Mașini de spălat profesionale vs. mașini de spălat de uz casnic

Mașini de spălat profesionale vs. mașini de spălat de uz casnic

Există mai multe situații în care o afacere are nevoie de mașini de spălat. Fie că te gândești să deschizi o spălătorie profesională, fie că deții o pensiune care necesită un astfel de echipament pentru întreținerea articolelor curate, este esențial să știi ce produs alegi. Fiecare mașină de spălat oferă anumite promisiuni, care fac referire la performanță, rezultatele pe care le poate obține și așa mai departe însă, trebuie să știi exact de ce ai nevoie pentru a putea să îți faci treaba cât mai eficient.

Categorii de echipamente pentru spalatorie

Ca să îți faci o primă idee, echipamentele de spălătorie se împart, în principiu, în următoarele categorii:

  • Industriale: Heavy Duty, precum sunt cele de la Kannegiesser. Acestea sunt caracterizate în special de capacități foarte mari, o durată de exploatare mare (20-30 de ani), consumuri specifice foarte mici și un preț de achiziție destul de ridicat.
  • Profesionale: aceste echipamente sunt definite de capacități medii, o durată de exploatare de aproximativ 30.000 de ore și consumuri specifice relativ mici.
  • Semiprofesionale: funcționează la capacități mici, cu o durată de exploatare de aproximativ 7.500 ore și sunt destinate afacerilor mici.
  • Electrocasnice

Mașinile de spălat profesionale și semiprofesionale sunt eficiente, însă este important contextul în care vor fi folosite. Un echipament semiprofesional nu trebuie folosit în regim profesional. Făcând acest lucru echipamentul se va strica, în cele din urmă. Dacă vei folosi un astfel de echipament de mai multe ori pe zi, trebuie să te orientezi după o mașină de spălat profesională.

Aspecte de care ținem cont înainte de achizitie

Atunci când vrei sa faci cea mai bună achiziție când vine vorba de mașina de spălat, fie profesională, fie semi-profesională, trebuie să te ghidezi după anumite aspecte ce țin de:

  • Ușurința în utilizare: cele mai noi și performante modele îți oferă posibilitatea de a folosi mașina de spălat fără un panou de control complicat. Ca proprietar al unei afaceri, trebuie să te asiguri că personalul va putea folosi fără probleme echipamentul.
  • Viteza: mașinile de spălat profesionale sunt concepute în așa fel încât să îți ofere cel mai scurt timp în procesul de spălare, însă fără ca acest lucru să afecteze rezultatul final. Trebuie să eficientizezi orice proces din cadrul afacerii tale, astfel încât lucrurile să se desfășoare cât mai rapid.
  • Capacitatea: mașinile de spălat comerciale au adesea o capacitate mai mare decât cele casnice. Aici trebuie să iei în considerare cantitatea de articole pe care trebuie să o speli zi de zi și ce fel de mașină de spălat ar mai eficientă pentru tine din punct de vedere al consumului.

Pe lângă toate aceste aspecte, calitatea echipamentului va fi cea care va dicta modul în care articolele vor fi spălate și modul în care acestea se vor prezenta la final. Având în vedere că depinzi de acest echipament pentru a funcționa, este de la sine înțeles că trebuie să alegi un model performant, care să fie rezistent în timp și să îți asigure cele mai bune rezultate.

Dacă ești în căutarea unui astfel de echipament, însă nu ești sigur ce să alegi, îți stăm la dispoziție pentru orice fel de întrebări.