Cine are nevoie de o mașină de spălat mopuri?

Cine are nevoie de o mașină de spălat mopuri?

Știm, probabil ai citit deja de două ori titlul acestui articol să te convingi că ai înțeles bine ce scrie, însă te asigurăm că la finalul acestui articol, vei spune că da, într-adevăr, o mașină de spălat mopuri are un rol chiar esențial în anumite contexte.

Mașina de spălat mopuri nu este un moft, și îți explicăm și de ce. Procesul de igienizare și dezinfectare a pardoselilor presupune utilizarea mopului care, dacă nu este curățat corespunzător, nu face decât să plimbe bacteriile și germenii dintr-o parte în alta, ba mai mult, chiar să dezvolte alții noi, prin mediul umed pe care îl deține. Chiar dacă în cazul cadrelor rezidențiale lucrurile nu sunt atât de sensibile, căci bacteriile și virușii nu sunt numeroși, derulează scenariul relatat mai devreme într-un spital sau orice instituție sanitară. Groaznic, nu-i așa?

Așadar, mașina de spălat mopuri este esențială în unitățile spitalicești, pentru a asigura un mediu optim de tratament. Procesul urmează doi pași simpli. După ce igienizarea podelelor a fost finalizată, mopurile utilizate sunt colectate în saci speciali care se sigilează, și care se îndreaptă spre spălătoria de mopuri, sau spre mașina de spălat mopuri în cazul în care există aparaturi dedicate în incintele respective.

De ce mașini speciale pentru spălat mopuri?

O altă curiozitate care ar putea avea sens acum, este chiar aceasta: de ce am avea nevoie de mașini speciale și nu utilizăm mașinile de spălat obișnuite? Ei bine, mopurile adună multe scame și murdărie, lucruri ce pot strica destul de rapid o mașină de spălat clasică. Mai mult, scamele deversate la canalizare, pot înfunda conductele de canalizare iar de aici apar problemele care mai mult încurcă, decât ajută.

Pe lângă faptul că mașinile de spălat mopsuri folosesc programe speciale reglementate la nivel internațional pentru acest tip de igienizare, iată și alte diferențe între acestea și mașinile clasice de spălat:

  • Tamburul este prevăzut cu un capac detașabil care permite curățarea interioară a cuvei de scame și alte reziduuri
  • Rezistoarele de încălzire sunt mansotate, nepermițând acumularea de scame
  • Sunt prevăzute cu filtre de scame care preîntâmpină înfundarea canalizării, așa cum explicam puțin mai sus
  • Dețin programe de spălare și dezinfectare care sunt create la un standard internațional: MOP World

În ce domenii sunt esențiale mașinile pentru spălat mopuri?

Mai sus aminteam de spitale, însă acestea nu sunt singurele unități cu circulație intensă și potențial mare de bacterii. În lista clădirilor care pot beneficia cu succes de un astfel de produs se încadrează și firmele de curățenie, restaurante, căminele de bătrâni, aeroporturi, gări și altele de acest gen.

Suntem de părere că cel puțin în ariile enumerate mai sus, aceste echipamente ar trebui să fie obligatorii, astfel încât cetățenii să beneficieze de maximă siguranță în ceea ce privește sănătatea lor din spațiul public.

În cazul în care ești interesat sau dorești să afli mai multe informații despre o astfel de investiție, noi, specialiștii SDS, împreună cu partenerii de la companiile furnizoare de echipamente de spălătorie cu care colaborăm, Electrolux Professional Suedia și Kannegiesser Germania, îți stăm la dispoziție pentru a te consilia cu privire la cele mai bune echipamente de spălat și dezinfectat mopuri pentru domeniul de activitate vizat.

Iar pentru a descoperi cele mai bune produse, te invităm pe site-ul nostru, aici (https://www.sdsgroup.ro/echipamente-profesionale/masini-de-spalat-electrolux-professional-suedia–75).