Echipamente necesare pentru o gelaterie profesională

Echipamente necesare pentru o gelaterie profesională

Publicat pe 18 februarie 2022

O gelaterie se încadrează într-una dintre cele mai profitabile afaceri, în special dacă vorbim despre sezonul de vară. Datorită costurilor mici de achiziționare a echipamentelor, cât și a modului în care poți organiza o astfel de afacere, deschiderea unei gelaterii profesionale poate să fie un bun prilej pentru tine de a deveni antreprenor. Pentru că la început de drum lucrurile nu par a fi destul de clare, azi am abordat un subiect de interes pentru tine și anume, echipamentele necesare pentru o gelaterie profesională.

Gusturile și preferințele consumatorilor s-au schimbat destul de mult de-a lungul timpului, astfel că, aceștia au început să înlocuiască înghețata clasică cu una artizanală. Cunoscută și sub numele de gelato artizanal, aceasta se diferențiază de o înghețată prin aroma mai intensă și printr-o textură mai cremoasă. Acum, hai să vedem echipamentele de care ai nevoie pentru a prepara o astfel de înghețată.

  • Pasteurizatoare: după cum îi sugerează și numele, acest echipament te va ajuta în procesul de pasteurizare. Sunt echipamente necesare în fiecare gelaterie pentru că reduc deteriorarea materiilor prime și a produselor fără a compromite proprietățile hrănitoare și organoleptice ale acestora. În funcție de nevoile afacerii tale, poți opta pentru un pasteurizator cu volum mai mic, de 40 l, sau unul mai mare, cu o capacitate de 60 l.
  • Mașini de înghețată: dacă îți dorești o gelaterie care să poată servi câți mai mulți clienți, într-un timp cât mai scurt, atunci poți opta pentru o mașină de înghețată. Pentru a te asigura că vei face o achiziție ideală, analizează aspecte precum puterea de a îngheța, rata de productivitate, cât și materialele din care este confecționat echipamentul.

  • Dulapuri frigorifice pentru înghețată: un alt echipament absolut necesar pentru o gelaterie este dulapul frigorific, unde vei depozia înghețata preparată și care este gata pentru servire. Asigură-te că acest dulap este suficient de încăpător, astfel încât dacă vrei să ai un meniu mai diversificat, să ai loc suficient pentru depozitare.
  • Vitrine expunere înghețată: aceste tipuri de echipamente sunt concepute cu scopul de a oferi un mediu ideal de prezentare, dar și de depozitare a produsului. Înainte de a face o astfel de achiziție, este important să te gândești în avans la numărul aproximativ de arome de gelato pe care vrei să îl servești zilnic.

Un plan bine strucutrat al afacerii îți va oferi o perspectivă mult mai clară a echipamentelor de care vei avea nevoie într-o gelaterie profesională. Trebuie să iei în calcul aspecte precum locația, dacă va avea o capacitate mare sau mai restrânsă, poziționare, fluxul de oameni zilnic și așa mai departe. După ce vei avea aceste informații, te vei putea orienta și după echipamentele cele mai potrivite.

Înghețata artizanală este un produs mai calitativ, astfel că și echipamentele pe care le alegi trebuie să urmeze acest principiu. Alege încă de la bun început să pui bazele unei afaceri profitabile și să pui mare accent pe experiența pe care o va avea un client. Dacă îți dorești să consulți gama noastră de produse prrofesionale de top, te invităm în continuare aici. (https://www.sdsgroup.ro/echipamente-profesionale/gelaterie-392 )