Spălătoria profesională de încălțăminte: echipamente necesare

Spălătoria profesională de încălțăminte: echipamente necesare

Publicat pe 13 mai 2019

Cu aproximativ 10 000 euro poți pune pe picioare o afacere convenabilă, fără prea multe complicații și (deocamdată) inovatoare pe piața din România: spălătoria profesională de încălțăminte. Desigur, investiția în jurul căreia gravitează acest tip de business este cea în echipament.

În funcție de buget, echipamentul este disponibil în două variante: profesională și semiprofesională, iar recomandarea noastră se îndreaptă către ScarpaVapor, produse de Bieffe Farinelli, companie cu tradiție în domeniul echipamentelor de curățenie. În cazul acestora, costul pentru curățarea unei perechi de pantofi (nu includem aici manopera) este sub 1 euro.

Echipamentul profesional pentru o spălătorie de încălțăminte 

Varianta completă cu care poți începe o astfel de spălătorie de încălțăminte înseamnă un echipament care, pe lângă încălțăminte, curăță cu succes și haine de piele, genți, poșete, căști de protecție sau alte produse de marochinărie. Acest tip de echipament are nevoie de o tensiune de  220 V monofazat și aer comprimat. Conectarea la rețeaua de apă sau la rețeaua de exhaustare nu este necesară deoarece echipamentul dispune de rezervor de apă separat. Aparatul are sistem de iluminare, cabinet de ozonificare, zonă de uscare la temperatură ambientală, aspirare cu injecție simultană de aburi, spumă uscată și alte caracteristici care oferă o curățare de calitate superioară.

Echipamentul semiprofesional pentru o spălătorie de încălțăminte

Varianta semiprofesională se adresează celor cu un buget redus și este destinată exclusiv curățării încălțămintei. Vorbim aici despre două echipamente: mașina de curățare și bancul de lucru, care pot oferi un proces de curățare complet doar dacă sunt folosite împreună. Această variantă are nevoie doar de 220 V monofazat, nefiind necesare aerul comprimat, conectarea la rețeaua de apă și exhaustare.

Odată ce ai optat pentru varianta care ți se potrivește, este foarte important ca operatorii echipamentului să înțeleagă cum funcționează, astfel încât să fie folosit la capabilități depline. Noi recomandăm un training specializat care să cuprindă folosirea echipamentului în condiții de siguranță, optimizarea posibiltăților de lucru și întreținerea acestuia.