OZOCAB – Igienizare Completă și Sigură

Este un sistem puternic cu circuit închis pentru igienizare și distrugerii  virusurilor, precum și pentru îndepărtarea mirosurilor neplacute pentru diverse articole: îmbrăcăminte, rochii, căciuli ,încălțăminte, căști de protecție, mănuși, costume de teatru, uniforme de pompieri, covoare, perne, plapumi,cuverturi de pat, perdele, piele și blănuri, genți, valize, accesorii de mobilier, obiecte de uz casnic, obiecte în general,etc.

 

Cum functionează?

Cabinetul Ozocab produce ozon igienizant folosind puternicul generator de ozon Corona Sistem (10g/oră).

Corona Sistem: Dispozitiv care detectează și dezactivează virușii și bacteriile din aer folosind catalizatori “inteligenți”
_______________________________________________________________

CUM ESTE CREATĂ O MOLECULĂ DE OZON ȘI CUM FUNCȚIONEAZĂ

(01) Bacterii–Virusuri
Aerul în care este dizolvat  oxigenul conține foarte multe microorganisme precum virusurile,bacteriile și alergenii.
(02) Ozon
În momentul în care moleculele de ozon sunt generate, acestea sunt instabile și tind să elibereze un atom.         
(03) Oxidarea
Atomul eliberat oxidează moleculele microorganismelor si mirosurilor neplăcute.
(04) Igienizarea
În acest mod, aerul este igienizat rapid iar mirosurile sunt înlăturate.

Generatoarele de ozon reprezintă cea mai bună soluție tehnică din industria producției de ozon, deoarece acestea s-au dovedit a fi mult mai eficiente decât alte sisteme (de exemplu: lămpi UV).
_______________________________________________________________

Igienizarea

Actiunea oxidanta a ozonului, încă de la descoperirea acesteia, a rezultat utilizarea sa largă ca și inactivator pentru viruși si ca agent impotriva bacteriilor, micozelor etc. Mecanismul prin care ozonul acționează asupra virusurilor nu este unul de distrugere. Actiunea ozonului este una de oxidare si, prin urmare, este rezultată o inactivare a receptorilor virali specifici utilizați de virusuri pentru a crea legătura cu peretele celular care trebuie invadat.

Deci este blocat mecanismul de reproducere al virusului în prima sa fază : invazia celulelor.

Studiile științifice privind eficacitatea ozonului împotriva virusurilor au demonstrat că tratarea spațiilor de 65 m3 la 20oC și 40% umiditate ambientală (RH) cu mici generatoare de ozon timp de o oră au dus la reducerea cu 99,9% a virusurilor, inclusiv virusul gripal (H3N2), Coronavirus murinic (MCV), virusul poliomielitei, Rinovirusurile Tip 1A si 14, virusul febrei galbene, virusul herpes simplex și adenovirus tip 3 și 11.

Eliminarea mirosurilor

Cabinetul OZOCAB este foarte eficient în eliminarea mirosurilor, chiar si cele mai persistente cum ar fi: fumul de țigară, fum de foc, transpiratie, mirosurile de gătit, de pantofi, de mucegai, etc.
Mirosurile neplacute sunt eliminate și înlocuite cu mirosul intens și proaspăt de oxigen activ (mirosul zăpezii din munții înalți).

Care sunt avantajele?

Avantajele generatorului de ozon cu descărcare de Corona

Viteza de producere a ozonului semnificativ mai mare datorită generatorului de 10g/oră;
• Concentrație mare de ozon (de până la 10 ori mai mare decât cea a lămpilor UV) ceea ce garantează maximum de eficiență în procesele de sterilizare;
• Circulația forțată a gazelor fie în faza de generare (450 m 3/ oră), fie în faza de neutralizare (850 m3 / oră); garantând uniformitatea procesului de tratare al articolelor)
• Cicluri de lucru foarte rapide, ciclul mediu de tratare al imbracămintei durează 6 minute;
• Viteza fazei de neutralizare, care reduce nivelul de ozon din interiorul cabinetului la limite sub minimul cerut de legea pentru sănătatea și siguranța la locul de muncă. Ozonul se descompune în oxigen foarte repede;
• Nu se folosește carbon activ sau descărcare externă;
• Longevitate mare a celulelor de producție care poate depăși 10 ani (nu este nevoie de înlocuire periodică a lămpilor UV);
• Mentenanță minimă, nefiind nevoie de contracte de intretinere periodica;
• Consum mic de energie electrică (450W).

OZOCAB este Ușor de folositPoate fi instalat oriundeEste simplu in întreținut.

OZO CAB – Marea importanță a unui mare volum de încărcare

Pentru a asigura igieniarea completă a oricarui obiect sau  a imbrăcămintii, este necesar ca întreaga suprafață să fie expusă în contact direct cu ozonul.

Dacă nu există contact, nu există igienizare/deodorizare.

Una dintre recomandările pentru cea mai bună utilizare a acestei tehnologii de dezinfectare este cea de a lăsa un spațiu intre obiectele / imbrăcămintea expusă si celelalte articole astfel încât gazul să poata circula și să intre în contact cu întreaga lor suprafață.

Din aceste motive, cabinetul OZOCAB are un compartiment încăpător ( 1075 x 700 x 1670 mm – volumul fiind de 1.26 m3). Cabinetul OZOCAB permite operatorului sa distanțeze perfect articolele și, datorită circulației forțate puternice, să fie posibilă manevrarea obiectelor voluminoase cum ar fi costumele de teatru, rochiile de mireasă, pernele, echipamentele de pompieri, echipamentele de laborator, hainele de lucru, cuverturi, plapumi, perdele, piele și blănuri, genți, valize de călătorie, covorașe, articole din casele de bătrâni, etc.

OZO CAB – Ușurința și flexibilitatea în utilizare

Cabinetul OZOCAB are o gamă largă de programe predefinite, ideale pentru procesarea diferitelor articole.

Sistemul de control al cabinetului OZOCAB oferă un PLC (automat de comandă programabil) care este gestionat cu ajutorul unui ecran tactil (HMI), cu o interfață prietenoasă, permitând un control automat și complet al ciclurilor de lucru.

Cabinetul OZOCAB integrează o serie de programe preinstalate pentru 6 tipuri de articole. Pentru fiecare din cele 6, utilizatorul are 3 cicluri diferite:
RAPID – MEDIU – DE DURATĂ
Toate ciclurile lungi pot fi extinse pana la 495 de minute ca si optiune.

                       TIPURI DE ARTICOLE
          •INCĂLȚĂMINTE          CONFECȚII
          •UNIFORME                     CĂȘTI DE PROTECȚIE
          •TEXTILE                           ARTICOLE DE UZ CASNIC

OZO CAB – Siguranță maximă

Programatorul cabinetului OZOCAB integrează toate funcțiile care permit utilizarea ozonului cu un nivel maxim de siguranță.

În timpul tuturor fazelor de lucru, ușa de încărcare este închisă de un electromagnet pentru a preveni orice fel de deschidere accidentală.

OZO CAB – Trei stagii ale ciclului de operare

1. Aerul din iteriorul cabinetului este îmbogățită cu ozon, generat în interiorul cabinetului cu o concentratie de 10 gr / h, prin circulație forțată cu o capacitate de 450 m3 / h , pentru a ajunge la cel mai înalt nivel de concentratie în cel mai scurt timp posibil.

2. Gazul este lăsat în contact cu articolele din interiorul cabinetului pe durata ciclului / programului de ozonificare. Sistemul de control menține nivelul de concentratie de ozon.

3. Sistemul de control (programatorul), în mod automat, cu o capacitate de 850 m3/h începe să descompuna gazul din interiorul cabinetului din nou în oxigen, astfel încât nivelul de ozon este redus rapid în conformitate cu reglementările de mediu în vigoare.

OZO CAB – Mentenanță minimă

Sistemul de generare al ozonului cu descărcare Corona utilizat în cabinetul OZOCAB reduce semnificativ activitatile de mentenanță comparativ cu celelalte tehnologii de generare a ozonului (exemplu: lămpile din sistemul UV). Nu sunt necesare contracte de mentenanta.

Este necesară numai curățarea periodică a filtrului și curățarea interiorului cabinetului, puternicul generator având o durată de viață care depășește media de 10 ani de utilizare.

OZOCAB – CERTIFICARE

Înregistrarea biocidelor pe bază de ozon este în proces de acreditare

Regulamentul privind produsele biocide (UE) 528/2012 (BPR) a intrat în vigoare pe data de 1 septembrie 2013, abrogând directiva privind produsele biocide (Directiva 98/8 / CE) de la această dată. Încă de pe data de 1 Septembrie, 2013, ozonul a fost evaluat ca fiind “o substanță activă” în baza BPR (Regulamentul produselor biocide).

Acest lucru înseamnă că din momentul în care produsele biocide sunt certificate (expirare la sfârșitul anului 2020), oricine își dorește să comercializeze un generator de ozon pentru o aplicare biocidă in cadrul Uniunii Europene trebuie sa autorizeze produsul in conformitate cu BPR.

Cabinetul cu generator de ozon OZOCAB produs de SIDI Mondial are deja dosarul complet cu substanțele active si astfel s-a pornit procesul de certificare.

Echipamentele necertificate nu pot fi vândute, iar daca sunt deja cumpărate, nu mai pot fi folosite ca produse de igienizare, dar pot fi folosite doar cu funcția de deodorizare.

OZOCAB – PUBLICAȚII

O serie de materiale foarte interesante despre tehnologia producției de ozon și diversele sale aplicări pot fi consultate:

1.Site-ul Wikipedia, pentru informații in plus despre Ozon:
https://ro.wikipedia.org/wiki/Ozon

2.Ministerul Sănătății (ITALIA) – validarea științifică a utilizării ozonului
https://irp-cdn.multiscreensite.com/aa6411db/files/uploaded/Validazioni%20scientifiche%20ozono.pdf

3.Dezvoltarea unei metode practice de utilizare a ozonului ca agent de decontaminare a virusurilor
https://www.researchgate.net/profile/Selvarani_Vimalanathan/publication/240537946_Development_of_a_Practical_Method_for_Using_Ozone_Gas_as_a_Virus_Decontaminating_Agent/links/53d80c110cf2631430c02f89/Development-of-a-Practical-Method-for-Using-Ozone-Gas-as-a-Virus-Decontaminating-Agent.pdf

4.Inactivarea virusurilor de pe suprafețe cu ajutorul ozonului
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18561570/
https://www.researchgate.net/publication/5294292_Inactivation_of_surface_viruses_by_gaseous_Ozone

5.Inactivarea Norovirusului cu ajutorul gazului de ozon în condiții relevante pentru asistența medicală
https://www.researchgate.net/publication/6455782_Inactivation_of_Norovirus_by_ozone_gas_in_conditions_relevant_to_healthcare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *