De încercat: Festivalul de Scrimă Istorică

De încercat: Festivalul de Scrimă Istorică

Între 27 și 29 septembrie, avem plăcerea să fim parteneri ai festivalului de scrimă istorică, Optimus. Festivalul are loc la Casa Universitarilor din București (Dionisie Lupu, 46) și lansează invitația la un weekend plin de activități cultural-istorice atât către practicanții HEMA, cât și pentru iubitorii de istorie sau curajoșii care vor să ia parte la un eveniment inedit. 

Ce este scrima istorică

Scrima istorică face parte din HEMA (Historical European Martial Arts). HEMA se referă la luptele de origine europeană cu sau fără arme specifice Evului Mediu și Renașterii. Practicarea lor se bazează pe un studiu temeinic al manualelor de luptă din Evul Mediu târziu. Pe lângă componentele culturală și istorică, scrima istorică cultivă disciplina, fiind deopotrivă o activitate sportivă și un antrenament mental riguros.

Optimus HEMA Challenge, a doua ediție

Evenimentul este organizat de Asociația ”Societas Milites Getae” care are ca scop principal studiul, experimentarea și promovarea istoriei militare din perioada Renașterii prin practicarea HEMA. A doua ediție a festivalului cuprinde activități demonstrative de HEMA, testarea cunoștințelor prin quiz-uri tematice și o competiție destinată practicanților în care aceștia se pot provoca la duel cu diferite arme: longsword, rapieră, sidesword sau sabie. „The Challenge” este adresată tuturor celor care cochetează cu scrima istorică și se va desfășura în ultima zi a festivalului. 

Festivalul de Scrimă Istorică vă oferă ocazia de a participa la ateliere și prezentări ținute de instructori profesioniști din țară și străinătate. Surprizele sub fomă de premii nu vor lipsi, iar obiectele hand-made și cărțile ne așteaptă în cadrul târgului tematic.

Noi, SDS Group, ne-am alăturat acestui eveniment pentru că ne dorim să sprijinim atât cât putem activitățile culturale și educative. Recunoaștem, am fost atrași și de aerul nonconformist al festivalului, așa că abia așteptăm să vedem ce ne-au pregătit organizatorii. Apreciem implicarea, iar Asociația Societas Milites Getae este în linie cu valorile noastre: oameni pasionați de istorie care au ales să își susțină cauza printr-o manieră creativă.

Mai multe detalii despre eveniment puteți afla pe pagina de Facebook Optimus Open sau pe website-ul Asociației Societas Milites Getae.