Indiferent de domeniul în care afacerea ta prinde contur, sănătatea angajaților și a persoanelor care trec pragul spațiului în care activezi, trebuie să fie la cele mai înalte standarde. Igiena spațiului nu ar trebui să fie niciodată sub semnul întrebării ci, din contră, ar trebui să fie un subiect extrem de important de pus la punct pentru orice antreprenor. Căminele de bătrâni reprezintă un loc care, atunci când nu sunt implementate procese și echipamente care să asigure o igienă corespunzătoare, pot deveni un adevărat focar de infecție pentru persoanele în cauză.
Unul dintre cei mai importanți pași în păstrarea unui cămin de bătrâni curat este, bineînțeles, spălarea lenjeriei de pat, a paturilor, prosoapelor, îmbrăcăminții și așa mai departe. Multe dintre aceste textile pot fi contaminate cu sânge, urină, vomă și alți posibili contaminanți periculoși, care prezintă un un risc asupra sănătății pacienților și a angajaților.
În acest sens, organismele mondiale de sănătate recomandă organizarea spălătoriei în conceptul de barieră igienică. Echipamentele cu barieiră igienică creează o barieră între articolele contaminate și cele curate, acestea fiind încastrate în perete astfel încât echipamentul reprezintă singura legătură dintre cele două spații. Mai exact, aceste echipamente au incorporate două uși, una de încărcare plasată în zona murdară și una de descărcare, poziționată în zona curată.
Aceste echipamente cu barieră igienică nu ar trebui să lipsească dintr-un cămin de bătrâni deoarece, în lipsa acestora, există șanse destul de mari să se declanșeze o infecție din cauza igienizării necorespunzătoare. Aceste tipuri de spălătorii au nevoie de un flux special de lucru pentru a putea funcția, astfel trebuie bifați următorii pași:
- Colectarea lenjeriilor murdare de la pacienți, care se aduce direct în depozitul cu rufe murdare;
- Mai apoi, acestea se încarcă în cărucioare;
- Urmează încărcarea mașinilor de spălat cu barieră igienică și selectarea programului de spălare și dezinfecție, în funcție de articole;
- Se pornește ciclul de spălare și deinfecție;
- După procesul de spălare și dezinfecție, articolele se descarcă în cărucioare, în zona curată;
- Articolele se usucă în uscătoare și/sau se calcă pe calandre și pe mese de călcat;
- După finisare, se transportă și se depozitatează în zona cu rufe curate.
Un lucru foarte important de punctat în tot acest flux este faptul că personalul care se ocupă de acest aspect nu are voie să treacă din zona murdară în zona curată decât print filtru (SAS).
Atunci când deschizi o astfel de afacere, îți asumi o mare responsabilitatea cu privire la persoanele pe care le vei avea în grijă. Acesta este un motiv destul de întemeiat pentru a înțelege de ce spălătoriile cu bariere igienice sunt atât de importante.
Pune pe primul loc sănătatea celor din jur și începe să te orientezi spre achiziția unor echipamente speciale, care vor asigura un proces de igienizare corespunzător. Noi îți recomandăm ca în continuare să atunci o privire la echipamantele care provin din gama Electrolux, deoarece calitatea, cât și rezistența în timp, le recomandă ca fiind una dintre cele mai potrivite alegeri. Le poți vedea chiar aici. (https://www.sdsgroup.ro/echipamente-profesionale/echipamente-profesionale-electrolux-suedia-71 )
Nu în ultimul rând, dacă ai nevoie de consiliere în alegerea celor mai bune echipamente pentru afacerea ta, echipa noastră îți stă la dispoziție.