Planificarea achizițiilor pentru o bucătărie profesională

Planificarea achizițiilor pentru o bucătărie profesională

Publicat pe 16 mai 2023

Bucătăria profesională este locul unde se conturează cele mai delicioase preparate, fiind spațiul de unde începe orice experiență culinară. Fie că vorbim despre bucătăria unui restaurant sau a unei firme de catering, echiparea bucătăriei este unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să pui accent. Calitatea și eficiența sunt două dintre caracteristicile care trebuie să se regăsească în echipamente, astfel încât să te asiguri că afacerea ta va funcționa în cele mai bune condiții.

Alegerea unor astfel de echipamente nu este un task ușor de bifat, mai ales atunci când nu ai experiență în această zonă. Așadar, trebuie să stabilești întâi de toate pașii pe care îi vei urma pentru conturarea acestui spațiu:

  1. Planificarea bugetului: în prima etapă trebuie să stabilești suma pe care ești dispus să o investești pentru achiziționarea echipamentelor profesionale. În acest fel vei ști cum să împarți bugetul pentru fiecare echipament în parte și care sunt caracteristicile după care te poți uita.
  2. Planificarea spațiului: dimensiunea bucătăriei va influența în mare măsură orice achiziție pe care îți dorești să o faci. Spațiul trebuie să permită angajaților să se miște prin bucătărie într-un mod eficient și să aibă acces la echipamente specifice, care îi vor ajuta să pregătească toate preparatele. Planifică amplasarea echipamentelor înainte de a face orice achiziție, astfel încât să te asiguri că se vor potrivi în spațiul bucătăriei.
  3. Achiziționarea echipamentelor: în bucătărie trebuie să fie amenajate diverse zone pentru a asigura o bună funcționare a acestei. Astfel, vei avea: bucătăria caldă (grătare, plite, cuptoare, friteuze etc.), bucătăria rece (dulapuri frigorifice, lăzi frigorifice, camere de refrigerare etc. ) și zona de spălare (mașini de spălat vase).

Pentru fiecare zonă trebuie să alegi echipamente specifice, ținând cont de tipul afacerii pe care îl ai și de preparatele pe care urmează să le servești. În fiecare zonă ar trebui să te orientezi spre alegerea unor echipamente cât mai performante și eficiente pentru a face cea mai bună investiție.

Calitatea echipamentelor

După cum subliniam și la începutul acestui articol,calitatea echipamentelor este una dintre cele mai importante caracteristici după care să te ghidezi. Chiar dacă echipamentele mai performante presupun o investiție mai mare, te asigurăm că investiția se va amortiza în timp.

Materialul din care sunt construite majoritatea echipamentelor este inoxul alimentar, iar fiecare echipament în parte va avea ca specificație o clasificare. Astfel, echipamentele din clasa AISI 304 se referă la o calitate superioară, iar cele din clasa AISI 430 au o calitate mai scăzută deoarece sunt mai predispuse la deteriorări odată cu trecerea timpului.

Atunci când ai o planificare extrem de organizată și care punctează toate aspectele ce țin de echiparea completă a spațiului unei bucătării profesionale, afacerea ta va putea funcționa la parametrii cei mai optimi.Dacă ai întrebări pentru noi în privința celor mai potrivite echipamente pentru afacerea ta, ne poți contacta oricând aici, iar noi vom reveni în cel mai scurt timp cu un răspuns. (https://www.sdsgroup.ro/contact )