Curățătorie de pantofi și textile – o idee profitabilă cu o investiție mică

Curățătorie de pantofi și textile – o idee profitabilă cu o investiție mică

Antreprenoriatul poate să fie un domeniu de explorat pentru oricine. Oricine își dorește să își lase jobul de la 8 la 5 și să se focuseze pe conturarea propriei afaceri. Lucrurile sună bine în teorie, însă atunci când te uiți în jur și îți dai seama că pe zi ce trece apar din ce în ce mai multe afaceri, este posibil să dai înapoi. Însă, atât timp cât există dedicare și perseverență din partea ta, orice se poate realiza.

Chiar dacă te gândești că vrei să deschizi o afacerea pur și simplu din pasiune, suntem siguri că la un moment dat te vei gândi și dacă aceasta e profitabilă căci, până la urmă, acesta este și scopul, nu? Nu există reguli simple sau un checklist pe care trebuie să îl bifezi pentru a te asigura că ideea ta de afacere va avea succes. Totuși, este important să îți faci temele cât se poate de bine atunci când pornești pe acest drum.

Hai să povestim în continuare despre o idee de afacere care poate nu este atât de populară, însă poate produce profituri considerabile.

O curățătorie de pantofi și textile nu reprezintă un serviciu la care consumatorii apelează pentru a-și satisface un moft, căci acest serviciu a definit o necesitate. Oamenii aleg o astfel de curățătorie din diverse motive, fie că vorbim de lipsa timpului pentru a se ocupa de acest aspect sau de intenția de a păstra la o calitate cât mai bună articolele.

Unul dintre aspectele care te va diferenția pe piață față de competiție este calitatea serviciilor. Asta înseamnă că echipamentele pe care le alegi sunt foarte importante. În acest sens, echipamentele Scarpa Vapor sunt o alegerea ideală, o inovație BIEFFE, producător cu o experiență de peste 30 de ani în domeniul generatoarelor de aburi pentru călcare, curățare, dezinfectare și multe altele. Acestea reușesc să ofere un rezultat impecabil, printr-un proces facil, care nu uzează materialele.

Chiar dacă nu ai avut în minte acest tip de afacere, noi spunem că merită să îi acorzi puțină atenție, deoarece avantajele și beneficiile sunt considerabile. În continuare, vorbim despre acestea.

1. Curățare profesională – există două tipuri de oameni. Cei care vor încerca să curețe singuri articolele și cei care aleg să apeleze la profesioniști în domeniu pentru a se asigura de un rezultat cât mai calitativ. Cea din urmă categorie este foarte deschisă spre astfel de servicii, astfel că e important să știi că există. Chiar într-un număr foarte mare.  

2. Consumatorii preferă să plătească întreținerea în detrimentul unor noi achiziții – situația economică din prezent îi face pe oameni să fie mult mai reținuți atunci când vine vorba de achiziții care nu sunt atât de necesare și importante. Astfel, obiceiul consumatorilor se schimbă, ceea ce înseamnă că vor prefera să ofere o sumă modică pentru întreținerea articolelor, în loc să achiziționeze altele noi.

3. Cerea în creștere – oamenii caută mereu să își eficientizeze timpul și munca. Astfel, o curățătorie de pantofi și textile poate să răspundă unor mari nevoi pe care aceștia o au. Pentru a oferi un plus față de concurență, includerea serviciului de ridicare personală a articolelor este foarte importantă.

4. Publicul țintă – unul dintre marile avantaje ale unei astfel de curățătorii este faptul că se adresează unei piețe largi de clienți. Fiind un serviciu care nu presupune un cost ridicat, nu vei avea nevoie de multă muncă de convingere. Aici te va ajuta mult reputația pe care curățătoria ta o dobândește în timp.

5. Echipamente puține – vei avea nevoie de o investiție inițială, însă aceasta nu trebuie să fie foarte mare deoarece nu ai nevoie de multe echipamente. Dacă alegi să te axezi doar pe o curățătorie de pantofi, investiția va fi chiar mai mică. Aici depinde de tine ce model de afacere alegi.

6. Amortizarea rapidă a investiției și trecerea la profit – echipamentele Scarpa Vapor dispun de cele mai bune tehnologii, care te vor ajuta să economisești la fiecare utilizare prin eficiența energetică extrem de mare. Mai mult, procesul de curățare prin care articolele trec, presupune un timp relativ scurt, ceea ce înseamnă că vei putea onora un număr mare de comenzi într-o singură zi.

De ce să alegi un aparat Scarpa Vapor No Limits?

Funcțiile echipamentului Scarpa Vapor No Limits sunt foarte diversificate, ceea ce înseamnă că vei putea efectua mai multe operațiuni de curățare cu un singur aparat. Poți trata toate tipurile de materiale și articole, precum pantofi, bocanci sport, jachete, posete, rucsacuri, trolere, tapiterii, jucarii plus, scaune mașină, carpete și așa mai departe. Datorită eficienței acestui aparat, petele sunt îndepărtate complet de pe orice articol.

Hotă de aspirare cu iluminare: aspirația este activată prin apăsarea comutatorului de la hotă. Becul cu LED este activat prin apăsarea comutatorului localizat direct pe acesta. Hota de aspirație permite o vizibilitate bună și aspirarea gazelor arse emise în timpul operațiilor de spălare.

Pistol de aburi/detergent (G): generează aburi sau detergent, sau aburi și detergent în același timp, astfel încât chiar și cele mai dificile pete pot fi îndepărtate. Pentru generarea de aburi este necesară apăsarea butonului roșu de la pistol.

Pentru generarea de detergenți este nevoie tot de o procedură simplă, mai exact apăsarea unui buton alb de la pistol.

Peria cu aburi (H): este echipată cu peri moi și generează aburi mai delicați, fiind una dintre cele mai bune opțiuni când vine vorba de curățarea unor materiale mai pretențioase, cum ar fi articolele din piele întoarsă.

Peria cu spumă de detergent (E): această funcție ajută materialele să fie înmuiate, astfel încât să poată fi curățate în profunzime, iar rezultatul să fie imaculat.

Mânerul de aburi/ aspirație (I): acest mâner special permite aspirația murdăriei solide și lichide în timpul operațiilor de spălare și înlăturarea reziduurilor de detergent/spumă. Eficiența sa se datorează aburilor care pătrunzând în fibrele de material, înmoaie murdăria, iar aspirația îndepărtează murdăria dizolvată de aburi.

Pistol de finisare protectoare (F): generează̆ un produs de finisare protectoare pentru a înmuia materialele, în special cele de piele care au tendința de a se întări după spălare.

Uscare 36°C: mașina este echipată cu un compartiment de uscare care generează aer cald la temperatura de 36°C. Timpul de uscare sugerat per articol, modelul de pantof și materialul este indicat pe panou, iar deschiderea ușii se face prin partea dreaptă. Procesul durează între 12 – 15 minute, în funcție de articol. După această operațiune, articolele se pun pe un raft și se lasă la uscat.

Ozonificare: Mașina este echipată cu un generator de ozon pentru a distruge bacteriile și pentru a elimina mirosurile neplăcute.

Uscarea naturală verticală: această funcție este localizată chiar în cadrul acestui echipament, iar prin simpla activare a jetului de aer, articolele se usucă în cel mai scurt timp posibil.

Achiziția unui astfel de echipament nu presupune un cost atât de mare dacă pui în balanță beneficiile și nenumăratele avantaje. Atunci când vrei o afacere cât mai complexă, care să se poată mula pe mai multe nevoi ale consumatorilor, trebuie să te orientezi după un echipament care poate face mai multe operațiuni.

Dacă deja lucrurile încep să sune bine pentru tine, înseamnă că te va interesa în continuare să ai o viziune cât mai clară asupra acestui model de afacere. Astfel, mai jos ți-am pregătit un scurt exemplu despre ce presupune o curățătorie de pantofi și textile. Mai apoi, vei putea trage tu concluziile pentru tine.

Model afacere – curățătorie pantofi și textile

Exemplul pe care ți-l vom oferi este unul destul de general, însă în urma acestuia, vei reuși să te raportezi la alte cifre pe care le poate genera o astfel de afacere.

Să presupunem următorul scenariu, în care simulăm un profit cu un minim de producție:

Pretul de vanzare pentru curățarea unei perechi de pantofi este de 35 lei. Într-o singură zi procesăm aproximativ 25 de perechi, rezultând suma de 875 lei la finalul zilei, adică o încasare lunară pentru 22 de zile lucrătoare de 19.250 lei.

Acum, hai să vedem costurile cu întreținerea și cheltuielile. Costul cu electricitatea și detergenții aferenți acestui echipament este de cca 7.5 lei, rezultând un cost de 188 lei într-o zi, adică 4.136 lei pe lună. Utilitățile vor fi în jur de 500 lei pe lună, chiria pentru 20 mp 1.500 lei pe lună, iar salariul brut pentru un angajat 5.950 lei pe lună.

Astfel, profitul brut lunar este de 7.164 lei pe lună. Ține cont că am ajuns la suma aceasta cu o serie de comenzi minimă pe zi. Aici depinde foarte mult de modul în care îți vei gestiona afacerea și ce metode de promovare vei folosi pentru a-i crește reputația și, în mod indirect, numărul de comenzi.

Cea mai importantă investiție pe care o vei face este în echipament. În funcție de complexitatea afacerii pe care o vrei și în funcție de bugetul pe care ești dispus să îl investești, poți opta între 3 modele.

Există o serie de diferențe între sistemul de curățate Scarpa Vapor No Limits și Scapa Vapor:

  • Productivitate mai mare
  • Calitatea curățării articolelor din piele întoarsă
  • Volumul mai mare al camerei de uscare/ ozonificare
  • Generator de spumă
  • Perie de abur/ vacuum
  • Posibilitatea curățării hainelor de piele
  • Suprafață mai mare de lucru

Totuși, și avantajele Scarpa Vapor față de Scarpa Vapor No Limits sunt de luat în considerare:

  • Posibilitatea de a fi mutat în diverse locații în vederea curățării tapițeriilor de mașină, fotoliilor, scaunelor, covoarelor și așa mai departe

Este important să vezi și cum funcționează aceste echipamente pentru a-ți face o idee mai clară, așa că te invităm să vizualizezi în continuare un mic filmuleț chiar aici. (https://www.youtube.com/watch?v=Mqc7T_DSdZ0 ) Dacă ai ajuns până la final, sperăm că informațiile prezentate au fost de interes pentru tine. Orice afacere poate să fie profitabilă atât timp cât te dedici și alegi cele mai bune echipamente pentru aceasta. După cum ți-am arătat și mai sus, profitul poate să vină destul de repede, iar investiția ta să fie acoperită în câteva luni. Dacă ai alte întrebări, nu ezita să ne contactezi aici. (https://www.sdsgroup.ro/contact. )