Cum amenajezi un laborator de cofetărie?

Cum amenajezi un laborator de cofetărie?

Atunci când există dorința și dedicarea deschiderii unei noi afaceri, ești cu un pas mai aproape de a reuși acest lucru. Un laborator de cofetărie se află printre domeniile care se bucură de un real succes, datorită cererii mari pe piață. Dacă facem un calcul și ne gândim câte clipe speciale există în viața unui om, care merită celebrate prin momente dulci, cu siguranță vom ajunge la concluzia conform căreia, un laborator de cofetărie este o afacere profitabilă.

Totuși, până la deschidere, vei parcurge o serie de pași pentru a te asigura că vei funcționa la cele mai înalte standarde. În orice afacere, atunci când un client nou este satisfăcut de servicii, nu numai că acesta va reveni, dar cel mai probabil te va recomanda atunci când se va ivi un context. Pentru asta, trebuie să te asiguri că vei oferi cele mai savuroase și delicioase deserturi, care nu numai că vor impresiona prin gust, ci și prin estetică. În continuare, ți-am pregătit câteva îndrumări referitoare la amenajarea unui laborator de cofetărie.

Investiția

Pentru a putea stabili un buget mai clar, este important să te gândești încă de la bun început cât de complex îți dorești să fie laboratorul tău. O configuratie minima de echipamente strict necesare pentru inceperea activitatii este de 15-20.000 EUR, în funcție de mărcile echipamentelor pe care le alegi. De aici, suma poate varia destul de mult, căci pe lângă echipamentul de bază, mai poți alege diferite aparaturi care te vor ajuta în procesul conceperii deserturilor.

Spațiul

Un alt aspect foarte important în conturarea unei astfel de afaceri, este modul în care vrei ca aceasta să funcționeze. Poți alege să lucrezi doar pe bază de comenzi sau, să ai și un spațiu deschis consumatorilor, în care aceștia să ocupe un loc pentru a comanda o prăjitură, de exemplu.

Laboratorul de cofetărie trebuie să bifeze criterii riguroase, care țin atât de igiena procesului de producție, cât și de siguranța mediului în care lucrează angajații. Orice astfel de profil de afacere trebuie să fie în conformitate cu legislația națională și să respecte cerințele HACCP. Astfel, atunci când îți proiectezi spațiul, este foarte important să fii de la bun început informat despre cerințele pe care trebuie să le respecți.

Echipamente necesare

Aici, cel mai probabil vei ține cont de investiția pe care ești dispus să o aloci în această direcție. Este necesar să achiziționezi aparaturile de bază, iar în continuare, poți alege diverse echipamente care te vor ajuta să prepari deserturi mai complexe.

Pe lângă acestea, este important să te gândești că după ce ai terminat de pregătit o comandă, va trebui să o pui la rece. Astfel, vei avea nevoie și de echipamente frigorifice și vitrine de prezentare, în cazul în care vei vinde și în spațiu.

Nu în ultimul rând, trebuie să știi că în acest domeniu, calitatea aparaturii pe care o alegi este foarte importantă. Așadar, este de preferat să renunți la anumite accesorii care nu sunt atât de importante, pentru a aloca suma într-o investiție cât se poate de bună. Printre producătorii de top ale acestor echipamente, se face remarcată gama produselor de la Electrolux Professional, pe care o poți consulta aici.