Cum te ajută sistemul Bain Marie într-o bucătărie comercială?

Cum te ajută sistemul Bain Marie într-o bucătărie comercială?

În domeniul culinar, te vei întâlni adesea cu termeni care, deși pot suna destul de pompos, sunt doar niște cuvinte care descriu o tehnică de gătire, un echipament, un preparat și așa mai departe. Probabil ai mai auzit termenul de Bain Marie care, deși sună complicat, este de fapt un echipament care are ca scop menținerea preparatelor la cald.

Bain Marie este un sistem de încălzire indirectă, un sistem prin care produsul este încălzit sau menținut la o temperatură ideală fără să intre în contact direct cu sursa de căldură și se poate regăsi în mai multe tipuri de echipamente: aparate de menținut produse la cald, marmite, vitrine calde și lista poate continua.

Poți găti într-un Bain Marie?

Probabil ai auzit deja de tehnica de gătire la abur, însă aceasta nu are neapărat legătură cu sistemul în sine. Sistemul Bain Marie se poate utiliza pentru slow-cooking însă, în acest caz, sistemul trebuie să fie de mare precizie, adică să existe posibilitatea ca temperatura și timpul să fie reglate în funcție de preferințele bucătarului.

Bain Marie presupune încălzirea la aburi?

Bain Marie nu are legătură cu aburul, ci cu apa caldă. Mai concret, sistemul de încălzire, fie pe gaz, electric sau pe aburi, încălzește apa dintr-o cuvă, iar această apă încălzește la rândul ei alte recipiente în care se află produsele ce trebuie preparate sau menținute la cald.

Deși acest echipament este o opțiune excelență pentru a menține preparatele la cald fără să își piardă din calitate, este recomandat ca timpul de menținere să nu depășească mai mult de 2-3 ore.

Cum te ajută sistemul Bain Marie într-o bucătărie comercială?

În cazul sistemelor de menținut la cald și a vitrinelor calde, acestea mențin preparatele gătite la o temperatură ideală pentru servire. În cazul marmitelor cu incalzire indirecta, se fierb anumite produse precum ciorbe, ceaiuri sau alte lichide.

Aceste tipuri de echipamente sunt necesare în orice tip de restaurant și, bineînțeles, nelipsite în cantine. Doar în acest fel te poți asigura că mâncarea servită se ridică la așteptările clienților din punct de vedere al calității. Având în vedere cât de util este un astfel de echipament, ai toate motivele să iei în considerare o astfel de achiziție.

Echipamentele de Bain Marie se pot folosi stand-alone?

Majoritatea echipamentelor cu sistem de Bain Marie sunt stand-alone și sunt destinate instalării pe podea, fără să fie nevoie de alte accesorii extra, insa, in functie de gabarit, o serie de modele au nevoie de suport sau care se instaleaza pe o masă

In unele situatii, menținerea alimentelor la cald se face în diverse vase plasate pe mașini de gătit, ceea ce este o soluție dezavantajoasă pentru că ocupă sursele de căldură necesare în procesul de gătire al alimentelor iar controlul temperaturii nu este precis.

Noi îți recomandăm să alegi un echipament cu sistem Bain Marie pe gaz sau electric, realizat dintr-un material rezistent, precum oțelul inoxidabil și o temperatură de operare între 30 și 90 de grade C. Pentru a vizualiza gama noastră, te invităm în continuare aici. Dacă ai orice fel de întrebare, nu ezita să ne contactezi. (https://www.sdsgroup.ro/echipamente-profesionale/bain-marie–linia-900-xp-425 )