Cum alegi un espressor pentru un coffee shop?

Cum alegi un espressor pentru un coffee shop?

Atunci când pui bazele unei cafenele, vei fi pus în situația de a lua o mulțime de decizii. Pe lângă locație, design, denumire, alegerea celor mai pricepuți barista și așa mai departe, intervine una dintre cele mai importante decizii, și anume, alegerea unui espressor. Indiferent dacă alegi ca afacerea ta să funcționeze în sistem de servire cafea to-go sau dorești să le oferi consumatorilor posibilitatea de a o savura în local, aparatura pe care o ai poate dicta succesul afacerii tale.

Dacă încă aduni experiență în acest domeniu, cel mai probabil vei avea nevoie de puțină îndrumare în alegerea celui mai potrivit espressor. Având în vedere multitudinea de opțiuni din care poți alege, acest proces poate deveni copleșitor, astfel că ți-am pregătit un mic ghid pentru a înțelege cum poți lua cea mai bună decizie pentru cafeneaua ta.  

Espressor automat sau semiautomat 

Când vorbim strict de o cafenea, trebuie să înțelegi că majoritatea consumatorilor vor păși în locație cu gândul de a-și achiziționa o băutură de calitate, pe care cel mai probabil nu o vor putea replica acasă. Pentru asta, ai nevoie de un espressor cât mai bun.  

Espressoarele automate se folosesc de regulă în restaurante sau pentru uz personal, și ar trebui să excluzi această variantă din start pentru cafeneaua ta, deoarece nu îți oferă posibilitatea de a avea control asupra modului în care este preparată cafeaua.  

În schimb, un espressor semiautomat îți oferă posibilitatea de a controla mai bine comenzile și de a extrage cafeaua după standardele setate de tine. După ce cafeaua este proaspăt măcinată, aceasta se așază într-un portafiltru, iar mai apoi se pot face setările corespunzătoare pentru temperatură, presiune și dozarea cafelei. Pentru a echipa o cafenea, este necesar să te orientezi după un astfel de model, care se încadrează într-o gamă de espressoare profesionale.  

Râșnița 

O altă componentă foarte importantă a unei cafenele este râșnița. Dacă ești deja pasionat de această băutură, probabil știi deja că o cafea va fi mult mai calitativă dacă boabele vor fi măcinate pe loc, proaspăt. Aceasta trebuie măcinată fin pentru a putea avea ca rezultat o cafea bună. Ține cont de faptul că râșnița este la fel de importantă ca espressorul, deci vei dori cel mai probabil să faci și aici o investiție cât mai calitativă.  

Cel mai bun model este râșnița cu cuțite, plate sau conice, deoarece acestea permit măcinarea boabelor la o granulație fina sau extrafină. Ține cont și de viteza cu care macină. Ia în considerare că în orele de vârf, va trebui să poți oferi consumatorilor cafeaua într-un timp cât mai scurt posibil.  

Accesorii 

În continuare, va trebui să faci o listă cu accesoriile de care ai nevoie. Aici, trebuie să incluzi un cântar electric pentru a doza corect cafeaua și un covoraș de tampare din cauciuc, pentru a avea un loc dedicat presării cafelei în portafiltru. Latiera este un alt element important, astfel că îți sugerăm să te aprovizionezi cu două modele, de 300 ml și de 600 ml.  

Dacă vrei să ai un meniu mai diversificat și să oferi consumatorilor și opțiunea de a comanda un ceai, un V60 sau un aeropress, atunci vei avea nevoie și de un fierbător de apă.  

În mare, acestea sunt elementele pe care trebuie să te axezi din punct de vedere al echipamentelor. Alege încă de la bun început să te axezi pe calitatea produsului, astfel încât să ai cât mai mulți clienți satisfăcuți. Din punct de vedere al espressorului, noi îți recomandăm să consulți portofoliul nostru de aparate, pe care îl găsești aici.( https://www.sdsgroup.ro/categorie-produse/echipamente-hoteluri-restaurante-cantine-horeca/echipamente-baruri/espressoare-cafea/) Sperăm că informațiile noastre au fost utile, iar tu ai găsit răspunsurile pe care le căutai. Pentru orice fel de întrebări, nu ezita să ne contactezi.