Dotarea unui hotel

Dotarea unui hotel

Construcția sau modernizarea unui hotel reprezintă un proces îndelungat, destul de complex, dar care, la final, își va pune amprenta asupra serviciilor de care clienții pot profita. În domeniul hotelier, orice client va căuta o experiență, fie că ne referim la partea de confort, bucătărie, activități, localizarea și așa mai departe. În acest sens, tot focusul tău trebuie să fie îndreptat spre satisfacerea nevoilor pe care le au aceștia și să îi întâmpini, într-un final, cu cele mai bune servicii.

Modernizarea unui hotel este o treabă mult mai dificilă decât construcția unui nou hotel, deoarece standardele s-au schimbat destul de mult în ultimii ani. Construcțiile mai vechi, cele ridicate dinainte de anul 1989, au configurații diferite față de construcțiile moderne, ceea ce, de obicei, face ca procesul de modernizare să fie mai complicat. Schimbarea aspectului unei camere, precum designul, culorile pereților, mobilierul, sunt modificări destul de simple, însă atunci când vorbim de spațiul și forma camerei, procesul este unul mai complex, care implică eforturi mai mari.

Indiferent de proces, vei avea nevoie de firme specializate în furnizarea echipamentelor de bucătărie, spălătorie, instalații climatizare, automatizări și așa mai departe, deoarece planurile de construcție sau de modernizare se fac în funcție de anumiți parametri tehnici ai echipamentelor. De exemplu, trebuie să știi încă de la bun început care este necesarul de energie electrică, de gaz, apă, de evacuare, traseele de evacuare a aerului uzat și ale aerului proaspăt etc.

Întotdeauna amenajarea spațiului trebuie făcută în funcție de planurile de amplasare ale echipamentelor, care trebuie sa respecte anumite reguli si normative. Bineînțeles, nu este necesar să cunoști toate detaliile, pentru că existăm firme care se ocupă deja de acest aspect. Noi te putem ajuta cu toate aceste aspecte, începând de la consultanță și până la alegerea și instalarea echipamentelor necesare de care are nevoie hotelul tău.

Echipamentele de bucătărie: înainte de a trece la partea de achiziții, este foarte important să te asiguri că proiectul este corect realizat deoarece toate utilitatile necesare fiecarui echipament (energie electrica, retea de gaz, scurgeri, ventilatie, etc), precum si modificarile spatiului (pereti suplimentari, etc) se realizeaza conform proiectului. (https://www.sdsgroup.ro/categorie-produse/echipamente-hoteluri-restaurante-cantine-horeca/)

Mai departe, trebuie să te gândești la tipul de restaurant pe care vrei să îl deschizi în cadrul hotelului. Trebuie să iei în considerare preparatele culinare, cât și specificul acestora, astfel încât, ulterior, să poți alege echipamentele potrivite care să te ajute la gătit. Uite câteva întrebări care te vor ajuta mai ușor să îți dai seama de tipul restaurantului:

  • Restaurantul va avea secțiune de patiserie sau mic dejun?
  • Se va putea servi pizza în restaurant?
  • Meniul va fi a la carte?
  • Restaurantul va fi cu circuit închis, sau va găzdui și evenimente private precum nunți?

Nu în ultimul rând, numărul de locuri de care va dispune restaurantul este un indicator exrem de important în alegerea echipamentelor.

Echipamente de spălătorie: fiecare hotel își alege propria metoda de spălare a așternuturilor și a altor articole textile. Aici, poți opta fie pentru externalizarea acestui serviciu, fie pentru amenajarea propriei spălătorii. (https://www.sdsgroup.ro/categorie-produse/echipamente-profesionale-spalatorie-si-curatatorie/)

Avantajele și dezavantajele sunt prezente în ambele situații. Propria spălătorie poate să îți asigure o calitate mai mare și costuri mai reduse, însă ține cont că este o activitate suplimentară, care are nevoie de un spațiu dedicat pentru a putea funcționa și personal. În acest caz, dotarea trebuie să fie personalizată în funcție de capacitatea hotelului, de energia disponibilă, de gradul estimat de ocupare, de numărul de schimburi în care se lucrează și așa mai departe.

Există extrem de multe aspecte la care trebuie să fii atent atunci când alegi echipamentele cu care să dotezi hotelul. Deși în teorie totul pare mai simplu, în practică lucrurile se complică. Ia în considerare să alegi o firmă care să îți poată oferi consultanță, dar și implementare pentru a-ți ușura munca și pentru a te asigura că lucrurile vor decurge conform planului. Dacă ai alte întrebări, nu ezita să ne contactezi aici.