Avem nevoie de o friteuză profesională ?

Avem nevoie de o friteuză profesională ?

În industria restaurantelor, la fel de importanți ca bucătarii care conduc bucătăria, sunt și echipamentele cu care acest spațiu este dotat. Clienții vor căuta întotdeauna un loc pentru a lua masa unde să aibă un meniu diversificat și savuros, iar servirea să se facă într-un timp cât mai scurt. Astfel, este important să eficientizezi toate procesele care se întâmplă în bucătărie și să te asiguri că spațiul poate funcționa în cele mai optime condiții.

Friteuza este unul din echipamentele nelipsite aproape din orice tip de afacere ce presupune prepararea mâncării. Acest aparat de bucătărie este folosit pentru prăjire, printr-un proces în care alimentele sunt scufundate în ulei la o temperatură mare, de obicei între 175°C-190°C.

Cum funcționează o friteuză profesională ?

Aceste friteuze profesionale folosesc un element de încălzire pentru a supraîncălzi un mediu de ulei la aproximativ 190°C. În momentul în care produsul alimentar este scufundat în ulei, umiditatea din interior fierbe însă, datorită faptului că ulei și apa nu se îmbină, produsul nu își pierde umiditatea, ci mai degrabă este aburit din interior spre exterior.

Ca mod de funcționare, friteuzele pot fi pe bază de gaz sau electrice, iar fiecare categorie îți oferă anumite avantaje și dezavantaje.

Friteuzele electrice sunt cele mai des întâlnite opțiuni, deoarece sunt mai eficiente din punct de vedere energetic, iar recuperarea căldurii între ciclurile de prăjire este mult mai rapidă. Față de cele pe gaz, acestea sunt mai mobile, mai ușor de instalat și se potrivesc pentru bucătăriile mici, cât și pentru cele mai extinse. Unul dintre dezavantaje ar fi timpul mai lung de încălzire.

Friteuzele pe gaz sunt o alegere potrivită pentru operațiuni cu un volum mare. Ca minusuri, aceste friteuze profesionale nu sunt mobile deoarece trebuie instalate într-un punct fix, ceea ce presupune un cost destul de ridicat. În plus, sunt mai greu de curățat și întreținut.

Ce fel de afaceri au nevoie de o friteuză profesională ?

Dacă meniul restaurantului oferă clienților posibilitatea de a comanda cartofi prăjiți, aripioare de pui crocante, crispy, șnițele și așa mai departe, atunci cu siguranța nu trebuie să lipsească din bucătărie o friteuză profesională. Modelul pe care îl alegi trebuie să fie în conformitate cu tipul afacerii, deoarece o friteuză pentru un restaurant va fi diferită față de cea pentru un foodtruck, de exemplu.

O friteuză ideală va oferi un rezultat crocant, dar în același timp suculent. Totuși, cu atât de multe modele din care poți alege, acest task poate fi destul de copleșitor. Dacă și pentru tine calitatea primează, atunci îți recomandăm să descoperi mai multe despre friteuzele profesionale din portofoliul nostru.

Gama noastră cuprinde friteuze cu structură din oțel inoxidabil, oferind astfel garanția rezistenței. Cuvele au un design care previn murdăria și ajută, în același timp, la distribuirea temperaturii pe o suprafață largă. În funcție de nevoile afacerii tale, îți punem la dispoziție două modele de friteuze, cu un singur coș sau cu doua. Pentru mai multe detalii, te invităm în continuare aici. (https://www.sdsgroup.ro/echipamente-profesionale/friteuze–489 )