Orice afacere devine mai profitabilă atunci când anumite sarcini de muncă sunt eficientizate cu ajutorul unor echipamente. Spălătoriile profesionale, cât și afacerile care activează în domeniul horeca, pot investi în tehnologie nu numai pentru a ușura procesul de călcare a textilelor, dar și pentru a oferi cele mai calitative rezultate clienților. Acum, poate te întrebi dacă și afacerea ta ar avea nevoie de un calandru profesional, iar noi suntem aici să îți răspundem.
Înainte de toate, este important să înțelegi tehnologia care stă la baza acestui echipament. Textilele trec pe sub o rolă încălzită la o temperatura corespunzătoare, iar mai apoi trec printr-un proces de călcare, uscare și pliere. Acest tip de echipament funcționează pentru orice tip de material, ceea ce înseamnă că este extrem de folositor atunci când ai de călcat mai multe tipuri de textile.
Având în vedere că un calandru profesional va călca rufele spălate cu ajutorul mai multor mașini, poți să fii sigur că și rezultatele vor fi pe măsură. În plus, vei eficientiza procesul de producție prin costuri și viteza de procesare, fără să faci rabat de la calitate. În funcție de nevoile și caracteristicile pe care le cauți pentru un astfel de echipament, vei putea alege între 3 categorii principale:
- Calandre rotative călcătoare (calandre cu placă călcătoare): aceste calandre calcă rufele la o umiditate de cca. 20%, după ce acestea au fost uscate în prealabil în uscător. Sunt o alegere potrivită pentru spălătoriile cu o capacitate mai mică și atunci când nu se pune accent foarte mare pe calitatea finisării rufelor și pe productivitate. Lățimea utilă de călcare este de maxim 2 metri.
- Calandre rotative uscătoare călcătoare (calandru cu benzi): aceste modele calcă textilele provenite direct de la mașini de spălat cu turații mari de stoarcere, cu o umiditate de cca. 50%. Au un nivel de productivitate mediu, însă calitatea rezultatului este superioară față de modelul precedent. Sunt destinate spălătoriilor mici și medii și, în funcție de preferințe, pot funcționa pe bază de electricitate sau gaz. Lățimea utilă de călcare este de maxim 3.2 metri. Se mai pot atașa accesorii, precum alimentator automat, împăturitor și stivuitor.
- Calandre industriale bazate pe tehnologia chest (cu cuvă încălzită semicilindrică): calcă rufele provenite direct de la mașini de spălat care dispun de o turație mare de stoarcere, cu o umiditate de cca. 50%. Au o productivitate foarte ridicată, iar calitatea călcării este excelentă. Sunt destinate spălătoriilor de dimensiuni mari, iar ca mod de funcționare acestea pot fi cu încălzire electrică, pe bază de gaz, ulei termic sau abur. Se recomandă să fie dotate cu alimentator automat, împăturitor și stivuitor. Lățimea utilă de călcare este de maxim 4.5 metri.
Ce dimensiuni trebuie să aibă o afacere pentru un calandru profesional?
Nici o afacere nu este prea mică sau prea mare pentru un calandru. Având în vedere că acest echipament este atât de folositor, vei observa într-un timp foarte scurt cât de benefică a fost această investiție.
Alegerea calandrului potrivit poate să fie un task complicat pentru tine având în vedere că trebui să alegi dimensiunea, tipul și alimentarea. Îți recomandăm să discuți cu profesioniști în domeniu pentru a lua cea mai bună decizie,deoarece, în baza unor răspunsuri primite, ei vor putea să te ghideze spre cea mai bună opțiune. Dacă ai astfel de întrebări, ne poți contacta oricând aici, iar noi vom reveni în cel mai scurt timp posibil. (https://www.sdsgroup.ro/contact )