Pentru a lupta împotriva epidemiei, SDS Group oferă  soluții pentru igiena maximă în spitale

Pentru a lupta împotriva epidemiei, SDS Group oferă soluții pentru igiena maximă în spitale

Virusurile și bacteriile sunt răspândite prin aer, salivă, sânge și prin alte moduri. Materialele textile medicale, uniformele medicilor, materialele textile chirurgicale și țesăturile infecțioase pot transporta virusuri dăunătoare. O curățare minuțioasă poate elimina riscul de infecție și poate preveni contaminarea încrucișată.

Mașinile de spălat cu barieră igienică

Conceptul de spălătorie cu barieră igienică este acela de a construi o bariera fizica pentru a separa zona murdară de zona curată, pentru a se evita orice contact fizic sau contactul lenjeriei între cele două zone, pentru a evita răspândirea microorganismelor dăunătoare și contaminarea încrucișată . Asta nu se aplică aplică doar în spălatorie, ci oferă o abordare globala cu privire la circulatia lenjeriei de la pat murdar la pat curat. Transportul și depozitarea lenjeriei trebuie să fie strict controlate pentru a se asigura că lenjeria folosită de pacienți și de personalul medical este curată, igienică și sterilă.

În fiecare etapă a procesului de spălătorie, utilizarea mașinilor cu barieră igienică permite igiena maximă și oferă protecție și siguranță personalului spitalului și pacienților. Prevenirea răspândirii bacteriilor și virusurilor prin bariera fizică și  eliminarea virusurilor la temperaturi ridicate este o soluție dovedită de spălătorie în industria medicală.

Monitorizare în timp real și trasabilitate a funcției de dezinfectare la temperaturi ridicate

Există trei tipuri de standarde de dezinfectare la temperaturi ridicate: 93 ℃ timp de un minut, 71 ℃ timp de trei minute și 65 ℃ timp de zece minute. Mașinile de spălat cu barieră igienică Electrolux Professional îndeplinesc cerințele celor trei standarde. Acestea au trei caracteristici pentru a asigura dezinfectarea completă și pentru a preveni contaminarea încrucișată:

  Oferă proceduri standard pentru controlul procesului și timpului de spălare, pentru a asigura respectarea standardelor legale de igienă;

  Oferă monitorizare în timp real pentru a urmări eficient procesul de spălare și pentru a evita  sărirea etapelor de curățare specificate;

  Oferă un raport de monitorizare a procesului de spălare, verificând retroactiv astfel toate procedurile de dezinfecție cu temperaturi ridicate și confirmând dacă dezinfectarea s-a efectuat în funcție de temperatura și timpul specificat.

Respectă standardul HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point – Analiza Pericolelor și Punctul de Control Critic ) si RABC ( Risk Analysis and BioContamination Control  – Analiza Riscului de Bio Contaminare Control)

HACCP este un sistem recunoscut la nivel internațional pentru reducerea riscurilor în industria alimentara și farmaceutica, RABC este echivalentul industriei spălătoriilor. În multe cazuri, lenjeria sau hainele contaminate pot provoca, de asemenea, contaminari microbiene și contaminarea încrucișată a alimentelor și medicamentelor. Astfel se lucrează impreuna pentru a se asigura că rufele și îmbrăcămintea nu provoacă contaminari microbiene și contaminare încrucișată în industria alimentara și farmaceutica

Pentru a garanta igiena maximă, este important să alegeți masinile de spălat potrivite și să asigurați controlul în siguranță al pericolelor microbiene, chimice și fizice în procesul de spălare.