Camere frigorifice și unde le folosim?

Camere frigorifice și unde le folosim?

Reputația unui restaurant este oferită de multe aspecte, însă pe departe cel mai important este bineînțeles, mâncarea servită. Vorbim aici atât de diversitatea meniului și de rețetele propuse, dar punem accentul mai ales pe gustul acestora și pe ingredientele folosite în gătirea lor. Cu cât ingredientele sunt mai proaspete, cu atât mâncarea este mai aromată și savoarea mai intensă, tocmai de aceea, dacă deții o afacere de acest tip, îți recomandăm să investești în cele mai bune camere frigorifice, investiție ce îți va aduce multe beneficii pe termen lung.

În acest articol vom răspunde la câteva dintre întrebările importante despre camerele frigorifice, urmând ca ulterior, să iei cea mai bună decizie pentru specificul afacerii tale.

Ce depozitez în camera frigorifică? Dar în dulapul frigorific?

În mod evident, aici își găsesc locul toate ingredientele și alimentele perisabile, pentru a fi păstrate timp de una sau mai multe zile, în funcție de rezistența și termenul specific de valabilitate. Așadar, aici vom depozita carnea, lactatele, ouăle, legumele, diverse prăjituri și lista poate continua. 

Pe lângă acestea, în camera frigorifică pot fi depozitate chiar și preparate finisate, adică, platouri gata pregătite, ciorbe, torturi, prăjituri și așa mai departe. Spațiul pe care o cameră frigorifică îl oferă este extrem de valoros, mai ales în cazul restaurantelor care găzduiesc evenimente sau mese festive de proporții mai mari.

Un dulap frigorific este mai degrabă optim pentru restaurante locale, de dimensiuni mici, care nu prepară capacități mari de mâncare. 

Care este temperatura dintr-o cameră frigorifică?

Ei bine, camerele frigorifice funcționează și ele cu marjă de temperatură, cea mai ideală variantă fiind marja de 0 – 8 grade Celsius, deoarece alimentele pot avea nevoi diferite în materie de temperatură. Dacă dorești informații cât mai exacte, atunci iată care sunt temperaturile optime pentru diverse categorii de alimente: 

  • Carne: 0 … 2 °C
  • Carne congelată: -18 … -20 °C
  • Pește proaspăt: 0 … -5 °C
  • Unt, margarină etc.: 2 … 4 °C
  • Brânzeturi: 5 … 8 °C
  • Fructe, legume: 0 … 4 °C

În ce tip de afacere se integrează cel mai bine o cameră frigorifică? Dar dulapurile frigorifice?

În orice afacere a cărui domeniu de activitate face parte din HORECA, și mai specific, oferă preparate gătite proaspăt. Aici înșirăm restaurantele de hotel, restaurantele individuale, săli de evenimente, măcelării, supermarket-uri sau magazine de dimensiuni mai mari etc.

Așadar, dacă afacerea ta se descrie astfel, te invităm pe site-ul nostru (https://www.sdsgroup.ro/camere-frigorifice-refrigerare/detalii-1778) să descoperi cele mai bune produse, aparținând unor producători de top, cu un portofoliu diversificat. 

Tipuri de camere frigorifice

Desigur, nu doar ținem la rece, ci și congelăm, sau menținem diverse semipreparate achiziționate, congelate. Așadar, există camere frigorifice pentru refrigerare, și altele pentru congelare. Ideal este să beneficiezi în cadrul restaurantului de amândouă, pentru a asigura bună-starea perfectă a alimentelor și ingredientelor stocate.

În plus față de spațiul de depozitare mare oferit, o cameră și un dulap frigorific vor fi mult mai prietenoase și cu facturile de energie electrică, ceea ce reprezintă un mare beneficiu pe termen lung.

Dacă ai citit și te-ai convins de utilitatea unei camere frigorifice sau a unui dulap frigorific, atunci te invităm să descoperi pe site-ul nostru cele mai bune opțiuni în materie de achiziție pentru camere frigorifice de refrigerare (https://www.sdsgroup.ro/camere-frigorifice-refrigerare/detalii-1778), dar și pentru camere frigorifice de congelare (https://www.sdsgroup.ro/camere-frigorifice-congelare/detalii-1779). Iar dacă în continuare ai nelămuriri sau diverse întrebări, nu ezita să ne contactezi, iar noi revenim către tine cu promptitudine.