Cum să alegeți mașina de spălat potrivită pentru o afacere mică

Cum să alegeți mașina de spălat potrivită pentru o afacere mică

Există mai multe tipuri de întreprinderi mici, ale căror cerințe de curățare depășesc capacitatea echipamentelor electrocasnice și au nevoie de soluții de spălare adecvate: undeva la mijloc între mașinile de spălat casnice si cele profesionale sau industriale. Dar cam cât de departe se află „mijlocul”? Piața oferă diferite opțiuni pentru aceste nevoi și este important să înțelegeți pe care să alegeți. Haideți să vedem cum alegem o mașină de spălat semiprofesională pentru o afacere mică.

Cum să alegeți o mașină de spălat semiprofesională pentru o afacere mică: La ce ar trebui să fim atenți?

Există câteva caracteristici importante care trebuie luate în considerare pentru a decide ce mașină de spălat semiprofesională trebuie aleasă pentru o întreprindere mică. Pentru fiecare caracteristică, proprietarul întreprinderii mici trebuie să fie atent și să-și stabilească necesitățile:

1.   Încărcătura: care este capacitatea mea medie de încărcare pe ciclul de spălare?

Capacitațile care ar trebui luate în considerare sunt:

◎  Până la 8 kg

◎  De la 8 la 12 kg

◎  Peste 12 kg

Mașinile de spălat electrocasnice pot avea o capacitate de încărcare de 8 kg (o mașină de spălat electrocasnice de 8 kg este destul de mare), dar acestea au carențe de design și performanță când vine vorba de o afacere. Piața oferă mașini de spălat de 8 kg. proiectate și construite ca mașini de spălat semiprofesionale, reprezentand un bun compromis între capacitatea de încarcare specifică mașinilor de spălat electrocasnice și celelalte nevoi specifice unei afaceri mici.

Mașinile de spălat semiprofesionale cu capacitatea de încărcare între 8 și 12 kg nu mai sunt considerate ca fiind mașini de spălat electrocasnice, însă nu sunt considerate nici „adevărate” mașini de spălat profesionale. În orice caz, puteți găsi echipamente de spalatorie care ating performanțe profesionale și în același timp au o capacitate de încărcare mai mică.

Dacă aveți nevoie de capacitati mai mari de 12 kg, exista posibilitatea să nu dețineți o afacere mică, astfel incat ar trebui să vă îndreptați atenția către  echipamente de spălatorie profesionale.

2.   Timpul de operare: cat de rapid trebuie să funcționeze mașina mea?

Mașinile de spălat electrocasnice sunt concepute în general pentru familii, unde timpul de operare nu reprezintă o prioritate. Acest lucru nu este valabil si pentru oaspeții din hotelurile mici care au nevoie de rufe spălate, uscate și călcate în 2 sau 3 ore. Pentru a alege o mașină de spălat semiprofesională pentru mica dvs. afacere, trebuie să vă întrebați care este timpul mediu necesar pe ciclul de spălare. Soluțiile disponibile pe piață au timpi de operare cu 50% mai mic decât mașinile de spălat electrocasnice, si deasemenea un timp mult mai scurt pentru ciclul complet de spălare-uscare.

3.   Durabilitatea: cât de mult am nevoie ca mașina de spălat sa reziste în timp? (și cât de mult ar trebui să platesc pentru asta)?

Numărul mediu de cicluri de spălare sub condiții de operare standard este măsura fundamentală a durabilității. Durata de viață a unei mașini de spălat electrocasnice, în mod normal este de 2500 de cicluri de spălare. Care sunt intervalele în care se încadrează o mașină de spălat pentru o întreprindere mică?

◎  De la 2500 la 7500

◎  De la 7500 la 15000

◎  De la 15000 la 30000

Primele două intervale sunt potrivite micilor afaceri; o mașină de spălat semiprofesională destinata pentru mai mult de 15000 de cicluri de spălare nu este adecvata pentru întreprinderile mici din cauza raportului performanță/cost cu mult peste nevoile acestora.

4.   Programe și nevoi speciale: am nevoie de programe speciale?

De exemplu, posibilitățile de dezinfectare: acestea ar fi ceva absolut necesar pentru micile camine de batrani, clinici, clinici veterinare și chiar spa-uri. Aceste programe sunt cu greu găsite la mașinile de spălat electrocasnice, dar sunt disponibile la masinile semiprofesionale pentru întreprinderi mici, dar numai modelele mai performante.

SDS Group vă pune la dispoziție gama ideală de mașini de spălat și uscătoare semiprofesionale MyPro de la Electrolux Professional dedicate special nevoilor întreprinderilor mici.