Povestea cu calandrul prin acoperiș | Ep. 2

Povestea cu calandrul prin acoperiș | Ep. 2

Există multe emoții puternice pe care le poți bifa în viața profesională: entuziasmul de la primul job, încrederea unei promovări, teama în fata unui proiect care implică multe responsabilități sau energia dintr-un teambuilding reușit. Totuși, parcă niciuna nu egalează palpitațiile amplificate de vederea unui echipament de câteva zeci de kilograme aterizând prin acoperișul clădirii Expert Plus Clean.

Povestea cu calandrul prin acoperiș | Episodul 1

După ce am bifat și această emoție, echipamentele au fost așezate în pozițiile corespunzătoare. Am asamblat cele două linii de spălare și călcare, conectând toate componentele (conveyor încărcare, mașina spălat tunel, presă, lift, uscător, feeder, calandru, folder), astfel încât să ne asigurăm că întregul sistem este gata pentru a fi conectat la utilități. 

Pe 6 ianuarie, trei ingineri Kannegiesser au venit la Iași pentru a definitiva proiectul. Împreună cu echipa noastră de tehnicieni și cu echipa Expert Plus Clean, au petrecut aproape două săptămâni supervizând ultimele etape: conectarea la utilități și punerea în funcțiune a echipamentelor. Testele s-au desfășurat corespunzător, iar echipa care urmează să utilizeze sistemul de curățare a fost receptivă în timpul trainingului. Așadar, palpitațiile au dispărut cu bine. Urmează să ne revedem peste câteva luni pentru a asigura o nouă sesiune de training – în acest timp, echipa Expert Plus Clean se va familiariza și mai mult cu echipamentele, observând dacă există anumite dificultăți sau aspecte care vor avea nevoie de aprofundare.

Câteva lecții

Ca după fiecare proiect care ne provoacă, facem o mică recapitulare și notăm lucrurile de ținut minte din experiența tocmai încheiată. Pe scurt, pentru noi, din povestea cu calandrul prin acoperiș:

  • Chiar și după 20 de ani, încă învățăm lucruri noi, așa că ne păstrăm deschiși pentru fiecare lecție.
  • Gândirea creativă face echipă bună cu ingineria. 
  • Munca în echipă e fundamentală pentru o treabă bine făcută.
  • Niciodată nu subestima o macara la locul potrivit.