DE CE ECHIPAMENTE AI NEVOIE PENTRU O COVRIGARIE?

O covrigarie poate fi considerata o afacere de familie, care cu o investitie mica poate aduce un profit mare. Covrigariile vor exista mereu, deoarece covrigii sunt o mancare rapida si ieftina, pe care si-o poate permite aproape oricine. Multi oameni aleg in drum spre birou, scoala, facultate sa se opreasca la o covrigarie si sa cumpere unul-doi covrigi pentru a-si potoli foamea.

Succesul unei covrigarii depinde de:

  1. Amplasare – este bine sa fie amplasata in zone intens circulate (cladiri de birouri, statii de metrou, gari, scoli, etc.). Astfel, veti reusi sa va recuperati investitia rapid si sa ajungeti sa obtineti profit;
  2. Personal – este de preferat sa va alegeti personalul in asa fel incat sa fiti siguri ca nu veti avea blocaje in productie. Trebuie sa alegeti oameni care isi cunosc bine meseria;
  3. Echipamentele utilizate – trebuie constientizat faptul ca niste echipamente de calitate nu vor necesita reparatii dese si nu va vor afecta productia.

Pentru a dota o covrigarie sunt necesare urmatoarele echipamente:

  1. Cernator faina cu o capacitate de aproximativ 100 kg/5 minute si cu dispozitiv de  retinere particule metalice pentru a evita patrunderea diferitelor impuritati in aluat;
  2. Malaxor de 40-50 kg, pentru procesarea aluatului;
  3. Masina de intins si rulat coca (masina de facut fitile sau grisine) cu o capacitate de 25-50 kg;
  4. Mese din inox pentru prepararea covrigilor;
  5. Spatiu frigorific pentru pastrarea diferitelor alimente necesare in prepararea covrigilor (daca vorbim de o covrigarie care produce covrigi cu cascaval, ciocolata, covridog, etc este necesara pastrarea la rece a umpluturilor):
    1. Dulap frigorific refrigerare de 670 litri;
    2. Masa frigorifica congelare;
    3. Oparitor pentru oparirea aluatului inainte de a fi pus la cuptor;
    4. Cuptor electric cu banda.

Aceste echipamente variaza in functie de cantitatea de covrigi pe care va propuneti sa o realizati zilnic.

Dotarea cu echipamentele necesare este un pas important in deschiderea covrigariei si trebuie sa ii acordati o atentie sporita., deoarece aceasta activitate joaca un rol important in succesul afacerii dumneavoastra.