Povestea cu calandrul prin acoperiș | Episodul 1

Povestea cu calandrul prin acoperiș | Episodul 1

Dacă nu poți pe ușă, uneori intri pe geam. Și dacă nu poți pe geam, acoperișul e o opțiune de luat în considerare. Sau, cel puțin, pentru noi așa a fost în decembrie 2019, când am mai adăugat o intrare în lista noastră cu livrări spectaculoase de echipament.

Povestea cu calandrul prin acoperiș | Episodul 2

Context

Povestea începe în 2017, când partenerul nostru, Expert Clean Plus din Iași (cunoscut ca Perla), decide să investească în modernizarea echipamentului, cochetând cu ideea unui nou calandru care să mărească eficiența activității. Dacă vă întrebați de ce e un calandru atât de important pentru buna funcționare a afacerii, dopurile de haine așteptând să fie călcate ar trebui să vă dea răspunsul. În general, calandrele ajung să devină principala problemă în spălătorii, deoarece influențează foarte mult timpul de prelucrare a articolelor. Cu alte cuvinte, un echipament de curățare performant nu va putea fi pus în valoare la adevăratul potențial, dacă articolele vestimentare nu sunt călcate în același ritm. Așadar, atunci când calandrul este ineficient, fluxul de lucru este considerabil încetinit. 

Revenind la firul evenimentelor, Perla începe, deci, un proiect de modernizare în care principala achiziție este calandrul. Pe lângă el, se mai adaugă alte câteva echipamente care au ca scop atât îmbunătățirea calității serviciilor, cât și sporirea capacității de producție.

Pe locuri, fiți gata

Pe repede-înainte, suntem în decembrie 2019, gata de livrare. Avem linie de spălare cu mașină de tip tunel, având 9 camere și cu o capacitate de incarcare de 40 kg/camera, linie de călcare cu alimentator automat cu 2 posturi, calandru cu 2 role de 1.3 m și împăturitor automat, toate așezate în 5 camioane care au sosit pe rând. Transportul, desigur, a fost floare la ureche pe lângă ce a urmat. Odată livrat echipamentul din fiecare camion, aveam nevoie să-l introducem și în clădire, dar iată-ne aflați în fața unei uși greu de „abordat”. Demontarea ușii de mare acces ar fi fost un procedeu dificil, așa că ne-am văzut nevoiți să găsim o soluție alternativă care să ne ajute în îndeplinirea obiectivului.

După un brainstorming scurt împreună cu partenerul nostru, am hotărât că cea mai simplă cale de acces e cea prin acoperiș. Zis și făcut – o macara și 2 zile mai târziu, am spus „victorie” și am învățat încă o dată că gândirea creativă și munca de echipă sunt cele mai bune instrumente în situații-limită.

Povestea cu calandrul prin acoperiș | Episodul 2