Utilizarea vitrinelor frigorifice in alimentatia publica

Utilizarea vitrinelor frigorifice in alimentatia publica

Publicat pe 01 iunie 2017

Vitrinele frigorifice au o utilitate de necontestat, fiind folosite de catre magazine, supermarketuri, hypermarketuri, carmangerii, cofetarii, patiserii, restaurante si baruri pentru depozitarea, stocarea si promovarea produselor usor perisabile. Pentru spatiile comerciale si HoReCa sunt foarte importante designul si vizibilitatea produselor, caracteristici pe care cele mai multe vitrine frigorifice le detin si care au un impact pozitiv asupra impulsionarii procesului de cumparare.

Este recomandata achizitionarea unor vitrine frigorifice noi si de buna calitate, pentru a putea evita situatiile neplacute cu privire la utilizarea necorespunzatoare a acestora sau la carente in privinta curatarii lor. Vitrinele frigorifice perfect intretinute vor spori increderea consumatorului in produsele expuse in interiorul vitrinei.

Posibilitati de utilizare a vitrinelor frigorifice

Vitrinele frigorifice au o multitudine de posibilitati de utilizare:

  • Vitrine frigorifice pentru mezeluri – se utilizeaza pentru expunerea mezelurilor ce urmeaza a fi feliate sau a celor ambalate. Pentru mezelurile ce urmeaza a fi feliate se utilizeaza vitrine frigorifice orizontale, iar pentru expunerea celor deja ambalate se folosesc, de obicei, cele verticale. Vitrina pentru mezeluri poate fi cu una sau mai multe usi sau fara. O vitrina frigorifica pentru mezeluri trebuie sa aiba temperaturi cuprinse intre 0 – +10oC;
  • Vitrine frigorifice pentru cofetarie – sunt utilizate pentru expunerea si pastrarea prajiturilor si a torturilor, intr-o cofetarie, supermarket sau hypermarket. O vitrina frigorifica pentru prajituri poate fi orizontala sau verticala. Vitrina pentru prajituri poate fi deschisa sau cu usi. Vitrina frigorifica pentru cofetarie trebuie sa aiba temperaturi cuprinse intre +2 – +10 oC;
  • Vitrine frigorifice pentru patiserie – sunt utilizate pentru expunerea produselor care au creme in componenta lor. Vitina de patiserie trebuie sa aiba temperature cuprinse intre -2 – +8oC;
  • Vitrine frigorifice pentru bauturi – sunt utilizate la mentinerea la rece si la expunerea spre vanzare a bauturilor. Fie ca vorbim de bauturi racoritoare sau de bauturi alcolice precum bere sau vin, vitrina frigorifica pentru bauturi este cea mai buna alegere. Vitrina frigorifica pentru vinuri este cela mai des utilizata in restaurante sau baruri. Vitrina frigorifica pentru bauturi trebuie sa aiba temperaturi cuprinse intre +2 – +10 oC;
  • Vitrinele frigorifice pentru carmangerie – pentru acest tip de activitate sunt utilizate cel mai adesea vitrine frigorifice orizontale sau insule frigorifice daca se comercializeaza si produse congelate. Vitrina frigorifica pentru carmangerie trebuie sa aiba temperaturi cuprinse intre +2 – +10 oC;

Fie ca vorbim de un restaurant sau de un hypermarket, vitrina frigorifica este un echipament indispensabil deoarece asigura prezentarea produselor aflate spre vanzare. Consumatorii trec prin fata vitrinei, vizioneaza produsele din ea si aleg ce este mai proaspat si ce arata mai bine, de aceea alegerea unei vitrine noi si de calitate este imperios necesara pentru incintele ce isi desfasoara activitatea in alimentatia publica.