Grătarele cu rocă vulcanică și beneficiile acestora

Pregătitul hranei pe rocă vulcanică, veche de când lumea, se bucură de o revigorare în ultimii ani, deoarece profesioniștii artei culinare au redescoperit numeroasele sale beneficii.

La fel cum sugerează și numele lor, rocile vulcanice sau vulcanitele sunt tipuri de roci care s-au format prin răcirea lavei după ce un vulcan a erupt. Rocile de lavă sunt poroase, cu găuri mici în întreaga piatră. Odată ce se răcesc, rocile vulcanice devin dure și au proprietăți excepționale de reținere și emanare pe termen lung a căldurii.

Grătarul cu roci vulcanice este alimentat cu gaz, făcând parte din grupul de grătare pe gaz și dobândind astfel toate beneficiile unui grătar pe gaz față de un grătar pe cărbuni, atât în utilizare cât și pentru sănătate. Dintre cele mai importante valente benefice pentru sănătate se numără:

– Pregătirea unor meniuri sănatoase și gustoase

Grătarul cu roci vulcanice este sănătos deoarece la procesul de gătire a cărnii nu este necesară adăugarea de ulei sau grăsime. Grăsimea naturală din carne se topește și astfel carnea rămâne fragedă și cu un conținut redus de grăsimi. Formațiunile poroase ale rocilor vulcanice vor absorbi grăsimile și uleiurile din procesul de gătit.

 

– Economisirea de combustibil și protecția mediului

Acest tip de grătar este, de asemenea, foarte eficient. În momentul în care ați aprins grătarul, rocile vulcanice ajung rapid la temperatura de gătit, apoi iși vor menține temperatura făra a necesita o sursă constantă de căldură.

– Prepararea facilă și uniformă a alimentelor

Un mare avantaj la gratarele cu rocă vulcanică este distribuirea uniformă a căldurii, astfel carnea se prepară perfect pe ambele parți.

– Investiție pe termen lung

Producători și utilizatori, susțin în egală masură superioritatea calitații în gătirea cărnii cu acest tip de grătar precum și rentabilitatea sporită a investiției.

Vă punem la dispoziție gratarele profesionale cu rocă vulcanică, marca Electrolux Professional:

GRATAR CU PIATRA VULCANICA TOP – GAZ – QGG800T

GRATAR 1/2 CU PIATRA VULCANICA TOP – GAZ – QGG400T

GRATAR CU ROCA VULCANICA – L 400 MM

GRATAR CU ROCA VULCANICA – L 800 MM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *