Practici de igienizare si decontaminare a mopurilor

Practici de igienizare si decontaminare a mopurilor

Curățarea pardoselilor cu mopul este o practică uzuală în majoritatea gospodăriilor. Deși la prima vedere o podea proaspăt spălată lucește a curățenie, folosirea mopului în mod necorespunzător conduce, de fapt, la împrăștierea germenilor și nu la eliminarea lor, contaminând și mai mult suprafețele.

Pentru o igienizare corectă, mopul trebuie dezinfectat după fiecare utilizare. Acesta este motivul pentru care în curățenia profesională,  decontaminarea mopurilor în cadrul unor spălătorii speciale este esențială.

Cum se dezinfectează mopurile în mod corect

Să luăm ca exemplu o unitate sanitară: după curățarea suprafețelor, mopurile sunt colectate în saci și sunt transportate către spălătoria de mopuri. Aici, trec printr-un proces de spălare și dezinfectare în mașini de spălat speciale, fiind apoi uscate.

Pentru că în timpul procesului de spălare, acestea eliberează scame și murdărie, o mașină de spălat clasică se poate defecta ușor. Mai mult, reziduurile blochează canalizarea, provocând neplăceri. Pentru a evita aceste consecințe, Electrolux Professional Suedia a creat și dezvoltat mașini speciale pentru dezinfectat mopuri. Aceste echipamente au la bază o tehnologie avansată care contribuie la optimizarea resurselor folosite (apă, energie), oferind rezultate excelente.

Avantajele mașinilor de spălat mopuri

Față de mașina clasică, mașina pentru dezinfectat mopuri are câteva elemente în plus.

  • Tamburul este dotat cu un capac detașabil. Astfel, cuva poate fi curățată ușor de scame și alte reziduuri;
  • Rezistoarele de încălzire sunt manșonate pentru a nu permite acumularea scamelor;
  • Acest tip de echipament este potrivit pentru spațiile care au nevoie de o igienă ireproșabilă: unități medicale și de îngrijire, restaurante, firme de curățenie, spații comerciale și cu trafic înalt (gări, aeroporturi).
    Filtrul de scame preîntâmpină înfundarea canalizării;
  • Programe speciale de spălare și dezinfecție conform standardului internațional.

Noi, specialiștii SDS Group împreună cu partenerii noștri, Electrolux Profesional Suedia și Kannegiesser Germania, vă stăm la dispoziție pentru întrebările legate de echipamentele pentru igienizarea mopurilor și vă oferim cu plăcere consultanță pe acest subiect.