Ariata School. Despre arta culinară în grai moldovenesc

Ariata School. Despre arta culinară în grai moldovenesc

Pe scurt, Ariata School este o inițiativă care cultivă pasiunea pentru gătit și o duce la rangul de artă. Povestea însă e mai lungă și se construiește pe multă muncă și pe curajul de a urma un vis: acela de a da mai departe secretele gastronomice care transformă bucătarii în chefi. 

Gastronomia, vocație

Ariata School este prima școală din nordul Moldovei și Bucovinei de perfecționare pentru bucătari și îl are în spate pe Bogdan Cîmpanu, bucătar cu experiență și pedagog entuziast. Bogdan Cîmpanu are 24 de ani de gastronomie, moștenind plăcerea gătitului de la mama sa, o bucătăreasă de familie, expertă în răcituri. A devenit bucătar la vârsta de 18 ani și a rămas pe acest drum într-o continuă învățare, devenind bucătar-chef în 2016, după un palmares impresionant de cursuri de perfecționare. Bogdan a câștigat experiență în diferite ramuri gastronomice, însă a ales să se specializeze pe fine dining pentru evenimente și bucătărie românească neotradițională. În 2018 a câștigat împreună cu echipa Casa Boierului din Deal medalii de aur și bronz la Olimpiada Gastronomică de la Luxemburg, punând încă o dată în evidență latura creativă a artei culinare. 

Fiecare zi din viața lui Bogdan înseamnă o nouă creație în bucătărie; fie că vorbim despre noi rețete sau despre îmbunătățirea unora deja știute, Bogdan se reinventează neobosit, experimentând tot timpul. După cum spune chiar el, un bucătar de succes are nevoie de pasiune, voință și multă muncă. „Gastronomia e un domeniu plin de satisfacții, chiar dacă uneori înseamnă să renunți la viața privată. Important e să ai aproape oameni care te înțeleg și te susțin în parcursul tău”

Un vis devenit realitate

Anul acesta și-a dus pasiunea mai departe, punând bazele Ariata School, unde organizează o varietate de cursuri pentru bucătari. Cursurile Ariata School abordează arta culinară în toate aspectele sale: gătitul efectiv, combinațiile potrivite de preparate, așezarea lor, optimizarea costurilor, tehnologiile folosite și managementul timpului. De la prepararea platourilor reci sau calde și bucătăria creativă de eveniment până la masterclass-uri pe diverse teme, Chef Bogdan Cîmpeanu predă cu rigurozitate, dar și bună dispoziție, cele mai potrivite metode pentru a duce gătitul la nivel de artă. Perfecționist din fire, are grijă să împletească regulile stricte cu ideile libere, punând pe masă creații originale și memorabile. 

Desigur, orice artist merită să-și desfășoare activitatea cu cele mai bune resurse, iar noi, SDS Group suntem mândri că facem parte din povestea Ariata School prin echipamentele profesionale pe care le furnizăm în calitate de parteneri Electrolux de peste 28 de ani.

Mai multe despre lumea gastronomică și activitățile lui Chef Bogdan Cîmpeanu găsiți pe pagina de Facebook Ariata School.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *