Ce afaceri să începi în 2019/2020 cu Start Up Nation

Ce afaceri să începi în 2019/2020 cu Start Up Nation

Programul Start-Up Nation se adresează firmelor înființate, oferindu-le o finanțare 100% nerambursabilă de 200.000 lei. Prin acest program, poți achiziționa echipamente și utilaje specifice domeniului tău de activitate, mobilier, case de marcat, echipamente IT, sisteme de monitorizare, autoturisme și vehicule comerciale, poți achita chirii lunare sau poți plăti salariile viitorilor angajați. Cât despre finanțarea propriu-zisă, în primele 5 luni de la semnarea acordului de finanțare, ai posibilitatea de a solicita un avans de 30% din valoarea proiectului. Desigur, celelalte opțiuni de finanțare rămân valabile: credit punte, achiziții din fonduri proprii sau plata la termen a furnizorilor. Printre afacerile eligibile pentru acest proiect se numără și curățătoriile profesionale, idee pe care o dezvoltăm în acest articol.

Curățătoria de haine, start-up eligibil

Despre rentabilitatea unei curățătorii umede profesionale am mai discutat și aici, iar în contextul Start-Up Nation, este un subiect care merită dezvoltat. Ca deplină noutate în domeniu, vă recomandăm sistemul de curățare umedă Electrolux Advanced Care™ aprobat de The Woolmark Company si Hohenstein Institute.

Acest sistem este o alternativă potrivită pentru curățătoriile chimice actuale care vor fi restricționate în utilizare în viitorul apropiat. Sistemul de curățare umedă Electrolux Advanced Care™ se bazează pe echipamente și detergenți destinate să curețe umed articole delicate care în mod clasic sunt soluționate în curățătoriile chimice. Ne referim la: costume, paltoane, stofe fine, rochii de mireasă etc. Electrolux Advanced Care™ utilizează apa ca solvent natural, curățând eficient toate tipurile de materiale textile. Acest sistem vine cu o abordare sustenabilă, atât pentru produsele curățate, cât și pentru mediu.

Imită spălarea manuală având o acțiune mecanică delicată. Astfel, țesăturile sunt curățate impecabil fără a fi agresate.

Are programe speciale de curățare umedă care acționează în profunzime.

Folosește detergenți și balsamuri ecologice

Utilizează apa ca element natural de bază a sistemului Lagoo

Printre avantajele acestui sistem se numără și gradul înalt de finisare; șifonarea este minimă, astfel încât câștigi timp, iar personalul angajat nu are nevoie de calificare specială. Mai mult, pe lângă costurile reduse cu personalul, poți economisi până la 20% detergenți, apă și energie. Acest aspect se datorează dozatorului special ED care introduce în mașina de spălat cantitățile corecte de detergent, luând în considerare gradul de încărcare a mașinii. Astfel, mașina cântărește articolele și introduce apă conform greutății acestora, iar apoi dozează detergenți în funcție de cantitatea de apă.

Echipamente și detalii logistice

Echipamentele care fac parte din sistemul Lagoon™ pot procesa atât articole care în mod obișnuit se curăță chimic: costume, pantaloni, sacouri, haine de piele, paltoane, cât și articole care de obicei se spală clasic (cămăși, bluze, lenjerie personală sau de pat). Spălătoria umedă Electrolux Advanced Care™ se compune din următoarele echipamente:

 • Masa de scos pete necesară în cazul petelor dificile, înainte de introducerea lor în procesul de curățare umedă.
 • Mașina/Mașinile de spălat utilizate la procesele de curățare umedă și spălare clasică
 • Uscătorul de rufe destinat uscării țesăturilor
 • Masa de călcat pentru curățare umedă, aspirantă și suflantă care asigură o curățare profesională, delicată, potrivită pentru finisarea textilelor.
 • Manechinul pentru curățare umedă destinat finisării paltoanelor, sacourilor, procesând până la 20 de articole pe oră.
 • Generatorul de abur asigură aburul necesar manechinelor și meselor de calcat pentru curățarea umedă
 • Mașina de ambalat pe verticală face posibilă ambalarea în folie a pantalonilor, sacourilor, paltoanelor etc. se curăță clasic – cămăși, bluze, lenjerie personală,

Pe lângă echipamente, spațiul în care desfășori activitatea este de asemenea important. Iată ce fel de spațiu ai nevoie pentru a deschide o curățătorie profesională umedă:

 • Suprafață utilă de minim 50 mp; noi recomandăm 80-90mp
 • Putere electrică trifazată de minim 50KW
 • Gaz
 • Amplasare într-o zonă vizibilă și cu potențiali clienți (mall, bulevard principal)
 • Locuri de parcare în proximitate

Afaceri de inspirație

În România există deja curățătorii echipate cu sistemul Lagoon Advanced Care Electrolux Woolmark™. Noi ne-am bucurat să contribuim la implementarea acestor sisteme și, implicit, să facem parte din povestea de succes a clienților noștri.