Calandrul profesional – un atuu al eficientei in curatatorii si spalatorii

Calandrul profesional – un atuu al eficientei in curatatorii si spalatorii

Publicat pe 09 august 2018

Productivitatea si calitatea finisarii rufelor intr-o spalatorie sau curatatorie profesionala determina in mare masura succesul unei afaceri in acest domeniu.

Un calandru profesional ales bine, va calca rufele spalate de mai multe masini de spalat, eficientizand astfel procesul de productie prin costuri si viteza de procesare, dar nu in ultimul rand prin calitatea rufei finisate ce este returnata curata si in perfecta stare beneficiarului.

Ca si definitie, calandrul este echipamentul care finiseaza (calca) articolele plate: lenjerie de pat, fete de masa, perdele si draperii, etc

Calandrele se impart in trei categorii:

  • Calandrele rotative calcatoare (calandre cu placa calcatoare) – cele care calca rufele cu umiditatea de cca. 20%, adica, articole care au fost preuscate in uscator. Productivitatea acestor calandre este redusa si este de regula destinat spalatoriilor foarte mici fara pretentii de calitate si productivitate. Incalzirea acestora este electrica. Latimea utila maxima de calcare este de pana la 2 metri.

  • Calandrele rotative uscatoare calcatoare (calandru cu benzi) – cele care calca rufele provenite direct de la masina de spalat cu turatie mare de stoarcere cu o umiditate de cca. 50%. Productivitatea acestor calandre este medie si este de regula destinat spalatoriilor mici si medii. Calitatea calcarii este buna. Acestea pot fi cu incalzire electrica, gaz sau abur. Pot fi dotate cu alimentator automat, impaturitor si stivuitor. Latimea utila maxima de calcare este de pana la 3.2 metri.

  • Calandrele industriale bazate pe tehnologia chest (cu cuva incalzita semicilindrica). Calca rufele provenite direct de la masina de spalat cu turatie mare de stoarcere cu o umiditate de cca. 50%. Productivitatea acestor calandre este mare si este de regula destinat spalatoriilor mari. Calitatea calcarii este excelenta. Acestea pot fi cu incalzire electrica, gaz, ulei termic sau abur. Se recomanda sa fie dotate cu alimentator automat, impaturitor si stivuitor. Latimea utila maxima de calcare este de pana la 4.5 metri.

Alegerea calandrului (tip, dimensionare, alimentare) este bine sa se faca in urma unei analize temeinice a fluxului de spalare/curatare, a cantitatilor ce urmeaza a fi procesate, tipul materialelor din care sunt confectionate rufele, a spatiului efectiv de lucru, si nu numai.

Nu lipsite de importanta in eficientizarea procesului de productie sunt echipamentele complementare, intre care enumeram: impaturitor, alimentator automat, etc

Toate aceste categorii de produse profesionale pentru spalatorii si curatatorii va sunt oferite de catre SDS Group, persoana de contact: Sorin Popescu – 0734.000.346.