Grătare profesionale pentru HORECA

Grătare profesionale pentru HORECA

Ca o bucătărie profesională să fie echipată complet și să propună un meniu diversificat, are nevoie de o serie de aparaturi care să ofere suportul necesar. Dacă într-o gospodărie clasică sunt suficiente un aragaz, câteva oale și tigăi pentru a impresiona cu cele mai bune preparate, în cazul bucătăriilor din HORECA, lucrurile stau puțin diferit. Aparaturile necesare sunt de un alt calibru, iar diversitatea lor, este de regulă mult mai amplă, așa că, în acest articol vom vorbi despre un electrocasnic important din acest context, grătarul profesional.

Cu ce se deosebește de grătarul clasic, cum și pentru ce preparate îl folosim și unde se integrează el, toate aceste lucruri le vom detalia în acest articol.

Grătar profesional vs. grătar clasic

Multe diferențe sunt intuitive, dar poate că la unele nici nu te gândeai. Așadar, începem cu spațiul de gătire, care în mod firesc, este mult mai generos în cazul grătarului profesional. Fiind destinat unei bucătării HORECA, acesta trebuie să ofere o capacitate mai mare de gătire, decât grătarul tradițional. Deși când spunem grătar ne gândim la mici și felii de carne, cel profesional poate fi utilizat și pentru gătirea altor preparate precum fripturi, legume sau diverse garnituri.

Foarte important este mai apoi materialul din care este fabricat. Cele mai des întâlnite sunt cele care ca suprafață de coacere, sunt confecționate din: rocă vulcanică, fontă, oțel, inox sau oțel cromat, acesta din urmă fiind și cel mai durabil. 

Când ne gândim la o bucătărie profesională, ne gândim la un volum mare de preparate, așa că și timpul de gătire trebuie să fie optimizat. Un grătar profesional este gândit pentru o utilizare intensă și are puteri instalate mult mai mari decât un grătar casnic, astfel încât cu ajutorul acestuia, să poată fi pregătite mai multe preparate într-un timp mai scurt.

Igiena este un alt punct de menționat, probabil unul dintre cele mai importante când vorbim de un mediu HORECA. Materialele folosite în fabricarea grătarului profesional sunt conforme cu normele sanitare în vigoare, dar sunt și mult mai ușor de curățat și de gestionat la final de program.

Unde avem nevoie de un grătar profesional?

Vei spune că în bucătăriile unde se comercializează mici, însă adevărul este că locul grătarului profesional este în fiecare bucătărie din spațiul HORECA. Așadar, grătarul este de nelipsit din orice bucătărie care dorește să propună un meniu diversificat și care să ofere cât mai multe preparate clienților săi.

3 aspecte cheie pentru un grătar profesional

În momentul în care te gândești la achiziția unui grătar profesional și vrei să pui lucrurile în balanță, acestea sunt cele mai importante caracteristici pe care trebuie să le iei în considerare:

  • Puterea instalată: cu cât puterea unui grătar este mai mare, cu atât scade timpul de gătit, deci, vei putea servi mai mulți clienți într-un timp mai scurt;
  • Dimensiunea suprafeței de coacere: același principiu, cu cât este mai generoasă, cu atât poți găti mai multe preparate în același timp;
  • Igienizarea: într-un context business, mai ales când vine vorba de un restaurant, igiena este esențială, așa că alege un grătar care este conform și este ușor de curățat.

Să facem totul și mai simplu, iată care sunt cele mai bune opțiuni în ceea ce privește un grătar profesional, produse a cărei calitate este garantată de către echipa noastră de profesioniști:

Indiferent de grătarul profesional ales, noi vă dorim multă inspirație în bucătărie și cât mai mulți clienți fascinați de preparatele gustate în restaurantul vostru. Pentru consiliere în alegerea celui mai bun produs, echipa SDS vă stă la dispoziție cu informații și sfaturi avizate.