Hotelurile iau măsuri împotriva furtului de lenjerii

Hotelurile iau măsuri împotriva furtului de lenjerii

Stiați că hotelurile pierd lunar între 5% și 20% din stocurile de lenjerie în urma furturilor?

Mii de prosoape sunt scoase din hoteluri în fiecare zi. Din pacate, mulți clienți consideră că prosoapele găsite în camerele de hotel sunt ale lor, în timp ce alții pur și simplu le bagă în bagaje din greșeală. Indiferent de motiv, hotelurile ajung să piardă în fiecare an sume de bani destul de mari  în  urma furtului de prosoape.

Microcipurile au fost create inițial pentru a evidenția stocurile de lenjerie intrată în procesul de curatare, în spălătoria proprie a hotelului sau în spălătoriile externe, însă s-au dovedit foarte eficiente și ca o metodă anti-furt.

Aceste dispozitive de urmărire sunt de dimensiunea unei mici pastile și pot fi cusute în cearceafuri, haine și prosoape, oferind proprietarilor de hoteluri puterea de a lupta împotriva furtului.

Majoritatea proprietăților hoteliere din America au început să folosească tehnologia microcipurilor din lenjerii, iar rata de furt pentru lenjerie la aceste proprietăți scad dramatic.

Modul în care funcționează acest sistem este foarte simplu și eficient cu ajutorul tehnologiei de radio-frecventă RFID.

Pentru urmărire, microcipurile sunt cusute direct în eticheta lenjeriilor, iar acestea comunicând direct cu antenele RFID montate la ieșirile principale din hoteluri.

În momentul în care un prosop părăsește hotelul, indiferent daca este ascuns într-un bagaj, o alarmă este pornită.

Dezvoltatorii acestor sisteme refuză să dezvăluie identitatea actualelor hoteluri care folosesc tehnologia, deci, dacă sunteți tentat să luați ceea ce nu este al vostru, luați în considerare acest avertisment data viitoare cand vă cazați la un hotel.