Haine curate din punct de vedere igienic – Echipamentele de spălătorie Electrolux Professional

Haine curate din punct de vedere igienic – Echipamentele de spălătorie Electrolux Professional

Olanda este o țară foarte frumoasă, cu plaje largi și nisipoase și cu o mulțime de peisaje verzi. Activitățile agricole sunt aici de mare amploare, cea mai importantă parte a sectorului agricol olandez fiind horticultura. În orașul Gravenzande din Olanda de Sud, se află cea mai mare zonă horticolă din lume.

Printre numeroasele sere din zonă, vom găsi și roșiile de la frații Ariën și René van der Lans, care la rândul lor, au preluat producția de roșii de la tată și unchi în 1995. Compania lor, numită Lanstomaten, cultivă roșii cherry gustoase pe o suprafață de 63.000 m², care sunt distribuite mai departe prin cooperarea cu compania DOOR.

Lanstomaten previne răspândirea virușilor în sere cu haine de lucru curate din punct de vedere igienic

De câțiva ani, cultivarea roșiilor a devenit tot mai dificilă din cauza unor viruși persistenti care sunt dăunători plantei și care pot distruge întreaga recoltă. Nu există nici un pesticid eficient până acum, așa că trebuie aplicate alte metode. Cei de Lanstomaten au reușit să prevină contaminarea în 2 moduri.

În primul rând, un virus precum ToBFRV (virusul fructelor brun rugozate de tomate ) nu ar trebui să ajungă în seră. Oamenii sunt cea mai mare sursă de contaminare, aducând virusul din exterior. „Nimeni nu intră în companie fără să dezinfecteze mâinile și pantofii”, explică Ariën van der Lans.

În al doilea rând, trebuie prevenită răspândirea bolii de la un rând de plante la altul, prin îmbrăcămintea muncitorilor. Frații van der Lans au decis să cumpere haine pentru toți angajații și să spele ținutele la sediu, asigurând astfel un rezultat igienic și evitând contaminarea în orice moment.

Pentru decontaminarea îmbrăcămintei a fost folosită o mașină de uz casnic, dar rezultatele au fost nesatisfăcătoare. Astfel, cei de la Lanstomaten au făcut o vizită la un partener autorizat de vânzări de echipamente profesionale de spălătorie. De la începutul anului, aceștia sunt mândrii proprietari ai unei mașini de spălat și uscător Electrolux Professional.


Frații van der Lans sunt foarte mulțumiți de achiziția lor. „ Spălarea și uscarea au devenit extrem de ușoare. Punem hainele in mașina de spălat și acesta dozează detergentul automat și în funcție de greutate. Datorită capacității mari, putem spăla mai multe haine în același timp, obținând mai rapid un rezultat curat din punct de vedere igienic”, confirmă Ariën van der Lans. 

   Cu mașina de spălat electrocasnică, procesul de spălare a durat mult mai mult. „ Rufele nu ieșeau întotdeauna complet curate, așa că haine noi erau solicitate tot mai des. Acum imbrăcăminte nouă este cumpărată doar pentru a înlocui articolele uzate ”, continuă Ariën.


Personalul apreciază că acum pot lăsa pur și simplu rufele murdare deoparte, fără a fi nevoiți să se le spele acasă. Frații van der Lans au regretat faptul că îmbrăcămintea de lucru nu a fost întotdeauna returnată atunci când lucrătorii își schimbau locul de muncă. Cu mașinile Electrolux Professional, compania ține sub control costurile îmbrăcămintei noi și asigură igiena, datorită procesului de spălare certificat HACCP. Frații van der Lans și personalul lor pot lucra acum cu încredere. Concentrarea lor este pusă acum în întregime pe prioritatea lor principală: cultivarea de roșii excepțional de gustoase.