Cum alegi cel mai bun grătar profesional pentru bucătăria ta

Alegerea celui mai bun grătar profesional pentru bucătăria dvs. poate fi destul de grea, deoarece există atât de multe opțiuni pe piață. înainte de a face alegerea va trebui să luăm în considerare următoarele aspecte:

⬤   Sursa de energie folosită pentru grătarul profesional

⬤   Placa folosită la grătarul profesional:

  • Material: oțel, oțel cromat, sticlă ceramică
  • Suprafață: plană sau „cu nervuri” sau chiar o combinație a celor două

⬤   Structura grătarului profesional:

  • Înălțime maximă
  • Countertop

Să ne uităm la fiecare dintre acestea pentru a vedea cum diferitele caracteristici se potrivesc nevoilor dvs. de bucătărie profesională.

Cel mai bun grătar profesional: Puterea

La alegerea celui mai bun grătar profesional se ia în considerare sursa de energie care se va folosi.

După tipul de energie folosită, grătarele profesionale vin de doua mari tipuri: electrice și pe gaz. Principalele diferențe dintre acestea țin de încălzire și timpul de recuperare – grătarele pe gaz în mod normal se încălzesc și se recuperează mai rapid decât cele electrice. Timpul de recuperare este timpul necesar pentru ca grătarul să atingă temperatura potrivită de gătire după ce a fost oprit sau după această temperatură a scăzut (de exemplu, dacă umpleți grătarul cu o mulțime de fripturi scoase direct din frigider). Grătarele electrice, la rândul lor, sunt mai ușor de manevrat, mai ușor de instalat și de livrat în diferite dimensiuni, ceea ce le face mai versatile și mai potrivite pentru bucătăriile profesionale mari, până la micile rulote cu mâncare.

Cel mai bun grătar profesional: Plăcile

 Există trei materiale principale utilizate pentru plăcile de grătare profesionale:

⬤   Oțel: grătarele din oțel sunt cele mai versatile și mai economice. Sunt potrivite pentru gătirea constantă, deși au nevoie de întreținere corespunzătoare pentru a evita uzura.

⬤   Oțel cromat: un finisaj cromat face suprafața foarte eficientă la transferul de căldură către alimente iar asta înseamnă mai puțină căldură în bucătărie; de asemenea, împiedică alimentele să se lipească de placa grătarului. Ușor de curățat atât timp cât urmați instrucțiunile de îngrijire.

⬤   Sticlă ceramică: sticla ceramică este un conductor de căldură perfect, de aceea acest finisaj este un mare economisitor de energie, iar suprafața se încălzește rapid. De asemenea, este mult mai ușor de curățat, cu condiția să utilizați racleta specifică.

 

Plăcile pentru grătarele profesionale sunt disponibile în trei versiuni:

⬤   Plate: simple, plăci de grătare plate. Nu există nervuri, astfel încât grăsimea și grăsimea nu sunt canalizate și mâncarea este gătită în grăsimea sa: mai gustoasă, mai sănătoasă și fără urme de arsuri. Sunt perfecte pentru clătite și ouă.

⬤   Cu nervuri: aceste plăci pentru grătare au caneluri mici printre care se scurge grăsimea. Sunt perfecte pentru carne și pește, dar nu atât de bune pentru ouă, clătite și altele.

⬤   Mixte: acestea sunt o combinație intre plăcile cu nervuri și cele plane și sunt disponibile numai pentru grătarele mai mari.

Cel mai bun grătar profesional: Mărimea

Grătarele la înălțimea maximă vin ca echipamente de sine stătătoare, în timp ce grătarele countertop pot fi poziționate deasupra altor aparate. În ambele cazuri, acestea trebuie așezate sub o hota pentru evacuare, dar această alegere depinde de dimensiunea bucătăriei și de designul fluxului de lucru.

De asemenea, în alegerea gratarului potrivit nu ezitați să contactați echipa noastră de profesioniști în echipamente profesionale de bucătarie, care vă vor ajuta cu orice informație aveți nevoie și care vă vor pune la dispoziție fiecare echipament profesional necesar. Ne puteți contacta pe www.sdsgroup.ro/contact

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *