic și precis. De exemplu, utilizează marmite pentru supele ramen. Acestea sunt echipamente fiabile, ergonomice, ușor de igienizat și, mai ales, care au un consum mic de energie.

Pentru tonul pe care l-am savurat, a fost folosit un grătar profesional,  cu suprafața de lucru din inox și cu canal de scurgere a grăsimilor. Aceste grătare sunt de obicei disponibile atât în varianta pe gaz, cât și în varianta electrică.

Tempura, în schimb, se pregătește cu ajutorul friteuzelor, disponibile cu alimentare electrică sau pe gaz. Friteuzele ocupă puțin spațiu, sunt ușor de curățat și au un consum mic de energie. Mai mult, anumite modele au posibilitatea de a memora mai multe programe de gătit, astfel că fiecare porție va respecta standardele impuse de meniu.