Dacă urmează să utilezi o bucătărie profesională care va deservi un număr mare de oameni zi de zi, atunci nu ai cum să uiți de marmită, un echipament gastronomic de proporții mari, care este folosit de cele mai multe ori la prepararea supelor, a ciorbelor, a ceaiurilor sau a oricărui preparat ce implică în mare parte lichid. În mod practic, marmita este asemenea unei oale, care te ajută să gătești cantități mari de mâncare sau băuturi, în funcție de caz.
Marmita poate avea aspectul unui aragaz, sau a unui stander din bucătăriile profesionale, căci este confecționat din inox și nu are deloc aspectul unei oale sau cratițe tradiționale. Aceasta se alimentează cu apă prin prisma unui robinet instalat chiar lângă, iar preparatele gătite se scot printr-un robinet găsit în partea de jos a marmitei.
Cum funcționează o marmită ?
La fel ca orice alt echipament profesional potrivit bucătăriilor din domeniul HORECA, marmita este menită să faciliteze procesul gătirii pentru bucătarii care pregătesc preparate pentru un flux constant și crescut de oameni. Așadar, marmita asigură atât o cantitate mai mare de mâncare gătită, cât și un timp redus în procesul preparării acesteia.
Există 3 tipuri de marmite distincte, completând nevoile și bugetele tuturor bucătăriilor în parte. Așadar, există marmita cu abur, care este și cea mai fericită alegere, apoi marmita cu gaz, probabil varianta cea mai clasică, și marmita electrică, care însă se întâlnește destul de rar.
Marmita pe abur funcționează ca o oală sub presiune, asta însemnând că timpul de gătit scade semnificativ și reduce totodată costul consumului energetic. Marmita pe gaz reprezintă o alegere la fel de bună, mai ales datorită indicatoarelor montate pe panoul frontal, cu ajutorul cărora utilizatorul poate urmări vizual starea de funcționare.
Cât de mult ușurează marmita treaba bucătarilor ?
Răspunsul la această întrebare depinde mult de marmita aleasă. Astfel, există marmită normală, cu amestecare, sau marmită sub presiune, autoclavă. Cea dintâi necesită intervenția umană din timp în timp, pe când marmita sub presiune va găti preparatele singură, într-un timp și mult mai scurt.
Tehnologia de care ne bucurăm în zilele noastre ne ajută să realizăm totul mult mai ușor, astfel încât să ne putem canaliza efortul și energia în direcții mai bune. În cazul de față, bucătarii nu mai sunt nevoiți să învârtă în oală și să verifice mâncarea din minut în minut, iar astfel, se pot focusa pe partea creativă de a inventa noi rețete și de a aduce gusturi noi în meniul restaurantului vostru.
Iar atunci când vrei să faci o investiție în bucătăria ta, sfatul nostru este să apelezi la calitate și să te bucuri de performanțe optime pe termen lung. Tocmai de aceea, îți recomandăm echipamentele profesionale de la Electrolux, cele care nu dezamăgesc în nici un context:
- Marmită electrică cu agitator – Variomix 300 L (https://www.sdsgroup.ro/marmita-electrica-cu-agitator–variomix-300l/detalii-1721)
- Marmită electrică smart – 100 L (https://www.sdsgroup.ro/marmita-electrica–smart-100l/detalii-1713)
- Marmită pe abur – 100 L (https://www.sdsgroup.ro/marmita-pe-abur–100l/detalii-1703)
- Baterie de marmite (https://www.sdsgroup.ro/baterie-de-marmite/detalii-1702)
- Marmită cu încălzire directă – (gaz https://www.sdsgroup.ro/marmita-cu-incalzire-directa–gaz/detalii-736)
- Marmită pe gaz cu încălzire indirectă (https://www.sdsgroup.ro/marmita-pe-gaz-cu-incalzire-indirecta-/detalii-770)
- Marmita 100 L cu încălzire indirectă – electrică (https://www.sdsgroup.ro/marmita-100-litri-cu-incalzire-indirecta–electrica/detalii-1223)
Suntem convinși că alegerile tale se vor reflecta în bunul mers al afacerii, iar bucătăria ta va fi echipată conform ultimelor tehnologii în ceea ce privește gătitul în proporții crescute. Pe site-ul nostru te așteaptă numeroase produse de top, printre care marmite, dar și alte echipamente profesionale pentru domeniul HORECA.