Importanța frigiderelor de vin

Importanța frigiderelor de vin

Vinul este una dintre cele mai apreciate băuturi și o opțiune des întâlnită în rândul consumatorilor care frecventează diverse localuri și restaurante. Fie că vorbim de asocierea acestuia cu diverse preparate sau pur și simplu de consumul unui pahar de vin într-un pub, această băutură este nelipsită în lista de meniu.

Pe lângă aprovizionarea localului cu o selecție diversificată de vinuri, un factor important este depozitarea acestuia în cele mai bune condiții. Vinul este o băutură pretențioasă din punct de vedere al servirii, astfel că acesta, în funcție de soi, trebuie consumat la o temperatură ideală pentru a experimenta cu adevărat gustul. Una dintre cele mai bune soluții pentru o depozitare optimă este frigiderul de vin, care îndeplinește două funcții principale:

Funcția de păstrare a vinului la o temperatură corectă – atunci când alegi să depozitezi vinul într-un frigider special, este important să știi cum să faci acest lucru într-un mod corect, în funcție de tipul acestuia. Vinul alb sau roze (sec) necesită temperaturi mai scăzute, de 5-10 grade C, iar vinul roșu sau cel alb demidulce/ dulce se răcește la temperaturi de 15-18 grade C.

În cazul în care vei păstra în același frigider mai multe soiuri de vin, este important să știi că în partea de jos se depozitează vinurile albe și roze seci, iar în partea de sus vinurile roșii sau cele care au în compoziție mai multe zaharuri.

Funcția de expunere a buteliilor de vin – un frigider pentru vinuri poate aduce un plus de design localului, datorită modului elegant prin care sunt expuse sticlele. Fiind vorba despre o băutură mai rafinată, care poate crește considerabil profiturile afacerii tale, este important să ții cont și de aspectul estetic.

Atunci când vrei să achiziționezi un astfel de frigider pentru localul tău, este important să iei în considerare anumite aspecte precum:

Capacitate – trebuie să iei în calcul opțiunile de vinuri pe care vrei să le oferi clienților tăi. În acest caz, capacitatea se referă la numărul de sticle care încap în acel frigider. Pentru a te asigura că vei face cea mai bună investiție, orientează-te după gama disponibilă pe care o ai.

Materialul – calitatea frigiderului este unul dintre cei mai importanți factori în cazul unei astfel de investiții. Un frigider de vinuri este compus de obicei din panouri exterioare din lemn, oțel vopsit sau chiar inox, iar din punct de vedere al coloristicii, printre cele mai întâlnite sunt culorile mai închise, mahon sau wenge.

Tipul de rafturi – unele frigidere de vinuri sunt concepute astfel încât să țină buteliile orizontal, iar altele înclinate. Cea de-a doua variantă este cea mai potrivită, iar dacă vrei să afli de ce, primești răspunsul abonându-te la newsletter-ul nostru.

Cum se diferențiază un frigider pentru vinuri față de unul standard?

Temperatura – un frigider standard este potrivit pentru răcirea alimentelor, astfel că temperatura acestora scade sub 5 grade C rapid. În schimb, frigiderele pentru vinuri răcesc sticlele printr-un proces mai lent și păstrează o temperatură cuprinsă între 5 și 18 grade C.

Umiditate – frigiderele de vinuri sunt concepute astfel încât să păstreze un nivel de umiditate adecvat, astfel încât dopurile de plută, cât și etichetele sticlelor, să nu se deterioreze.

Vibrațiile – frigiderele standard provoacă vibrații pe măsură ce compresoarele pornesc sau se opresc. Aceste vibrații pot afecta calitatea vinului, astfel că frigiderele concepute special pentru aceste băuturi elimină această problema printr-un sistem special anti-vibrații.

Dacă ești în căutarea achiziției ideale, atunci te invităm să consulți gama noastră de frigidere pentru vinuri, unde vei găsi o varietate de modele. Dacă ai întrebări sau orice nelămurire, ne poți contacta oricând la adresa office@sdsgroup.ro, iar noi revenim cât de repede cu un răspuns.