Eco-Weekend SDS: echipa pe primul loc

Eco-Weekend SDS: echipa pe primul loc

Publicat pe 29 mai 2019

„Avem nevoie să ne restabilim echilibrul și să ne reîntinerim spiritul creator” spune Stew Friedman, Profesor de management la Wharton Business School și fost coordonator al Ford Motors’s Leadership Development Center. „Este Important!”

Echilibrul dintre viața personală și activitatea profesională e un subiect cald în 2019, iar un manager bun îl înțelege, căutând să construiască o echipă relaxată și energică, mai degrabă decât una stresată și neproductivă.

Între 17 și 20 mai, echipa SDS Group și-a recăpătat forțele într-un Eco Weekend în Delta Dunării și Gura Portiței. Cum adică Eco-Weekend? Simplu: noi, natura și spiritul de aventură. Activitățile în aer liber ne-au ajutat să ne redescoperim atât ca grup, cât și ca părți individuale ale întregului. Printre multe altele, am învățat că simțul umorului și curajul pot construi un fundament excelent pentru colaborare, iar echipa noastră le are pe ambele din plin ????

Chiar activitățile simple precum mâncatul împreună, punctualitatea și adaptabilitatea la condiții diverse dezvăluie caracteristici ale fiecăruia dintre noi care, odată descoperite, pot fi de folos în diluarea unor posibile tensiuni. De exemplu, un studiu efectuat pe pompieri germani ne arată că a lua masa împreună contribuie la eficiența unei echipe, fiind o puternică componentă motivațională. Această activitate creează sentimentul de familie și dezvoltă o putere de concentrare comună care apropie membrii și consolidează legătura dintre ei.

Așadar, ce înseamnă, de fapt, o echipă de succes? Conform „Defend Your Research: We Can Measure the Power of Charisma”  (HBR January-February 2010), trebuie să bifăm câteva elemente definitorii:

  1. Într-o conversație, fiecare membru al echipei vorbește și ascultă în aceeași măsură, păstrându-și contribuția scurtă și plăcută;
  2. Membrii se privesc direct, iar conversațiie sunt energice și pline de viață;
  3. Membrii echipei interacționează direct unii cu alții, nu doar prin intermediul liderului echipei;
  4. Membrii poartă mini-conversații între ei, nu se limitează doar la discuția principală inițiată de conducătorul team-buildingului;
  5. Membrii fac pauze periodice, părăsesc discuția inițiată de programul de discuție și revin cu informații noi.

O echipă solidă nu se construiește, deci, prin selectarea unor membri pentru rezultatele sau inteligența lor, ci printr-o continuă dezvoltare a comunicării. Este esențial ca echipa să învețe ce înseamnă o comunicare eficientă și să își dorească să o îmbunătățească constant.

SDS Group e pe drumul cel bun, iar Eco Weekend-ul a fost încă un mod prin care ne-am dovedit că suntem diferiți, dar complementari și că împărtășim dorința de a fi mai buni prin comunicare și deschidere. Hai să aruncăm o privire și pe fotografii: