De ziua noastră, oaspeți în Casa Bună

De ziua noastră, oaspeți în Casa Bună

Pentru a sărbători cei 25 de ani de SDS cum se cuvine, am ales să spunem pas unei petreceri clasice. În schimb, am mers pe varianta unui cadou de suflet, nu pentru noi, ci pentru niște copii care au mai multă nevoie de sărbătoare în viața lor. Am echipat bucătăria proiectului social Casa Bună, un loc primitor de învățare și sprijin pentru copiii din Ferentari.

Ce înseamnă proiectul Casa Bună

Valeriu Nicolae sau, cum i se mai spune, Tata Valeriu, are grijă de copiii din Ferentari de mai bine de 12 ani. De-a lungul timpului, a reușit să atragă alături de el o echipă de voluntari care își petrec weekend-urile făcând teme cu copiii, organizând grupuri de meditații sau oferindu-le masa. Pentru a-și putea continua activitățile în Ferentari, Valeriu Nicolae a mers pe ideea unui spațiu sigur și bine organizat, o casă pe care a cumpărat-o din fonduri proprii, potrivită pentru nevoile copiilor. 

Ne bucurăm să fim parte din proiect, ajutând cu ce știm mai bine. Astfel, am contribuit cu echipamentele pentru bucătăria care hrănește săptămânal 130 de copii și voluntari.

De ce „ne-am donat” aniversarea

După 25 de ani, știm foarte bine ce înseamnă să construiești ceva de la 0, să crezi într-un vis și să depui toate eforturile pentru a-l duce la împlinire. De aceea, am simțit că e momentul să ajutăm și la împlinirea altor idealuri care pot schimba lumea măcar puțin în mai bine. 

Susținem în continuare proiectul Casa Bună și îi încurajăm pe toți cei care au posibilitatea să aleagă varianta altruistă de sărbătoare. În contextul în care solidaritatea începe să cântărească din ce în ce mai mult, orice gest care contribuie la schimbare contează.