Cuptoare profesionale de pizza în funcție de locația și tipul afacerii

Cuptoare profesionale de pizza în funcție de locația și tipul afacerii

Pizza este unul dintre cele mai populare răspunsuri la întrebarea ”Care este mâncarea ta preferată”, iar de aici este destul de ușor de tras concluzia de ce o astfel de afacere este atât de profitabilă. Cu doar câteva ingrediente, ai posibilitatea să oferi un produs savuros, care să se diferențieze de cel al concurenței. Punctăm acest lucru deoarece ai putea credere că, din cauza numărului mare deja de locații care servesc acest tip de produs, piața deja este saturată. Din contră, este întotdeauna loc de mai bine.

Unul dintre cele mai importante aspecte al unui local care servește pizza este cuptorul. O rețetă perfectă de pizza poate să fie deseori sabotată în lipsa unor echipamente profesionale, care să reușească să scoată un produs final autentic. Deoarece alegerea unui cuptor profesional de pizza nu este un task ușor, ți-am pregătit în continuare câteva informații importante.

Se folosește același cuptor de pizza profesional pentru takeaway/ servire în restaurant/ foodtruck?

În general, se folosește același tip de cuptor, indiferent de modelul de afacere. Un aspect important de care trebuie să se țină cont este capacitatea cuptorului și modul de funcționare. De exemplu, cuptoarele electrice sunt standard și au capacitate de 4,6,9 pizza, cu un diametru de 33 cm și pot fi cu o cameră, două sau trei camere de coacere.

La ce mai este util un cuptor profesional de pizza în locație?

Dacă vrei să ai un meniu mai diversificat, adică să mai ai și alte preparate pe lângă pizza, acest cuptor te poate ajuta și în prepararea altor rețete. Pe un cuptor de pizza tune se pot prepara, de exemplu, covrigi sau plăcinte, care nu necesită umidificare. La un cuptor clasic de pizza se mai pot prepara pulpe la tavă sau se poate ține mâncarea la cald pentru scurt timp. Totul depinde de înălțimea tăvii de coacere, deoarece cuptoarele de pizza clasice au înălțimea camerei de coacere destul de joasă.

Cuptoarele profesionale de pizza sunt asemenea cuptoarelor de pizza pe lemne?

Cuptoarele de pizza profesionale reprezintă categoria unui echipament, în care regăsim cuptoare care funcționează în mod diferit. Astfel, avem cuptoare profesionale care pot avea o alimentare: electrică, pe gaz, pe lemne sau hibrid.

Cum sunt clasificate cuptoarele de pizza?

Cuptoarele profesionale de pizza pot fi de mai multe feluri:

  • Cuptoare modulare cu 1,2 sau 3 camere de coacere suprapuse, cu alimentare electrică sau pe gaz
  • Cuptoare de tip tunel cu alimentare electrică sau pe gaz, aici diferența fiind lățimea și lungimea benzii de coacere
  • Cuptoare rotative cu alimentare electrică, pe gaz sau hibride
  • Cuptoare de pizza napoletană, unde cuptorul produce o temperatură de coacere de cca 500°C

Într-un final, unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ții cont este calitatea cuptorului profesional de pizza pentru că, într-un final, suntem siguri că vrei să te bucuri de succesul afacerii tale. Dacă vrei ca și pizza pe care o prepari tu să treacă printr-un proces de coacere uniform, să aibă un blat pufos și o crustă ușor crocantă, îți recomandăm unul dintre modelele următoare:

Dacă ai nevoie de mai multe informații sau ai întrebări legate de produsele noastre, ne poți contacta oricând aici, iar noi vom reveni în cel mai scurt timp cu un răspuns. (https://www.sdsgroup.ro/contact )