Bucataria este una dintre cele mai importante componente ale oricarui spatiu de alimentatie publica, iar cuptorul gastronomic este parte integranta a acesteia. Cuptorul gastronomic, are un rol important in bucataria profesionala pentru ca poate asigura gatirea perfecta a mai multor feluri de mancare.
Utilizarea unui cuptor gastronomic la prepararea unui fel de mancare ajuta la mentinerea proprietatilor gustative ale alimentelor, iar datorita conditiilor perfecte de coacere oferite de un astfel de cuptor, are loc de o gatire uniforma a tuturor alimentelor.
Procesele de coacere (chiar si la joasa temperatura), gatire in abur 100% (cu ajutorul cuptoarelor cu boiler incorporat), frigere, prajire, deshidratare si afumare sunt usor de realizat cu ajutorul unui cuptor gastronomic. Caracteristicile speciale (nivelurile de umidificare, mentinerea unei temperature constant, sisteme pentru gatirea simultana a mai multor alimente) ale acestui tip de cuptor asigura finalizarea cu succes a proceselor mai sus mentionate, astfel pregatindu-se preparate exceptionale.
Va punem la dispozitie o gama de cuptoare gastronomice fiabile, ce folosesc tehnologii inovative si care asigura un mod de a gati simplu si intuitiv prin apasarea unor pictograme. Cuptoarele propuse au multiple nivele de umidificare, pentru a asigura realizarea celor mai bune preparate, fie ca vorbim despre carne, legume sau deserturi, precum si alte avantaje tehnologice care usureaza munca chef-ului.
De exemplu, cuptoarele air-o-steam au urmatoarele avantaje:
- multiple niveluri de umidificare;
- boiler dedicat pentru un management al aburului de pana la 100%;
- sonda de produs cu 6 senzori;
- multi-timer pentru coacere simultana de alimente diferite.
Cuptoarele gastronomice propuse de noi, reduc pierderile de greutate a alimentelor cu pana la 50%, permitand alimentelor sa isi mentina suculenta si savoarea. Impreuna cu aceste reduceri ale pierderilor de greutate a alimentelor, se reduc si costurile si astfel veti avea parte de o recuperare rapida a investitiei.
Cuptorul gastronomic, ajutorul de nadejde din orice bucatarie, gateste preparate savuroase, pastrand in acelasi timp si valorile nutritionale ale alimentelor, datorita conditiilor perfecte de coacere. De multe ori, folosirea cuptorului gastronomic la realizarea unui fel de mancare este detaliul care face diferenta intre un preparat bun si unul excelent.