Echipamentul necesar pentru o spălătorie de covoare

Echipamentul necesar pentru o spălătorie de covoare

Începerea propriei afaceri poate fi o modalitate ideală pentru a-ți îndeplini unul dintre obiectivele pe plan profesional, acela de a deveni un antreprenor de succes. Când focusul tău se află pe conturarea unei afaceri care să răspundă unor nevoi constante ale consumatorilor, atunci deschiderea unei spălătorii de covoare poate să fie o idee foarte inspirată pentru tine.

O afacere care se axează pe curățarea covoarelor poate veni în prima fază cu o mulțime de provocări pe partea de dezvoltare. Echipamentele de calitate, promovarea adecvată în mediul online și offline, cât și personalul calificat, sunt câteva elemente cheie care îți pot asigura succesul și, în mod evident, creșterea profitului. Dacă citești acest articol probabil ești la început, așa că venim în ajutorul tău cu prezentarea unor echipamente de care vei avea nevoie pentru a asigura o bună funcționare a spălătoriei.

Mașină de scuturat covoare: o vei găsi pe diverse dimensiuni, între 2,5 și 4 m. Acest tip de echipament are incorporat niște palete care lovesc covorul, ventilatoare care aspiră aerul murdar, precum și filtre de praf. Este o mașină indispensabilă pentru a asigura o calitate bună a spălării, deoarece simpla aspirare a covoarelor nu este suficientă.

Mașina de spălat covoare: aceasta poate avea dimensiuni utile de la 2,5 până la 4,5 m. Productivitatea fiecărei mașini de spălat depinde atât de lungimea utilă, cât și de numărul de perii, care cu cât este mai mare, cu atât oferă și o viteză mai bună. Mașinile de spălat covoare performante au sisteme de recuperare a apei cu detergent, astfel că până la 60% din apă se poate reutiliza.

Centrifuga: este un tip de echipament destinat stoarcerii covoarelor. Modelele performante au sistem de închidere pneumatic și amortizare pe perna de aer, precum și o turație mare de stoarcere, care să permită extragerea unei cantități cât mai mare de apă.

Mașina de finisat: cu sau fără aspirare. Aceste echipamente sunt destinate perierii covoarelor și eliminării scamelor rămase după spălare și stoarcere. În cazul în care acest echipament nu se încadrează în bugetul tău, atunci poți alege o variantă cu un cost de achiziție mai scăzut, un aspirator uscat. Opțional, aceste mașini pot avea ca accesorii un sistem de măsurare automată a covoarelor și imprimarea unor etichete pentru fiecare articol procesat.

Pentru că aceste echipamente sunt destul de mari din punct de vedere al dimensiunilor, unii producători au îmbinat diferite funcții într-o singură mașină. Astfel, există mașini de spălat care au și centrifugă, sau chiar mașini 3 în 1 (bătător covoare, mașină de spălat, centrifugă).

Mai departe, există o serie de utilaje care sunt utile pentru o spălătorie pentru a eficientiza procesul de spălare din punct de vedere al timpului sau pentru a asigura o calitate cât mai bună:

  • Dezumidificatoare și sisteme de încălzire: aceste echipamente se instalează în camera de uscare
  • Sisteme de ridicare automată a covoarelor
  • Mașini de măsurat covoare
  • Prese de stoarcere covoare

Investiția în echipamente de calitate îți va oferi un start cât se poate de bun în cazul unei astfel de afaceri. Ține cont de faptul că pe piață există multe astfel de afaceri cu acest profil, motiv pentru care serviciile tale trebuie să se facă remarcate, iar acest lucru se poate face doar prin curățarea covoarelor cât mai bine. Dacă vrei să consulți gama noastră de echipamente profesionale pentru curățarea covoarelor, te invităm în continuare aici.