Instructiuni pentru folosirea echipamentelor sau pentru pastrarea lor in repaus

Uneori, echipamentul dvs. trebuie oprit pentru perioade lungi de timp. Electrolux Professional dorește să vă ofere câteva măsuri care să prelungească durata de viață a mașinilor dvs. și să se asigure că acestea vor fi menținute la performanțele lor de top și sigure pentru a le folosi din nou în viitor. 

Echipamentele de bucatarie

Oțel inoxidabilArzătoare cu gaz deschisSuprafete de gatit | FriteuzeBain-marieSalamandreMarmiteSpeedelight – Grătar / presă Panini de mare vitezăCuptoare Combi și ConvecțieMașini de spălat vase frontale și tip capotă

Echipamentele de spalatorie

Masini de spalat | Uscatoare de rufe

 

ATENŢIE

Înainte de a efectua orice operație, nu uitați să purtați echipament de protecție adecvat (echipamente de protecție personală), cum ar fi: ochelari, măști, mănuși, încălțăminte de siguranță, haine de lucru adecvate etc.

În caz de îndoială, vă rugăm să vă adresați agentului de service local Electrolux Professional: ei vor fi cu plăcere să vă sprijine.

Otel inoxidabil – suprafețe vopsite / acoperite – echipamente în general ^top

A. Pregătire inactivă:

Curățați toate suprafețele de praf, resturi și grăsimi. Evitați utilizarea detergenților care conțin substanțe abrazive, lână de oțel, perii sau raclete din oțel

După ce suprafețele sunt curate, protejați toate suprafețele din oțel inoxidabil ale meselor, suprafețelor neutre, zonelor de depozitare și preparare cu un strat subțire de vaselină pentru a păstra integritatea materialului.

Ori de câte ori este posibil, acoperiți cu o foaie de plastic pentru a evita acumularea de praf, asigurându-vă că nu se lipește de suprafață, astfel încât să nu se declanșeze coroziunea fisurilor

B. Recuperarea din repaus:

Curățați toate suprafețele de pe filmul de protecție, apoi igienizați toate suprafețele care ar putea fi în contact cu produsele alimentare. Atenție: produsele pe bază de clor sunt igienizante, dar modifică stratul protector al oțelului inoxidabil și nu trebuie utilizate.

Se recomandă utilizarea unor produse dedicate pe bază de peroxid de hidrogen sau amoniu cuaternar. De asemenea, poate fi utilizat etanol cu ​​proprietăți biocide.

După igienizare, clătiți bine cu apă și o cârpă umedă și uscați cu atenție toate suprafețele din oțel inoxidabil pentru a preveni oxidarea.

În cazul în care suprafețele nu au fost curățate corespunzător înainte de timpul de repaus, consultați instrucțiunile furnizate mai sus.

Nu uitați să ventilați spațiul în timpul acestor acțiuni.

Arzătoare cu gaz – cuptor ^top

A. Pregătire inactivă:

Curățați bine arzătoarele, rafturile și suprafețele cu o cârpă umedă. Asigurați-vă că pânza nu lasă nicio scama.

Curățați cu atenție vârful de termocupla cu o perie fără peri metalici.

Aveți mare grijă pentru a evita blocarea sau înfundarea duzelor de gaz.

Curățați și uscați camera de cuptor – lăsați ușa cuptorului să se deschidă pentru a permite aerului să circule în interior, cu excepția cazului în care există riscul de a intra în cavitate cu praf, insecte, dăunători etc.

Închideți toate supapele de gaz și izolați alimentarea cu gaz la cel mai apropiat punct de izolare.

B. Recuperarea din repaus:

Deschideți supapele de gaz.

Verificați consistența flăcărilor (max, min) pentru fiecare arzător.

Cuptoare: înainte de a opera, verificați orice prezență a verminului și acționați în consecință.

Suprafețe de gătit: grătar, plita, plită ceramică, tigaie basculanta ^top

A. Pregătire inactivă:

În cazul lipirii reziduurilor, creșteți treptat temperatura până la maximum posibil pentru a determina piroliza acestora. Odată carbonizate și ce temperatura rezistentei a scăzut, utilizați degresanti fierbinti precum C40 Degresant (cod 0S1841), care funcționează la 175 ° C sau la o temperatură mai scăzută cu o cârpă moale și apă săpună caldă.

Dacă este necesar, folosiți un răzuitor: pornind de la partea cea mai îndepărtată a suprafeței, trageți răzuitorul către dvs., îndepărtând orice depunere lipicioasă. Aveți grijă să nu deteriorați suprafața.

Utilizarea apei reci sau a cuburilor de gheață este strict interzisă, deoarece ar provoca un șoc termic și ar deteriora elementele de gătit.

Goliți și curățați orice sertar, bazin sau găleată colectoare de grăsime / murdărie

Pentru suprafețele de gătit directe (cum ar fi grătarul, tigaia basculanta), după ce suprafețele au fost degresate și spălate, încălzește-le cel puțin 5 minute pentru a le usca, apoi opriți încălzirea și ungețile cu o peliculă subțire de ulei vegetal.

Acolo unde este posibil, ridicați plita și curățați-o dedesubt.

B. Recuperarea din repaus:

Echipament electric încălzit: reglați puterea / temperatura la minimum 1 oră pentru a preveni defectarea elementelor de încălzire din cauza umidității posibile acumulate.

În cazul în care suprafețele nu au fost curățate corespunzător la oprirea activităților, mai întâi efectuați operațiunile conform secțiunii „Pregătire inactivă”.

Suprafețele de gătit nu au nevoie de igienizare cu agenți chimici, deoarece temperaturile de lucru asigură același efect: amintiți-vă, înainte de a efectua prima gătit, încălziți-vă la puterea maximă pentru câteva minute.

Pe suprafețele de gătit directe, reînnoiește stratul de ulei vegetal.

Friteuze ^top

A. Pregătire oprire:

Scurgeți uleiul din rezervoare în toate cazurile și eliminați-l prin canalul obișnuit de reciclare. Se recomandă să nu se filtreze pentru refolosire, în special din cauza concentrației de acrilamidă și eliberarea de cetone și aldehide (oxidarea uleiului și absorbția umidității).

Umpleți rezervoarele cu apă și 10% oțet, apoi turnați câteva linguri de bicarbonat de sodiu; fierbe fierbinte câteva minute pentru o curățare eficientă. Următoarea scurgere va degresa și curăța furtunurile, robinetele, gălețile și sistemele de filtrare a uleiului.

Odată curățat, uscați cu atenție orice suprafață.

Curățați orice coșuri, suporturi pentru coș detașabile, etc., într-o mașină de spălat vase.

În cele din urmă, puneți coșul (coșurile) în rezervor și acoperiți-l cu capacul (acolo unde este disponibil).

B. Recuperarea din repaus:

Echipament electric încălzit: reglați puterea / temperatura la minim 1 oră pentru a preveni defectarea elementelor de încălzire din cauza umidității acumulate.

În cazul în care uleiul nu a fost evacuat din rezervoare înainte de a opri activitățile, mai întâi efectuați operațiunile conform secțiunii „Pregătire oprire” 

AVERTIZARE pentru ulei solid / grăsime (cum ar fi uleiul de palmier): topiți uleiul pentru scurgerea acestuia, deoarece încălzirea normală ar putea provoca uleiul să ia foc.

Înainte de a opera, verificați orice prezență de praf, insecte, dăunători etc. și acționați în consecință.

Bain-marie, aragaz pentru paste și elemente de autoservire ^top

A. Pregătire repaus:

Așteptați să se răcească rezervoarele și apa reziduală, apoi le scurgeți complet. Nu scurgeți apa de la aragazul cu paste dacă este fierbinte: nerespectarea acestei indicații poate deteriora rezervorul. Decalcifiați orice depozit de calcar cu un produs adecvat (sau oțet alb alb fierbinte). Verificați starea și prezența garniturilor pe dopurile de golire. Îndepărtați resturile, apoi clătiți și uscați toate suprafețele din oțel inoxidabil protejându-le în cele din urmă, conform secțiunii „Oțel inoxidabil – suprafețe vopsite / acoperite – echipamente în general”.

Închideți orice supapă de alimentare cu apă.

B. Recuperarea din repaus:

Deschideți supapele de alimentare cu apă și umpleți rezervoarele înainte de orice pornire (nerespectarea acestei indicații ar putea deteriora rezervorul).

Echipament electric încălzit: reglați puterea / temperatura la minim 1 oră pentru a preveni defectarea elementelor de încălzire din cauza umidității acumulate.

În cazul în care apa nu a fost drenată în momentul pregătirii la ralanti, urmați indicațiile relevante.

Înainte de a reîncepe să funcționeze, este recomandat să efectuați operațiunile de igienizare, așa cum este prezentat în secțiunea „Oțel inoxidabil – suprafețe vopsite / acoperite – echipamente în general”.

Salamandre ^top

A. Pregătire repaus:

Izolați alimentarea electrică (unități alimentate electric) sau alimentarea cu gaz (unități încălzite cu gaz) în cel mai apropiat punct de izolare.

Curățați tava și zona de grătar.

B. Recuperarea din repaus:

Unități alimentate electric: reglați puterea / temperatura la minimum 1 oră pentru a preveni defectarea elementelor de încălzire din cauza umidității posibile acumulate.

Unități încălzite cu gaz: deschideți supapa de gaz și verificați consistența flăcării (la max.

Marmite ^top

A. Pregătire repaus:

Curățați bine vasul, îndepărtând reziduurile de grăsime și murdărie. Descărcați dacă este necesar.

Clătiți și uscați, apoi protejați suprafața vasului cu vaselină și închideți capacul.

Scoateți robinetul de scurgere (acolo unde este prezent): curățați-l bine și ungeți-l cu lubrifiant alimentar.

Opriți toate consumabilele (gaz, electricitate, apă).

B. Recuperarea din repaus:

Restaurați proviziile.

Curățați bine vasul, îndepărtând tot vaselina de protecție.

În cazul în care vasul nu a fost pregătit corespunzător pentru a sta la ralanti, va fi necesară o curățare / degresare completă.

Verificați funcționalitatea robinetului de scurgere: ungeți din nou dacă este lipicios.

Umple vasul cu apă: fierbe fierbinte și scurge.

Verificați dacă există scurgeri vizibile de apă de dedesubt (în caz că este necesar solicitati un inginer specializat).

Speedelight Grătar / presă Panini de mare viteză Speedelight 700×700 ^top

A. Pregătire repaus:

Efectuați curățarea completă conform rutinei săptămânale, inclusiv curățarea zilnică, plus operațiile suplimentare care vor fi efectuate în fiecare săptămână. Folosiți detergentul C41 – cod 0S2292 (care funcționează la 175 ° C sau la o temperatură mai scăzută) – lăsând să se înmoaie timp de 1 minut.

Toate piesele (inclusiv partea de lucru, sticla, placa superioară, camera de gătit, capacul de presare și camera de evacuare a aburului) trebuie să fie curate și degresate complet: demontați piesele conform manualului de instrucțiuni al utilizatorului. După curățarea geamului, protejați-l cu „tampon de silicon pentru temperatură înaltă” (cod 653527).

Îndepărtați lunetele frontale și curățați / înlocuiți filtrele de admisie a aerului de răcire.

În cele din urmă, închideți capacul și izolați sursa de alimentare.

B. Recuperarea din repaus:

Deschideți capacul și îndepărtați tamponul interior din silicon.

În cazul în care unitatea nu a fost pregătită în mod corespunzător pentru a sta în funcțiune, efectuați mai întâi curățarea completă conform rutinei săptămânale.

Se recomandă curățarea suprafeței de gătit înainte de repornirea operațiunilor de gătit.

Porniți sursa de alimentare și porniți unitatea.

Cuptoare Combi și Convecție ^top

A. Pregătire repaus:

Efectuați un ciclu de curățare automată a cavității; apoi curățați garnitura ușii și filtrul de admisie a aerului de pe panoul frontal.

Finalizați curățarea cavității, îndepărtând reziduurile din zona ventilatorului: nu uitați să izolați sursa de alimentare electrică înainte de a scoate protecția ventilatorului.

Pentru substanțele chimice de curățare a lichidelor: se recomandă, de asemenea, să derulați un program final de curățare ușoară cu detergentul și clătirea furtunurilor conectate la apă: acest lucru va curăța furtunurile și pompele, împiedicând astfel substanța chimică să se cristalizeze în ele.

Lăsați ușa ușor deschisă, cu excepția cazului în care există riscul de a intra în cavitate, insecte, dăunători etc.

Unități cu boiler: se goleste boilerul (poate fi necesar un inginer specializat).

Închideți consumabilele (apă sau gaz).

B. Recuperarea din repaus:

Surse deschise (apă sau gaz).

În cazul în care cuptorul nu a fost pregătit corespunzător pentru a sta in repaus, sau ușa a fost lăsată complet închisă, curățați mai întâi cavitatea (pentru curățarea substanțelor chimice cu lichid, starea detergentului și a pompelor de spălare trebuie verificate de un inginer specializat).

Curățați garnitura ușii și filtrul de admisie a aerului de pe panoul frontal.

Verificați dacă boilerul se golește automat.

Verificați etanșitatea etanșării ușii în modul abur, spălați-l cu apă cu săpun, clătiți și uscați-l.

Verificați starea garniturii și etanșeitatea.

Verificați etanșeitatea sondei de produs.

Curățați filtrul de admisie a aerului de pe panoul frontal.

Verificați sifonul de scurgere.

În orice caz, înainte de operare, verificați dacă există vreo prezență de praf, insecte, dăunători etc. și acționați corespunzător.

Alte operații care necesită un inginer specializat:

Verificați etanșitatea electrovalvelor de apă

Pentru substanțe chimice de curățare a lichidului, înainte de a efectua prima curățare a cavității, verificați starea detergentului și pompe de ajutor de clătire, testați pompele

Îndepărtați și curățați sondele de nivel ale apei și decalcifiați, dacă este necesar

Verificați etanșitatea bornelor electrice, inclusiv contactorul de putere

Verificați dacă ventilatorul de convecție 

Pentru gaz, mai întâi scoateți arzătoarele și curățați interiorul, apoi verificați aprinderea și electrozii de ionizare înlocuiți-le, dacă este necesar

Mașini de spălat vase – TIP DE FRONTAL & HOOD ^top

A. Pregătire repaus:

Curățați bine rezervorul de spălare, îndepărtând, de asemenea, orice reziduuri, incrustări și acumulări de grăsimi (decalcifiere la nevoie).

Închideți supapa de intrare a apei și deconectați rețeaua.

Curățați filtrele, scurgeți excesul, spălați și spălați brațele.

Goliți cazanul dacă este echipat cu o pompă de clătire.

Verificați starea generală externă a mașinii.

Curățați încălzitorul și decalcifiați dacă este necesar.

Verificați cantitatea de agent de detergent și de clătire și închideți rezervoarele (în funcție de echipament) pentru a împiedica uscarea detergentului și a agenților de clătire.

Curățați detergentul și clătiți furtunurile.

Curățați filtrul de intrare a apei și verificați furtunurile de intrare și evacuare a apei (înlocuiți dacă este necesar).

Curățați condensatorul (în funcție de echipament).

Lăsați ușa sau capota deschise, cu excepția cazului în care există riscul de intrare în praf, insecte, dăunători etc.

B. Recuperarea din repaus:

Înlocuiți furtunurile pompelor peristaltice (ar putea fi nevoie de un inginer specializat).

Deschideți supapa de intrare a apei și porniți alimentarea.

În cazul în care mașina de spălat vase nu a fost pregătită corespunzător pentru a sta in repaus, consultați mai întâi operațiunile de mai sus.

În orice caz, verificați dacă există prezență de praf, insecte, dăunători, etc. și curățat complet.

Umpleți apoi rulați mai multe cicluri de spălare pentru a elimina reziduurile.

Pompați produsul (produsele) de spălare și clătire.

Scurgeți și apoi puneți dispozitivul din nou în funcțiune.

Soluții de spalatorie

ATENŢIE

Înainte de a efectua orice operație, nu uitați să purtați echipament de protecție adecvat (echipamente de protecție personală), cum ar fi: ochelari, măști, mănuși, încălțăminte de siguranță, haine de lucru adecvate etc.

În caz de îndoială, vă rugăm să vă adresați agentului de service local Electrolux Professional: ei vor fi cu plăcere să vă sprijine.

Mașini de spălat – TIP DE ÎNCĂRCAT  FRONTAL ȘI TIP DE BARIERA IGIENICA ^top

A. Pregătire repaus:

Verificați cantitatea de agent de detergent și de clătire și închideți rezervoarele (în funcție de echipament) pentru a împiedica uscarea detergentului și a agenților de clătire. (daca este aplicabil)

Opriți sistemul de dozare. Îndepărtați detergentul și clătiți furtunurile din mașină și curățați-le de agentul lichid. (daca este aplicabil)

Curățați cutia de detergent de depozitele de detergenți și agenți de clătire. De asemenea, curățați sifoanele pentru agenți lichizi.

Rulați un program de clătire cu tambur gol (fără adăugare de detergent) pentru a spăla cavitățile tamburului.

Curățați bine tamburul interior, îndepărtând și resturile, depunerile de calcar (decalcifiere, dacă este nevoie).

Curățați garnitura ușii de orice scame, resturi etc.

Închideți toate supapele de intrare a apei și deconectați furtunurile de apă de intrare de la mașină.

Deconectați mașina de la rețea.

Curățați filtrele de apă de intrare și verificați furtunurile de apă de intrare (înlocuiți dacă este necesar). Reconectați furtunurile de apă.

Curățați furtunul de evacuare și supapa de scurgere.

Verificați starea generală externă a mașinii și curățați suprafețele externe cu o cârpă umedă.

Lăsați ușa tamburului și capacele cutiei de detergent să se închidă, cu excepția cazului în care există riscul de intrare în praf, insecte, dăunători etc.

B. Recuperarea din repaus:

În cazul în care mașina de spălat nu a fost pregătită corespunzător pentru a sta in repaus, consultați mai întâi operațiunile de mai sus.

În orice caz, verificați cavitatea tamburului de orice prezență de praf, insecte, dăunători etc. și curățați bine.

Consultați agentul local de service Electrolux Professional: acestea vă vor putea sugera dacă este disponibil un kit de revizie pentru unitatea dvs. Aceste truse conțin garnituri de ușă, amortizoare și containere de detergent. Înlocuirea acestor părți atunci când este nevoie vă va ajuta să creșteți durata de viață a unităților și starea de bine a rufelor.

Înlocuiți furtunurile pompelor peristaltice (dacă este cazul, ar putea fi nevoie de un inginer specializat).

Reconectați furtunurile de apă de intrare și reconectați mașina la rețea.

Deschideți supapa de intrare a apei și porniți alimentarea.

Rulați un program de clătire cu tambur gol (fără adăugare de detergent) pentru a curăța cavitățile tamburului de orice reziduuri.

Pompează agentul (agenții) de spălare și clătire și apoi pune din nou în funcțiune mașina.

Uscătoare de rufe ^top

A. Pregătire repaus:

Opriți orice alimentare cu gaz la cel mai apropiat punct de izolare (dacă este cazul).

Închideți orice supapă de abur. Scurgeți aburul condensat de la încălzitorul cu aburi (dacă este cazul).

Deconectați mașina de la rețea.

Curățați bine interiorul tamburului, îndepărtând de asemenea orice reziduuri, scame sau depuneri de calcar(decalcifiere, dacă este nevoie).

Curățați toate filtrele de scame așa cum este descris în manual și verificați starea (înlocuiți dacă este necesar).

Pentru modelele echipate cu o pompă de căldură:

Verificați și curățați scurgerea condensului.

(necesită un inginer specializat) curățați și verificați starea filtrului special de scame. Înlocuiți dacă este nevoie

(necesită un inginer specializat) curățați condensatorul, panoul de difuzor și mai mult, în general, unitatea de pompă de căldură

Verificați și curățați garnitura ușii.

Verificați starea generală externă a mașinii și curățați suprafețele externe cu o cârpă umedă.

Lăsați ușa tamburului să fie intredeschisa, cu excepția cazului în care există riscul de a intra în unitate în interior praf, insecte, dăunători etc.

B. Recuperarea din repaus:

În cazul în care uscătorul nu a fost pregătit în mod corespunzător pentru a sta în gol, consultați mai întâi operațiunile de mai sus.

În orice caz, verificați cavitatea tamburului de orice prezență de praf, insecte, dăunători etc. și curățați bine.

Consultați agentul local de service Electrolux Professional: acestea vă vor putea sugera dacă este disponibil un kit de revizie pentru unitatea dvs. Aceste kituri conțin garnituri de uși, role de sprijin și filtre de scame. Înlocuirea acestor părți atunci când este nevoie vă va ajuta să creșteți durata de viață a unităților și uscarea rufelor.

Reconectați mașina la rețea.

Deschideți alimentarea cu gaz și verificați dacă există scurgeri. (daca este aplicabil).

Deschideți supapa de abur. (daca este aplicabil)

Rulați un program de uscare cu tambur gol și verificați dacă mașina funcționează așa cum a fost prevăzut, apoi puneți mașina din nou în funcțiune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *