Cum arată un bar echipat corect și corespunzător

Cum arată un bar echipat corect și corespunzător

Publicat pe 26 iulie 2022

Ce se întâmplă la bar… rămâne la bar. O deviză valabilă doar pentru clienți, căci în rest, ce se întâmplă la bar este o responsabilitate ce trebuie tratată cu mare seriozitate, astfel încât serile tuturor să fie perfecte. Bineînțeles că în tot acest cadru, suntem tentați să ne focusăm doar pe experiența clienților, însă, trebuie să avem în vedere și job-ul barmanului, care, preparând cele mai gustoase băuturi, este necesar să se bucure de un bar bine organizat și echipat.

În contextul oricărui local, barul, alături de bucătărie – acolo unde servim și mâncare -, este cel mai important generator de profit, estimat între 20% și 50% din încasări. Clientul nu vede multe, cel mai adesea el observă sticlele de băuturi expuse, poate espressorul de cafea, câteva pahare și cam atât. Însă interiorul unui bar este, sau cel puțin trebuie să fie extrem de complex, astfel încât productivitatea și servirea să fie la capacitate maximă.

În conceperea unui bar, două aspecte sunt extrem de importante: funcționalitatea și echipamentele.

Funcționalitatea barului – un bar trebuie în primul rând să fie ergonomic. Așadar, chiar dacă la exterior are un design plăcut și o tejghea înaltă (care deseori ascunde interiorul barului de client), în spatele acesteia trebuie să existe o suprafață mai joasă pe care barmanul să prepare băuturile, fără să adopte poziții incomode care l-ar putea obosi foarte repede. Barul trebuie să fie ergonomic, să aibă toate echipamentele și lucrurile necesare situate la distanțe mici unele față de celelalte, pentru un plus de rapiditate și confort.

Echipamentul din interiorul barului – pe lângă ergonomia barului, la fel de importante, sau mai importante, sunt echipamentele. Acestea, cu cât sunt mai performante și mai calitative, cu atât vor genera un proces de lucru mai facil și o experiență mai plăcută pentru clienți. Totodată, vă recomandăm să investiți în echipamente durabile, care să funcționeze fără probleme pentru o lungă perioadă de timp.

Care sunt cele mai importante echipamente? Ei bine, indiferent de profilul localului, orice bar trebuie să fie echipat cu:

  • Expresor de cafea – aceasta este și piesa centrală, cea care va fi folosită intens în fiecare dimineață, dar nu numai. Espressorul trebuie să fie de regulă compus din 2 sau 3 grupuri, astfel încât să poată prepara o varietate cât mai largă de băuturi. Cele mai comandate băuturi pe bază de cafea sunt espresso, cafea lungă cu sau fără lapte, cappuccino, caffe latte dar și alte specialități de cafea. În funcție de capacitatea localului, veți știi care este cea mai bună alegere, așa că vă invităm aici (https://www.sdsgroup.ro/echipamente-profesionale/espressoare-clasice-527) să descoperiți cele mai potrivite opțiuni;
  • Mașina de spălat pahare și cești de cafea – indiferent de capacitatea localului, orice bar trebuie să aibă o mașină profesională de spălat vesela, astfel încât aceasta să fie igienizată corespunzător și dezinfectată după utilizare. Puteți alege variante cu unul sau două cicluri de spălări, cu capacități cuprinse între 400 și 500 de pahare spălate/ oră, iar cu mai multe detalii, vă așteptăm aici (https://www.sdsgroup.ro/echipamente-profesionale/masini-de-spalat-pahare-pentru-bar-499);
  • Mașina de cuburi de gheață – gheața este des folosită în prepararea celor mai savuroase cocktailuri, dar și în răcirea diverselor băuturi alcoolice sau non alcoolice. Opțiunile sunt diverse, așa că alegerea trebuie făcută în funcție de capacitatea barului. Pe site-ul nostru veți găsi aparate cu productivitate cuprinsă între 21 și 200 kg/ oră, dar și cu diverse specificații care pot fi potrivite pentru barul vostru (https://www.sdsgroup.ro/echipamente-profesionale/masini-cuburi-gheata-313).
  • Vitrine retrobar – unele băuturi nu necesită preparare, însă sunt ideale servite la o temperatură mai rece, care să stingă setea mai ales în zilele toride de vară. Astfel, un frigider de tipul vitrinelor retrobar este mai mult decât necesar, și vă invităm aici (https://www.sdsgroup.ro/echipamente-profesionale/vitrine-retrobar-633) să alegeți varianta potrivită pentru barul vostru. 
  • Echipamente complementare – meniul unui bar este destul de diversificat, astfel că, cel mai probabil vom regăsi spre consum atât fresh-uri, cât și smoothie-uri, băuturi ce necesită echipamente speciale precum storcător de citrice și legume (https://www.sdsgroup.ro/echipamente-profesionale/storcatoare-fructe-si-legume-332), blender, zdrobitor de gheață, aparat pentru prepararea frappe-ului și multe altele în funcție de specificul băuturilor. Site-ul nostru este echipat (https://www.sdsgroup.ro/echipamente-profesionale/alte-echipamente-pentru-bar-314cu toate acestea, așa că vă așteptăm să găsiți exact ceea ce barul vostru are nevoie.
  • Vitrine frigorifice – dacă localul vostru servește diverse semi-preparate care se pot servi și reci, de la frigider (sandwich-uri, deserturi), atunci este necesar ca barul să fie echipat și cu o vitrină frigorifică.

Proiectarea și echiparea unui bar este o componentă esențială din nucleul oricărui local, așadar, dacă vreți ca business-ul vostru să înflorească și să ofere cele mai calitative servicii în acest sens, este important să nu faceți compromisuri. Dacă aveți nevoie de specialiști care să vă ajute în acest proces, aici (https://www.frigomeccanica.com/en/bar-furniture.html) găsiți cei mai buni furnizori de baruri, care vă vor ajuta cu tot ceea ce aveți nevoie.

Când totul este finalizat, tot ce mai rămâne de făcut este să vă bucurați de randamentul localului vostru, dar și de clienții mulțumiți care se vor reîntoarce pentru serviciile și produsele de nota zece.