Cuptoare pizza profesionale – tipuri si principalele lor caracteristici

Cuptoare pizza profesionale – tipuri si principalele lor caracteristici

Pizza este unul dintre preparatele care se regaseste in majoritatea meniurilor restaurantelor. Pentru a pregati o pizza savuroasa pentru clientii dumneavoastra aveti nevoie de un cuptor eficient cu ajutorul caruia sa gatiti o pizza excelenta, aromata, crocanta sau pufoasa, in timpul cel mai scurt. Chiar daca nu detineti o pizzerie, insa aveti pizza in meniu, este important sa alegeti dintr-o serie de cuptoare profesionale de pizza  de calitate si care sa va asigure indeplinirea tuturor comenzilor.

La alegerea unui cuptor de pizza trebuie sa tineti cont si de utilitatile pe care le aveti in locatia dumneavoastra precum si de spatiul disponibil pentru acest cuptor, astfel puteti alege intre un cuptor pizza electric, cuptor pizza pe gaz sau cuptor pizza pe lemne.

Cuptorul de pizza electric

Un cuptor electric pentru pizza ofera un control precis al temperaturii, care asigura o coacere uniforma a aluatului. Acest cuptor electric pizza poate fi pe vatra, tunel sau rotativ.

Cuptorul electric pe vatra poate avea panou electronic sau digital, o camera de coacere sau doua si o capacitate de 4 pizza, 6 pizza, 9 pizza, 4+4 pizza, 6+6 pizza sau 9+9 pizza.

Cuptorul electric tunel nu necesita verificarea produsului in timpul coacerii. Tot ce trebuie sa faceti este sa setati temperatura si viteza benzii conveioare. Dupa 3-4 minute veti avea pizza gata.

Cuptorul electric rotativ are doua viteze de rotatie, una pentru incarcare si una pentru coacere, panou de control electronic  si o capacitate cuprinsa intre 3 si 14 pizza, in functie de diametrul unei pizza si de dimensiunile cuptorului.

Cuptorul de pizza pe gaz

Acest tip de cuptor pizza este cunoscut pentru faptul ca asigura o coacere uniforma a aluatului precum si ca intensifica  aromele, in special atunci cand aveti diferite tipuri de carne in compozitia unei pizza. Cuptoarele de pizza pe gaz pot fi pe vatra (cu o singura camera de coacere si cu o capacitate de 4 pizza, 6 pizza sau 9 pizza), tunel sau rotativ (au doua sisteme de incalzire independente intre suprafata rotativa si cupola).

Cuptor de pizza pe lemne

Aceste cuptoare intensifica aromele tuturor ingredientelor pe care le contine pizza pe care o realizati si imprastie acea aroma unica de afumat pe care celelate tipuri de cuptoare de pizza nu o pot imita. Desi pare mai greu de facut intr-un cuptor pe lemne, realizarea unei pizza urmeaza aceiasi pasi: realizarea aluatului, punerea sosului, aranjarea ingredientelor si coacere. Coacerea fiind singurul pas care difera, deorece in loc sa apasati un buton, trebuie sa aprindeti focul in cuptor.

Fie ca alegeti un cuptor pizza electric, pe gaz sau pe lemne, rezultatul va fi in mare acelasi. Important este sa alegeti dintr-o gama de cuptoare pizza profesionale, cuptorul care se potriveste cel mai bine cerintelor clientilor dumneavoastra, precum si spatiului din bucatarie.