De ce echipamente trebuie sa tineti cont la deschiderea unei afaceri de tip patiserie-cofetarie

De ce echipamente trebuie sa tineti cont la deschiderea unei afaceri de tip patiserie-cofetarie

O astfel de afacere de tip patiserie-cofetarie este mai degraba o afacere de suflet si este o idee de afacere cu potential foarte mare, in care cu o investitie rezonabila in echipamente puteti aduce un profit semnificativ, in timp.

Etape pentru infiintarea-autorizarea covrigariei sau patiseriei 

  • Alegerea spatiului adecvat, astfel incat sa poata fi amenajat si utilat potrivit normelor din domeniu;
  • Infiintarea enitatii juridice (SRL, PFA, II/IF) la Registrul Comertului;
  • Aviz de functionare eliberat de primaria locala;
  • Autorizarea din punct de vedere al sanatatii si securitatii in munca si situatii de urgenta (SSM-SU);
  • Autorizarea din punct de vedere sanitar;
  • Conformarea cu cerintele HACCP (Hazard analysis and critical control point), altfel numit “Ghid de bune practici in alimentatie publica” este o conditie imperios necesara in procesul de autorizare-avizare.

Principalele avantaje ale unei afaceri de tip patiserie-cofetarie

Principalele avantaje sunt:

  1. Ajustarea rapida a gamei de produse, poti oricand adauga ceva nou meniului, astfel fidelizand clientii dar si atragand unii noi;
  2. Posibilitatea deschiderii unei astfel de afaceri cu un buget redus comparativ cu deschiderea unui restaurant.

Garantarea succesul unei patiserii-cofetari

Factorii care contribuie la succesul unei astfel de facere sunt:

Important pentru ca acest tip de afacere sa fie fie un success este amplasamentul. Este bine sa va amplasati intr-o zona cu un vad comercial bun, aveti nevoie ca oamenii sa va cunoasca, sa se obisnuiasca cu produsele dumneavoastra si sa va devina clienti frecventi.

Personalul trebuie sa fie foarte bine pregatit, oameni care isi cunosc foarte bine meseria si sunt pasionati de acest domeniu, respectand cu strictete normele de igiena. Rezultatele pot fi dezastruoase cu personal mereu ocupat sau plictisit care trateaza clientii cu superficialitate.

Un alt factor important este promovarea, iar cea mai buna promovare a produselor este aceea prin recomandari, astfel dezvoltarea unei relatii de incredere cu clientii este esentiala intr-o astfel de afacere. Pe langa asta, designul atragator al locatiei, cat si a produselor duce la atragerea multor clienti.

Si nu in ultimul rand echipamentele utilizate iti pot asigura succesul afacerii si de ce nu avantaj competitiv in acest domeniu, folosirea unor echipamente de calitate nu vor afecta productia.

Echipamente necesare pentru o patiserie-cofetarie

Dotarea cu echipamente de buna calitate, fiabile este un pas important in demararea afacerii. Trebuie sa acordati o atentie sporita, atat sub aspectul raportului calitate-pret, cat si al disponibilitatii prompte a mentenantei/ service si piese de schimb cu costuri atractive.