Deschiderea unei shaormerii este o idee simpla si nu necesita investitii mari. Shaormeria este o afacere ce nu duce lipsa de clienti, un astfel de fast-food fiind solutia la indemana pentru oamenii grabiti.
Ce implica deschiderea unei shaormerii ? – echipamente necesare
Odata cu luarea deciziei deschiderii unei shaormerii, trebuie sa alegeti un nume pentru firma pe care doriti sa o infiintati si sa verificati daca acest nume este inregistrat sau nu. Dupa alegerea numelui urmeaza obtinerea autorizatiei de functionare si a certificatului de la Registrul Comertului.
In vederea obtinerii autorizatiei sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor pentru activitatile din unitatile de vanzare cu amanuntul, operatorii din sectorul alimentar sau reprezentantii legali ai caestora trebuie sa depuna la D.S.V.S.A. (Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor) o serie de documente. Pentru intocmirea corecta a dosarului de solicitare a autorizatiilor va este de foarte mare ajutor Ordinul nr. 111/16.12.2008.
Urmeaza gasirea unui spatiu oportun, preferabil stradal sau in zonele cu un traffic mare de pietoni, pentru a transforma fast-food-ul in afacere profitabila. Dupa alegerea locului unde va veti pozitiona fast-food-ul tip shaormerie trebuie sa alegeti utilaje de shaormerie de calitate, cu productivitatea potrivita desfacerii pe care o estimati.
De ce aparatura de shaormerie aveti nevoie?
Pentru a deschide o afacere de tip shaormerie aveti nevoie in primul rand de un aparat shaorma si kebab si de un cutit special din otel pentru shaorma si kebab. De asemenea, mai aveti nevoie de urmatoarele utilaje pentru fast-food: friteuze, saladete cu baza refirgerata, mese, echipamente frigorifice, lavoare, hote si vitrine pentru bauturi.
Este de preferat atunci cand doriti sa faceti dintr-o shaormerie o afacere de succes sa alegeti echipamente de shaormerie noi, de buna calitate si usor de intretinut si igienizat.
Cat te costa sa achizitionezi o shaormerie?
Pentru a deschide o shaormerie aveti nevoie la inceput de aproximativ 10 000 euro, in cazul in care detineti spatiul si ati obtinut toate aprobarile. Costul echipamentelor de shaormerie variaza in functie de volumul comenzilor pe care doriti sa le procesati pe zi.
Vedem fast-food-uri la orice colt de strada, in mall-uri si in centrul oraselor. De asemenea, vedem si cozile interminabile pentru shaorma sau alte produse facute si servite repede, iar in acel moment consideram ca o shaormerie este inca o afacere de succes. Majoritatea shaormeriilor se transforma in afaceri profitabile, de aceea shaormeria este considerata o afacere de succes cu o investitie mica. Alti factori importanti pe care trebuie sa ii luati in considerare la deschiderea unei afaceri de tip shaormerie sunt: igiena, prezentarea produselor, calificarea personalului din bucatarie si a celui de servire, precum si prospetimea ingredientelor pe care le folositi la prepararea shaormei.