Aspiratoare profesionale

Aspiratoare profesionale

Ce sunt aspiratoarele profesionale?

Aspiratoarele profesionale au o putere mare de aspirare, un consum mic de energie, motoare puternice si fiabile, filtre eficiente si un nivel redus de zgomot. Capacitatea mare de stocare a prafului ajuta la cresterea durabilitatii de functionare si reducerea costurilor.

Fata de aspiratoarele casnice, cele profesionale au o capacitate de stocare a prafului si murdariei mai mare, un nivel redus de zgomot care permite utilizarea aspiratorului chiar si in timpul zilei, fara a-I deranja pe cei din jur, o durata de folosire mai indelungata, o putere de aspirare mai mare si sunt fabricate din materiale mai rezistente, pentru a putea face fata conditiilor de lucru.

Aceste aspiratoare sunt  destinate utilizarii in cadrul cladirilor cu suprafete mari, ele putand fi folosite o perioada mai mare de timp. Cu un design compact si o manevrabilitate usoara, un aspirator profesional reprezinta alegerea ideala pentru orice cladire de birouri, firma de curatenie, spatiu de cazare, spatiu de alimentatie publica, unitati sanitare, scoli sau institutii publice.

Aspiratoarele profesionale sunt de mai multe tipuri:

  • Aspiratoare profesionale pentru mediul uscat;
  • Aspiratoare profesionale pentru mediul umed-uscat;
  • Aspiratoare profesionale cu filtru HEPA;
  • Aspiratoare profesionale cu injectie extractie;
  • Aspiratoare profesionale cu abur;
  • Aspiratoare industriale (pentru domenii explozibile, pentru domeniul alimentar, pentru domeniul farmaceutic, pentru prafuri periculoase, pentru uleiuri si aschii, etc.).

Aspiratoare profesionale

Ce face un aspirator profesional performant?

Cel mai important parametru ce trebuie analizat in alegerea unui aspirator profesional performant este puterea de aspirare. Aceasta confera o absorbtie rapida a murdariei. De asemenea, trebuie sa stiti ca aspiratoarele profesionale cu un pret ridicat de cele mai multe ori au si un sistem de filtrare mult mai bun. Daca bugetul este un factor important in alegerea unui aspirator trebuie sa stiti ca aspiratoarele profesionale au un pret ce porneste de la 100 de euro, iar aspiratoarele industriale au un pret ce porneste de la 1 000 de euro.

Ce sunt aspiratoarele profesionale cu spalare?

Aspiratorele  cu spalare sunt utilizate in principal la curatarea suprafetelor din materiale textile: covoare, machete, tapiterii. Un aspirator profesional cu spalare si uscare reprezinta o solutie practica pentru curatarea covoarelor, mochetelor si tapizeriilor din hoteluri, institutii publice, restaurant, etc.

Practic, un aspirator profesional cu spalare este de fapt un aspirator cu injectie extractie. Principalele beneficii ale utilizarii aspiratoarelor cu injectie extractie sunt: curatarea rapida si in profunzime a covoarelor si mochetelor si timpul redus de uscare.

La ce se folosesc aspiratoarele profesionale cu abur?

Aspiratoarele profesionale cu abur curata in profunzime si dezinfecteaza mai multe tipuri de suprafete (textile, gresie, faianta, parchet, etc.), fara a utiliza vreun detergent.  Printre principalele beneficii ale unui aspirator profesional cu abur se regaseste si distrugerea microbilor invizibil ochiului uman, care nu pot fi eliminati prin simpla aspirare. Petele uscate sunt curatate mult mai repede cu ajutorul acestui tip de aspirator fata de curatarea cu ajutorul aspiratorului cu injectie extractie.

Cu cat puterea, volumul rezervorului, boilerul si motorul aspiratoarelor cu aburi este mai mare cu atat va produce o cantitate mai mare de abur, mai repede si mai fierbinte. Volumul rezervorului ar trebui sa fie cat mai mare pentru a evita reumplerea frecventa a acestuia. Pretul unui aspirator profesional cu abur porneste de la 1300 de euro.

Care este cel mai bun aspirator profesional?

In functie de tipul suprafatei pe  care trebuie sa o curate, gradul de murdarie, precum si de dimensiunea suprafetei, se va alege aspiratorul profesional care se potriveste cel mai bine. Astfel, veti alege aspiratorul cel mai bun si cel mai potrivit pentru activitatea de curatare pe care doriti sa o realizati.