Ce spui de o nouă afacere profitabilă? Spălătorie umedă / ecologică

Ce spui de o nouă afacere profitabilă? Spălătorie umedă / ecologică

Publicat pe 06 iulie 2022

Atunci când alegi calea antreprenoriatului, sunt multe lucruri pe care le pui în balanță, însă cele mai proeminente gânduri sunt cele care determină succesul. Ce domeniu de activitate să alegi, ce ți-ar putea aduce cel mai mult profit, dar și plăcere? Cât timp, câtă energie și ce alte resurse presupune, ca la final de zi, lună și an, să simți că eforturile tale merită cu adevărat?

Deși sunt multe arii în care antreprenoriatul poate cunoaște un succes considerabil, te-ai gândit vreodată să deschizi o curățătorie / spălătorie ecologică în orașul în care locuiești? Probabil nu este cel mai atractiv domeniu, însă cu siguranță este unul de viitor, căci până la urmă, cine nu are nevoie să-și curețe hainele sau alte textile, în mod profesional, din când în când? Printre alte motive care indică randamentul ridicat al acestui tip de afacere, se numără și timpul tot mai limitat pe care oamenii îl au, mai ales cei care își permit un astfel de serviciu în mod recurent.

Totuși, de ce vorbim de ecologic și nu de o curățătorie chimică? Motivele pot fi multe, însă ne rezumăm la 2 dintre cele mai importante:

  • Grija față de mediu este importantă în cadrul oricărui business, iar clienții sunt tot mai atrași de companiile care pun astfel de valori în prim plan;
  • Legislațiile și deciziile din ultimii ani indică faptul că în viitorul destul de apropiat, aparaturile cu uz chimic vor fi limitate și în final, chiar eliminate de pe piață, favorizând serviciile de natură bio/eco.

Te-ai convins că acest tip de afacere poate reprezenta cea mai bună alegere pentru tine? Dacă mai ai o urmă de îndoială, atunci te invităm să citești în continuare articolul nostru, căci am pregătit multe informații relevante din culisele acestei afaceri.

O curățătorie sau o spălătorie ecologică/umedă este un concept relativ nou pe piață, fiind dezvoltată ca un răspuns la amenințarea restricționării celor chimice. În acest sens, grupul suedez Electrolux Laundry Systems, împreună cu Woolmark, au dezvoltat sistemul de curățare umedă Electrolux Lagoon Woolmark, urmat apoi de Electrolux lagoon Advanced Care. Practic, aceste aparaturi profesionale permit o curățare impecabilă, de nivelul curățării chimice, însă presupunând un proces mult mai facil, mai eficient din punct de vedere al timpului și mai benefic pentru mediul înconjurător.

Poți aborda același timp de materiale și țesături, fiind potrivit chiar și pentru articolele din piele și alte produse cu un nivel ridicat de sensibilitate în curățare. Astfel că, alegând aceste produse în detrimentul celor cu uz chimic, vei avea parte doar de beneficii și avantaje, pe care le enumerăm și despre care vorbim în continuare:

1. Posibilitatea de a angaja personal cu dizabilități sau cu capacitate temporară de lucru

De multe ori se întâmplă ca o afacere să fie deschisă cu sprijinul unui program de stat, care, pentru a ajuta societatea, vine cu o serie de condiții în derularea business-ului pentru o anumită perioadă de timp. Una dintre acestea poate fi și integrarea unor persoane cu dizabilități în cadrul companiei, așadar, noile aparaturi de Electrolux lagoon Advanced Care permit cu ușurință acest lucru.

Sunt create în așa fel încât să poată fi operate de oricine, având o înălțime ergonomică de încărcare/descărcare, programatoare în limba Română, sisteme de protecție în vederea prevenirii accidentelor, butoane de urgență, dozare automată a detergenților, masă de călcat cu înălțime de lucru reglabilă, dar și sistem AS (automatic saving), care elimină cântărirea hainelor, un pas ce presupune mult efort în procesul de sortare și curățare a hainelor.

2. Recuperarea rapidă a investiției și trecerea pe profit

Electrolux lagoon Advanced Care reprezintă o aparatură dezvoltată cu gândul la mediul înconjurător, astfel că, deține o eficiență energetică extrem de ridicată: elimină pierderile de energie printr-o izolație termică a zonelor fierbinți, consumă puțină electricitate datorită funcției AS (automatic saving), presupune puțin consum de gaz în cazul uscătoarelor, datorită fluxului axial de aer cald, dar și datorită funcției RMC (residual moisture control), care oprește uscarea la gradul de umiditate selectat.

Datorită tuturor acestor beneficii, vei vedea că investiția în acest business se va amortiza extrem de rapid, iar profitul va veni poate mult mai repede decât te-ai fi așteptat. Adică, pe scurt, visul oricărui antreprenor.

3. Vei fi recunoscut drept un business eco-friendly

O etichetă mult râvnită în zilele noastre, căci grija față de mediu reprezintă un subiect tot mai sensibil și mai de interes acum. Un business eco-friendly va fi mult mai bine promovat și mai căutat, va fi susținut din toate punctele de vedere și implicit, va crește.

Aparatura Electrolux lagoon Advanced prezintă emisii reduse de căldură, datorită izolației termice a zonelor fierbinți. Generează o cantitate foarte mică de deșeuri, deoarece sunt echipamente cu durată lungă de viață. Lasă în urmă aproximativ cu 30% mai puțină apă reziduală și utilizează cu 30% mai puțini detergenți față de aparaturile clasice, și mai mult, utilizează doar detergenți biodegradabili.

4. Crearea unui flux optim de lucru

Așa cum menționam și mai sus, aceste echipamente au o mulțime de programe și funcții care fac munca fizică mult mai ușoară. Totodată, eficientizarea proceselor este la capacitate maximă, astfel încât fluxul de curățare este mult mai ridicat în cazul spălătoriei ecologice, decât în cazul celei clasice.

Vorbind în continuare de fluxul unei astfel de spălătorii, pașii sunt foarte bine concretizați, astfel încât nivelul de calitate al serviciilor va fi unul ridicat și ușor de îndeplinit de către angajați. Pașii sunt clari, programele sunt ușor de selectat și de modificat în funcție de materialele articolelor puse la curățat, iar aparaturile profesionale vor ajuta procesul curățării pas cu pas.

Suntem siguri că deja începi să iei în calcul pornirea unui astfel de business, însă înainte de decizia ta finală, vrem să te ancorăm chiar mai bine în realitate. În acest sens, îți prezentăm pe scurt ce presupune o astfel de afacere, cum arată un plan schițat grosier, așa încât să poți intra tu în detaliile necesare mai târziu.

Model afacere – curățătorie umedă | ecologică

Îți oferim un exemplu general, bazat pe specificațiile menționate mai jos, astfel încât să poți scala întregul model pe alte eventuale detalii care se potrivesc realității tale.

Un spațiu cu o suprafață minima de cca. 50 m2 dar recomandat de aproximativ 70-90 mp va putea procesa aproximativ 160-200 de comenzi ce conțin articole de îmbrăcăminte și lenjerie/ zi, plus cca. 30 de perechi de încălțăminte, poșete, trolere etc./ zi. Pentru ca acest proces să se deruleze optim, vei avea nevoie de doar 2 angajați/ schimb. În ceea ce privește consumul, aproximăm următoarele: necesarul de putere electrică este între 53 – 60 KW, iar cel de gaz este de aproximativ 5 metri cubi/ oră (cu tot cu centrală, boiler etc.).

Așa cum vezi, lucrurile sunt destul de ușoare, resursa umană nu ridică nici un fel de probleme, consumul mai mult decât decent, astfel încât tu să poți dezvolta rapid o afacere de succes, profitabilă.

Cea mai mare parte din investiție va merge, bineînțeles, către echipamentele necesare, așadar hai să vedem care sunt acestea:

  • Masă de scos pete Electrolux
  • Mașină de spălat rufe stoarcere LAGOON ADVANCED CARE – Electrolux Professional
  • Kit montare uscător pe mașina de spălat
  • Dosave – sistem dozare 5 pompe detergent lichid 
  • SET Detergenți Electrolux LAGOON Woolmark 
  • Uscător electric LAGOON ADVANCED CARE – Electrolux Professional 
  • Masă de călcat – ELECTROLUX Professional
  • Manechin profesional cu boiler încorporat  – ELECTROLUX Professional 
  • Mașină profesională pentru curățare și igienizare încălțăminte prevăzută cu banc de lucru 
  • Mașină de ambalat Artmecc – Italia
  • Cărucior transport și depozitare (https://www.sdsgroup.ro/carucior-pentru-rufe/detalii-996)
  • Consumabile (umerașe, folie ambalare, perii, detergenți etc.) (https://www.sdsgroup.ro/echipamente-profesionale/accesorii-spalatorii–curatatorii-si-detergenti-650)

Există o mulțime de cazuri concrete, de astfel de afaceri pornite deja la noi în țară, care se bucură de succesul visat. Momentan te invităm să descoperi online câteva dintre ele, însă suntem convinși că te așteaptă cu ușile deschise în cazul în care dorești să faci și o vizită fizică. Dintre ele enumerăm: Lagoon Aqua Concept Cristian (https://www.facebook.com/Lagoon.Spalatoria.Cristian/?ref=page_internal), Blue Lagoon clean București (http://www.bluelagoonclean.ro/), H2O Cleaning București (https://www.h2ocleaning.ro/), Rufărie Brașov (http://rufarie-brasov.ro/), Bee Clean Brașov (https://www.facebook.com/Curatatoriabeeclean), MRA Golden Paradise București (https://www.facebook.com/ultracleaning289).

Am încercat și sperăm că am răspuns celor mai importante întrebări pe care le-ai putea avea cu gândul la deschiderea unei spălătorii umede/ecologice, însă dacă mai sunt anumite detalii pe care ți-ar plăcea să le afli, nu ezita să ne contactezi pe https://www.sdsgroup.ro/contact.